Szerkesztő:Peter.bodoki/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Hoffer dobiskola - HofferSuli[szerkesztés]

A soproni Hoffer dobiskola hazánk talán legelső nagyobb tanulói létszámmal rendelkező magánoktatással foglalkozó intézménye. Az Iskola célja a gyakorlatban alkalmazott zeneközpontú dobolás megismertetése diákjaival.

Története[szerkesztés]

Hoffer Péter 1994-ben GENERAL diplomával végzett a Bécsben (Ausztria) működő AMERICAN INSTITUTE OF MUSIC-ban, ahol olyan zenészek tanították, mint Les Wise (G.I.T.), Jeff Boudreaux (Liza Minnelli), Mike Stern, Steve Smith (Journey), Angus Bangus (Miles Davis), Dom Famularo, Bruce Becker. Az iskolában az intenzív doboktatás mellett zeneelméletet, zenetörténetet és zenei management-et tanítottak neki.

Az A.I.M.-ben szerzett ismeret és az intenzív, átfogó, nem kizárólag csak az adott hangszerre, legfőképp a ZENÉRE koncentráló tanítási módszer megismerésének hatására, 1994 októberében létrehozta Sopronban a Dobiskolát. A Bécsben kapott válogatott kottaanyag alapján, kilenc könyvet készített el, melyek az iskola tananyagának alapját képezik.

Az oktatásról[szerkesztés]

A tanítás rendjét, az egyénre szabott privát órák szabják meg. Az órákat a jelenleg is aktív zenészek Hoffer Péter (Ex-Moby Dick, Rúzsa Magdi, Hobo, Demjén Ferenc, NoTV, Hungarica) Szolcsányi Szabolcs( Wall Of Sleep) és Bodoki Péter (Blue Cafe Band)  tartják kezdőknek és haladóknak.

Az órák témája ritmusgyakorlat (nem csak dobosoknak), kottaolvasás, stílusgyakorlat (rock, jazz, funk, fusion, latin) és a kihagyhatatlan alaptechnikák. Az órák mellett nagy gondot fordítanak arra, hogy a zenélés és dobolás összetett, változatos világából minél többet mutassanak meg tanulóiknak. 20 éve nagy sikert aratnak diákjaink évzáró koncertjeiken, valamint stúdiógyakorlat formájában is számot adnak tudásukról.

Előadásokat országos ismertségnek örvendő zenészek: - Madarász Gábor "Madi" ( Ákos, Stúdió, Rúzsa Magdi stb.) - Donászy Tibor (T. R. B., Edda) - Mentes Norbert (Moby Dick) - Rozsonits Tamás (ex-Moby Dick) Czibere József (Szentpéteri Csilla, Kovács Barnabás (Demjén Ferenc, Somló Tamás, Rúzsa Magdi Zenekara) tartottak.

Az Iskolát annak ellenére, hogy a nyugati határszélen, Sopronban működik, nemcsak a környékről, hanem az ország több városából, Győr, Budapest, Tatabánya, Keszthely, Pápa, Szombathely, Káld, Sárbogárd, Fertőszentmiklós, Nagykanizsa, sőt az ausztriai Stockerau-ból, Rohrbach-ból, és Deutschkreutz-ból is látogatták az elmúlt 25 évben tanulók. A iskolában komplett hangosító rendszer (erősítő, keverő, hangfalak), valamint akusztikus és Roland elektromos dobok állnak az oktatás szolgálatában.