Szerkesztő:Cvbncv/Subst

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ezen lap allapjai olyan vitalapi subst-sablonok, melyeket gyakran alkalmazok személyes üzenetekben. Használata például:

{{subst:Szerkesztő:Cvbncv/Subst/Aláírás}}

Mind egy üzenetben:

{{subst:üdvözlet}}
==Megjegyzések==
Kedves szerkesztő! 
{{subst:Szerkesztő:Cvbncv/Subst/Aláírás}}
Az általad szerkesztett szócikkel kapcsolatban az alábbi megjegyzéseket szeretném tenni:
* {{subst:Szerkesztő:Cvbncv/Subst/Források}}
* {{subst:Szerkesztő:Cvbncv/Subst/Nevezetesség}}
* {{subst:Szerkesztő:Cvbncv/Subst/Felép}}
{{subst:Szerkesztő:Cvbncv/Subst/Ui}} ~~~~

Kedves szerkesztő!

A Wikipédián az a szokás, hogy a vitalapi hozzászólásainkat aláírjuk, ez ugyanis segíti a visszakövethetőséget. A hozzászólásod végére tégy négy hullámvonalat (így: ~~~~), vagy kattints a szerkesztőablak kék ceruza ikonjára. A hullámvonal helyére az üzenet elküldésekor a szoftver automatikusan behelyettesíti a felhasználói nevedet és a dátumot.

Az általad szerkesztett szócikkel kapcsolatban az alábbi megjegyzéseket szeretném tenni:

  • A szócikkek írásakor mindig adj meg forrásokat, amelyeken a cikk állításai alapulnak. Az olvasók számára ugyanis ez biztosítja az ellenőrizhetőséget, a többi szerkesztő pedig így ellenőrizheti a téma nevezetességét. Ahhoz ugyanis, hogy valami a Wikipédián szerepeljen, kellőképp híresnek kell lennie. Utóbbit úgy ellenőrizzük, hogy megnézzük, említi-e a témát érdemben több független, megbízható forrás.
  • A nevezetsségi útmutató értelmében a Wikipédián csak olyan témák szerepelhetnek, melyeket több független, megbízható forrás érdemben tárgyal. Emellett további feltételek is vannak, melyekről az útmutatóban olvashatsz. Kérlek segíts ellátni a cikket megfelelő forrásokkal, ennek hiányában ugyanis elképzelhető, hogy törlésre jelölik. A forrásokról itt: WP:FORR, az ellenőrizhetőségről itt olvashatsz: WP:ELL.
  • A szócikkeknek van egy szokásos felépítése és tagolása, lásd a WP:FELÉP útmutatót. Általában ezt követjük a cikkek írása során, ugyanis a szöveget könnyebben érthetővé, tagoltabbá teszk. A szócikkek szakaszairól itt: WP:SZAKASZ, az alkalmazandó formai jellemzőkről itt olvashatsz: WP:FORMA.

Ha kérdésed van, kérlek írj akár itt, akár a vitalapomon (az én vitalapomat az aláírásomban a nevem melletti (érveljünk)-re kattintva érheted el). Ha tudok, szívesen segítek. Üdvözlettel: Cvbncv Vince(érveljünk) 2018. április 3., 10:53 (CEST)

Subst-sablonok[szerkesztés]

Az összes allap itt található

Általános sablonok[szerkesztés]

  • {{subst:teszt}}
  • {{subst:vandalizmus}}
  • {{subst:spam}}
  • {{subst:törlés-figy}}
  • {{subst:szubcsonk-figy}}