Szerkesztő:Kovácsjózsi/hargita

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ki kell venni a reklámot belőle.

Találkozóhely ez mindazok számára, akik a város zajától távol, egy meghitt helyen testi és lelki felüdülést keresnek. A Hargita vulkanikus hegységvonulat kevésbé érintett területén több, mint 20 éve nyitott kapuk várják az érkezőket. A Hargita Keresztyén Központ vakációzók és táborozók helye, alkalmas konferenciák, továbbképzések, csapatépítő tevékenységek, szilveszteri ünnepségek, akár esküvők megszervezésére is.

Olyan színteret szeretnénk biztosítani minden látogatónak, hogy lehetősége legyen Istenhez egy lépéssel közelebb kerülni. Nemcsak a táj szépségét szeretnénk az ide látogatókkal megosztani, hanem bibliai értékek közvetítése is a célunk.

Szeretettel várunk minden évszakban minden korosztályt, hadd gazdagodjunk nemcsak felejthetetlen emlékekkel, de maradandó értékekkel is!

Hargita Keresztyén Tábor[szerkesztés]

Közpöntunk az év minden évszakában nyitva áll a vendégek fogadására! Nyáron és a meleg hónapokban több, mint 200 személy ellátására alkalmas, télen pedig 170 személyt tudunk vendégül látni. A táborban elérhető a legtöbb modern szolgáltatás: hideg-meleg víz, villamos áram, telefon, ingyenes wi-fi mindenhol. Erdélyi jellegű konyhánkon bőséges fogyasztásra van lehetősége minden vendégünknek.

A Kálvária-kápolna és konferenciaterem 300 ülőhelyes, minőségi hangerősítéssel és videoprojektorral van ellátva. A Kápolna központi terme mellett 5 kisebb terem található, melyek kiscsoportos foglalkozásokra, műhelyekre alkalmasak.Akik sportolni szeretnek, bőven van lehetőség a választásban: 2 teniszpálya, 2 homokos röplabda pálya, futball- és kosárlabda pálya van. A gyerekek számára pedig egy gyönyörű, fedett játszótér áll a rendelkezésre. Kalandszeretőknek kötél- és akadálypálya van építve, ugyanakkor a 3 ugrószőnyeg is a vendégek kedvencei közé tartozik.

A Barnabás-ház 1999-ben épült a fizikai és szellemi korlátokkal élők számára, és 17 személy ellátására alkalmas.

Turista látványosságok a vidéken: Homoródalmási „Orbán Balázs” barlang, Békási Szoros és Gyilkos-tó, Szent Anna-tó, korondi kézművesség, parajdi sóbánya, szovátai sós tavak, borvízforrások és gyógyfürdők, Segesvár középkori vára, nárcisz-rét Szentegyházán májusban, téli sportok, lovaglás és a Balu Adventure Park.

Joó Zoltán Igazgató

e-mail: office@hargitacamp.ro

Joó Erika Kapcsolattartó személy
tel: (004) 0735 502 401

Hargita Keresztyén Tábor Sos. Ciucului (DN13A), Km 106 Irányítószám 535800 Hargita megye, Románia

GPS földrajzi koordináta 46° 19' 16.4" N (46.3212361428) 25° 33' 46.3" E (25.5628862334)