Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:DrHorvathSandor/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Medika[szerkesztés]

Medika vagy Medika Projekt egy startup-kezdeményezés egy olyan orvostechnikai eszköz-család kifejlesztésére, ami összetett humán-egészségügyi paramétereket (pl. pH-érték, dehiratáció foka, testhőmérséklet, mikrobiológiai státusz stb.) tud mérni, és a mért adatokat elektronikusan eltárolni. A termékcsalád fejlesztését egy projekt-team végzi, több vállalattal, szakértőkkel együttműködve. A projekt saját honlapja a medika.hu[1].

Fejlesztők[szerkesztés]

A Medika Projekt fejlesztőcsapatának vezetője Agoston Gabriela PhD.stud. fogtechnikus, okl. formatervező-művész. A tervezésben részt vesz Dr. Heil Bálint Gábor szakmikrobiológus, Dr. Horváth Balázs okl. környezetmérnök, műszerfejlesztő és Dr. Horváth Sándor projektmenedzser, valamint számos további laboratórium, orvosok, gyógyszerészek, műszergyártók, kommunikációs szakemberek.

Társadalmi hasznosság[szerkesztés]

A Medika Projekt eredményeként egy olyan komplex, személyes használatra készülő, önmérő eszközt (hasonlóan a vérnyomásmérőkhöz, vércukormérőkhöz) fejleszt a csapat, amivel napi önkontrollt tud a felhasználó egyszerűen és biztonságosan elvégezni, és a mért eredményeket okostelefonján vagy számítógépén applikáció segítségével látványosan meg tudja jeleníteni, monitorozni tudja saját egészségi állapotát.

  1. medika.hu. www.medika.hu. (Hozzáférés: 2018. január 27.)