Szerkesztő:Pellinger Attila/fotok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Vissza a szerkesztői lapomhoz!

Madárfotók - Állatfotók - Növényfotók - Tájképek - Filmkockák - Mindenféle egyéb fotók - Mások fotói


Általános iskolás korom óta van fényképezőgépem. Először Szmena, majd Zenit gépet használtam, nem tanultam fotózni, hanem próbálgattam, később olvastam is ezt-azt. Később volt egy (szolgálati) Practica BX-20 gépem, sokat fotóztam diára. Az utolsó filmes kamerám egy Canon EOS 100-as volt, amelybe "benősültem". Később ezzel párhuzamosan már használtam egy 2.5 megapixeles Olympus C-2500-ast. Rövid idő alatt felhagytam a filmre való munkával, a digitális fotózás kedvéért. Később hozzájutottam egy Olympus E-10-eshez de még ez sem volt cserélhető optikás gép, pedig a természetfotózáshoz az kellett volna. Amikor piacra került a Canon EOS 300D, rögtön vettem egyet, mert a meglévő optikáim ehhez használhatóak voltak.



A természetfotózást elsősorban azért művelem, mert szeretném bemutatni a Fertő-Hanság Nemzeti Park élővilágát és táji értékeit. Emellett munkám során gyakran szembesültem azzal, milyen kevés információval rendelkezünk a múltbeli eseményekről, a környezetünk állapotáról, akár csak a közelmúlt, az elmúlt néhány évtized távlatából sem. Pedig meggyőződésem, hogy jelenünket sokkal jobban megérthetnénk, ha felfognánk a múltat, különösen folyamatában, változásain át.

A wikipédián hasonló módon szeretném az általam írt, vagy kiegészített szócikkekhez minél szemléletesebb illusztációkat mellékelni, többnyire fényképeket. Mivel igyekszem minden érdekeset megörökíteni magam körül, sok szócikkhez találtam odaillő képeket az archívumonban. Az állatokról és növényfajokról készült szócikkekhez gyakran a Commons-ból származó, rossz minőségű felvételek vannak belinkelve, ezeket mindig lecserélem, ha létezik ugyanarról jobb képem. Feleslegesen nem cserélek le képet. Nem mindenki tud fényképezni, viszont meg lehet tanulni.


Madárfotók - Állatfotók - Növényfotók - Tájképek - Filmkockák - Mindenféle egyéb fotók - Mások fotói

Vissza a szerkesztői lapomhoz!