Szerkesztő:LouisBB/ősrobbanás készítés közben

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Ősrobbanás lefolyásának grafikus szemléltetése az idő kezdetétől a Primordiális Sötét Kor végéig és a visszaionizálódás (csillagszületés) kezdetéig

A lefolyás időszakai 10-es alapú logaritmus mércéjén van ábrázolva, de nem log(másodperc) hanem 10*log(másodperc) skálában. Tehát például: 20 jelentése 102másodperc, 150 jelentése 1015 másodperc és -50 jelentése 1/105 másodperc. (A fura egységet programmozási indokból választották)

Megjegyzendő: A zéro idő a lineáris időskálán nem létezik. Ezen időben ugyanis a hőmérsékletnek végtelennek kellene lennie, ami a zéró idővel egyetemben nincs értelmezve és elképzelhetetlen!


Planck időpontLepton korszakHadron korszakKvark korszakElektrogyenge korszakFelfúvódás (infláció) korszakaNagy egyesülés korszakaVisszaionizálódásGraphical timeline of the Stelliferous EraŐsrobbanásPlanck korszak

Megjegyzendő: Az ábra szövegét pontosság céljából az angol változat szövegével együtt még az angol nyelvű Timeline of the Big Bang cikk állításaival ellenőrízni tanácsos.


See also[szerkesztés]