Szerkesztő:Huzimaza/próbalap

Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Steve-o[szerkesztés]

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Steve-o 2011. Augusztusában

Stephen Gilchrist Glover (született: 1974. Június 13.), ismertebb nevén Steve-o, egy amerikai színész, kaszkadőr, producer, humorista, író, zenész és bohóc, aki Brit, Amerikai és Kanadai állampolgársággal is rendelkezik. Szórakoztató karrierje főleg az amerikai TV program Jackass-ből és annak filmjeiből, illetve spin-off sorozatából, a Wildboyz-ból eredeztethető.

Életpályája[szerkesztés]

Korai élete[szerkesztés]

Stephen Gilcrhrist Glover Wimbledon, Londonban született 1974. június 13-án. Édesanyja, Donna Gay Glover kanadai volt, és édesapja, Richard Edward "Ted" Glover félig Angol és félig amerikai.

Jackass és Turnék (2000-2003)[szerkesztés]

Amíg Steve-o fellépő volt a bolha piac cirkuszban, elkezdett videókat küldeni magáról a Big Brother magazin szerkesztőjének, Jeff Tremainenek, aki később a Jackass rendezője lett.

Jackass utáni élet (2004-2007)[szerkesztés]

Miután a Jackass befejeződött, Chris Pontiusal együtt szerepeltek az MTV Wildboyz című sorozatában, ami négy évadot élt meg, 2006-ban lett vége.

Pszichiátriai problémák és rehabilitáció (2008)[szerkesztés]

2008. február 23-án Steve-o csatlakozott a többi Jackass tag mellé a Jackass 24 órás MTV átvételhez, ami a JackassWorld.com című oldalt promotálta.

Rihab utáni élet, Jackass visszatérés és stand-up turnék[szerkesztés]

2009. márciusában Steve-o szerepelt a Dancing with the Stars nyolcadik évadában párban Lacey Schwimmerel.

2013-mostanáig[szerkesztés]

Annak ellenére, hogy már 2005-ben csatlakozott, csak 2013-ban kezdett el feltölteni videókat a Steve-o néven futó csatornájára.