Szerkesztő:Grin/Azonnal oldódó üzenetek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ha kommunikálni akarsz más szerkesztőkkel, akkor nagyszerű lehetőség erre a cikkek vitalapja, hiszen ott közvetlenül a cikkhez csatolva tudod az észrevételeidet megtenni.

Sajnos nem mindenki néz minden vitalapot (avagy wikipédia névtér lapot) folyamatosan, ezért érdemes erről rövid üzenetet hagyni az adott szerkesztő felhasználói vitalapján.

Vannak olyan problémák, melyek sürgősek: masszív vandalizmus, szétesett a kezdőlap, nem látszanak a menük, és hasonlók. Ilyen esetben sokszor az sem elég, hogy az adott szerkesztők, adminok, grinek amikor belépnek olvassák az üzenetet.

Ilyenkor sokszor az ember nem tudja kivárni tehát, hogy az adott szerkesztő 10-20 perc, de akár több óra főzési időt igényeljen. A megoldás az azonnal oldódó szerkesztő!

Azonnal oldódó üzenetek[szerkesztés]

Az azonnal oldódó üzenet másodpercek alatt fogyasztható! Ezt néhányan viccesen „Instant Message” néven ismerik, de mi tudjuk, hogy ez az azonnal oldódó szerkesztőket jelenti!

Ne használj ilyen üzeneteket akkor, ha a dolog nem fontos, sürgős (hacsak az adott szerkesztő nem jelzi, hogy őt bármilyen okból keresheted): a legtöbben akkor olvassák a Wikipédiát, amikor arra ráérnek (nem dolgoznak, alszanak vagy élnek nemi életet), és az azonnal oldódást csak sürgős ügyek esetén vállalják.

Az alábbi szerkesztőket az alábbi módokon tudod elérni, ha szerencséd van:

A szerkesztők akiket el tudsz érni[szerkesztés]

grin[szerkesztés]

(Admin)

Csak sürgős vagy fontos esetekben! (A sorrend preferenciasorrend egyben, avagy kerüld az ICQ-t és az MSN-t, ha lehetséges.)

?[szerkesztés]

Ez a te helyed! :)'email: corneled@index.hu'

A lista bővítése[szerkesztés]

Ha szeretnéd másokkal közölni, hogy téged hogyan érhetnek el azonnal oldódó állapotban, írd magad a fenti listához! Bátran.

Megjegyzés[szerkesztés]

Ha nem jöttél rá, akkor az oldal kicsit viccelődik, az „instant message” kifejezéssel. Ennek ellenére a benne olvasható információk komolyak: a szerkesztőket szükség esetén az adott formában tudod megtalálni.

  • Ha elég népszerű lesz az oldal, és többen megadják az adataikat, akkor majd átmozgatom a Wikipédia: névtérbe. Javaslatokat a vitalapon várok.