Szerkesztő:Haterformater/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

[1]A furcsasàg vilàgnapja November 24.


Az 1960-as évek végén a Bolt, Beranek és Newman nevű cég nyerte meg a hálózat megépítésére kiírt pályázatot. Megtervezték a mai útvonal-választók (router) elődjét, majd ezeket az USA négy egyetemén (3 Kaliforniában, 1 Utahban) üzembe is helyezték. 1969. szeptember 2-án megszületett az ARPANET, amelyet akkor még telefonvonalak kötöttek össze. Mivel a számítógépes kommunikációban sokszor fordul elő az, hogy egy-két percig rengeteg a feldolgozni való adat, majd jó sokáig szinte semmi sem történik, ezért nem igazán szerencsés, ha két számítógép folyamatosan lefoglal egy vonalat. Ennek a problémának a feloldására irányultak a korai kutatások, majd így került kifejlesztésre az úgynevezett csomagkapcsolt hálózat. Ebben az esetben a kommunikáció úgy történik, hogy az adatokat kisebb csomagokra bontják, amelyek mindegyikét megfelelő azonosítással látják el (küldő címe, célállomás címe, csomagok sorszáma, stb.). Ezeket a csomagokat aztán a hálózat lebontja bitek sorozatára, amit a számítógépek a vonalra tesznek. A célállomások a bitekből és a csomagokból felépítik az eredeti üzenetet.

Régebben ünneplik mint azt bàrki gondolnà .Világnaptár

1978 ösze: Miutàn az ARPAnet kifejlödött és az internet àttejedt az àllamhatàrokon összekötötte a tàvoli embereket. Az internet eldugott ösvényén 1 titkos szobàban minden évben összegyülnek a furcsa emberek akiket összeköt a furcsasàguk, hogy furcsasàgokrol folytassanak furcsa beszélgetéseket.


2020 Novembert irunk, karantének, bolygoközi jàrvànyok, kijàràsi tilalmak.

Az internetes kommunikàcio megnövekedett adathalmazàval a furcsa emberek ismét egymàsra talàlnak és tovàbb örzik eme nemes hagyomànyt.

Igy történt, hogy két furcsa ember MsFlower és DrV (igazi kilétük màig is ismeretlen) egy elmés beszélgetés alatt hivatalosan kinevezték magukat a furcsasàg vilàgnapja hagyomànyörzö haditechnikusainak amit minden évben November 24.-én ünnepelnek, helytartojuk Killyouwithmylove ( Kiléte teljesen ismeretlen). Discordon, IRC-n, Messengeren és minden elérhetö online kommunikàciòs csatornàn. Bekerülni nagyon nehéz, de nem lehetetlen. A furcsàk tudjàk merre és mit keressenek!

  1. A furcsasàg Vilàgnapja