Szerkesztő:Peti Kamo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Üdvözöllek a lapomon!

Japánnal, íjászattal és harcművészetekkel foglalkozom, így ezekben a témákban is írom a cikkeimet. Mivel a Mugai-rjú iaidó iskola tagja vagyok, így egyértelműnek tartottam, hogy első cikkem a Mugai rjú iskoláról fog szólni, majd az alapítójáról, Cudzsi Gettanról.

Ezen túl későbbi szándékomban áll bővíteni a külföldi harcművészeti cikkeket is. Bízom benne, hogy munkámmal ismertebbé és kézzel foghatóbbá tehetem a japán harcművészeteket mindenki számára.

Harcművészeti jártasság

Érdeklődésem nagyon kis koromban kezdődött, mikor 3 bátyám dzsúdózott. Az alap innen indult. Később a japán nyelv fogott meg, amit hamar elsajátítottam és 12 éves koromra egész folyékonyan tudtam már beszélni. 17 éves koromtól kezdve 8 éven át oktattam a nyelvet. A nyelvtudás nagyban hozzásegített a harcművészetek elsajátításához. Először Mugai rjú iaidóval kezdtem, melyből eddig 4 kjús szintet szereztem. Mellette Kendózok, amelyből 2 kjús szintem van. Emellett belekóstoltam a karatéba, dzsudzsucuba és az MMA-ba is. Katonaként katonai közelharc oktatásban kamatoztatom a tudásomat. Ezek mellett a fő irányom a Fülöpszigeteki harcművészetek, melyen belül DFA kali instruktori címet szereztem 2019-ben, majd 2022-ben a 2 danra is sikeresen vizsgáztam, továbbá Dankó Ferenc mester irányítása alatt Doce Pares Eskrimát tanulok.