Szerkesztő:Nyenyec/Antifinnugor és Nyenyec

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ezt a lapot bátran szerkeszd.


Nyenyec felvetése[szerkesztés]

Gubbubu, azt írod, nem vagyok elég türelmes Antifinnugorral. Antifinnugor továbbra is olyan hangnemet alkalmaz, amit én sértőnek érzek, ő pedig sértőnek érzi azt, mikor én kritizálom. Úgy vettem észre, hogy te és Alensha más szemüvegen keresztül látjátok a dolgokat és Antifinnugort. Lehet, hogy bennem van a hiba, ezért meg szeretnélek kérni benneteket valamire. Amennyiben Antifinnugor is beleegyezik, jó lenne, ha te, Alensha és Füleki Ádám, akikről tudom, hogy végigkövettétek, hogy mi zajlik a kettőnk közti vitákban, segítenétek nekem kibékülni Antifinnugorral. Arra gondolok, hogy nyissunk valaki userlapján egy részt és beszéljük meg, hogy ki mit vár el a másiktól, mit sérelmez a mostani helyzetben, stb.

Én pl. a következőket szeretném felajánlani és kérni:

  • Megígérem, hogy fátylat borítok múltbéli sérelmeimre, amennyiben AF is megteszi ezt.
  • Megígérem, hogy mikor kritizálom, olyan hangnemet használok, amilyet én is elvárok az engemkritizálóktól. Ha szerintetek, vagy szerinte különbség van köztünk az elfogadottnak tartott hangnemmel kapcsolatban, akkor nyitott vagyok a javaslatokra.
  • Szeretném kérni, hogy AF ne vegye sértésnek, vagy támadásnak mikor (a megfelelő hangnemben) kritizálom, vagy megkérdőjelezem amit írt, esetleg megkérem, hogy forrással támassza alá. Ha ezt eddig nem a megfelelő hangnemben tettem, akkor elfogadom azt a formát, amit ti javasoltok.
  • Ne kérjétek tőlem, hogy a szerkesztéseit ne kritizáljam. (Megígérem, hogy az ő személyét nem kritizálom, amennyiben tartja magát a megállapodásokhoz.)
  • Szeretném kérni, hogy AF ne használjon velem kapcsolatban olyan hangnemet, amit és sértőnek találok. Ha nem világos, hogy mire gondolok, igény szerint felsorolom.

Amennyiben további sérelmek merülnek fel bármelyikünk részéről, akkor ezt ezen a külön lapon vetjük fel és te, Alensha és Füleki Ádám is elmondjátok róla a véleményeteket. (Esetleg mások is az övékét.)

Remélem elvállaljátok és Antifinnugor is belemegy és végre mindenki megússza kevesebb gyomorideggel.

Kösz előre is, Nyenyec 2005. január 6., 07:51 (CET)

Én nem gondolom, hogy Af szerencsés kifejezéseke használt, te pedig visszasértegeted. Noha világos, hogy több angol szerkesztő ezt csinálja: az RFC lapon világosan kiderül, hogy sokszor ők voltak a sértő felek, és ezt Af viszonozta (helytelenül) sértéssel. Olyasmire gondolok, amikor azt mondom, nem vagy elég türelmes, hogy ha valaki összetöri a tányért, akkor nem kell (sőt nem szerencsés) magunknak is összetörni. Ezt csinálja Af. Egyszerűen arról van szó, hogy belemész olyan dolgokba, amibe nem kellene, mert nem a vita lecsendesítését, hanem a kiszélesedését szolgálja. Nem azt jelenti, hogy nincs igazad, csak néha az igazságot kénytelenek vagyunk félretenni, vagy legalábbis csendesebben mondogatni. Ha valakinek például meghal az apja, nem beszélünk a temetésén a családjának arról, hogy micsoda gazember, tolvaj volt. Ha látjuk, hogy a dobermanunkat idegesíti az, ha szembefújjuk a bolhairtóval, és harap, akkor igyekszünk oldalról fújni (noha a fejére is rá kell fújni valamikor), de megpróbáljuk valahogy máshogy, mint eddig. Én ilyesmikre gondolok. De persze Af-et is meg kell kérdezni a fentiekről. Gubb 2005. január 6., 09:15 (CET)

Nekem elég jó ötletnek tűnik, Nyenyec. Szerintem ha Antifinnugor látja, hogy békejobbot nyújtasz, ő is be fogja látni, hogy ez a háborúzás senkinek nem érdeke. Remélem, végre kialakul valami békeféle ebben az ügyben. Alensha 2005. január 6., 15:15 (CET)

Köszönöm mégegyszer a felajánlott segítséget, szólok Antifinnugornak is. Nyenyec 2005. január 6., 17:21 (CET)

Természetesen én is szívesen segítek. Most 2-3 napig nem leszek gépközelben, de majd felveszem a fonalat. --f.adam 2005. január 6., 17:42 (CET)

Miket ne csináljon Nyenyec[szerkesztés]

Gubb, kifejtenéd konkrétabban, hogy mire gondolsz, mit nem kéne csinálnom? Nyenyec 2005. január 6., 17:21 (CET)

OK, majd összegyűjtöm. Gubb 2005. január 6., 23:59 (CET)

Miket ne csináljon Antifinnugor[szerkesztés]

Én szeretném kérni, hogy Antifinnugor kerülje az ilyesmit:

  • „nyenyec elvtarsnak ez meg igy is tul olcso” [1]
  • Dhanak-ot az én zoknibábomnak nevezni: „Ugye nem erted, nyenyec zoknibabaja” [2]