Szerkesztő:Csicsikababuka

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Alkonyat Szereplök

Kristen Stewart

1. Már 10 éves kora óta forgat, de az első igazán nagy szerepe 2002-ben volt, a Pánikszoba című filmben, itt ismerte meg őt a nagyvilág. A Jodie Foster lányát alakító gyerekszínésznőn már ekkor látszott, hogy nagy jövő előtt áll. 2.Még a saját kamaszkoráról is teljesen őszintén tud nyilatkozni. Néhány éve egy interjúban elárulta, hogy ő egyáltalán nem számított kúl arcnak tizenévesen.

Mire gimis lettem, már volt pár film a hátam mögött, és ettől akár menő is lehettem volna, de nem voltam az. Persze igyekeztem adni a lazát, akit nem érdekel semmi, de gyakorlatilag folyton pánikoltam a vizsgáim miatt.

3.Stewart 18 éves korában lett világsztár, az Alkonyat-filmsorozat első részének köszönhetően (egyébként ez volt a 16. filmje). A tiniszéria nagyon megosztotta a közönséget: legalább annyian gyűlölték szenvedélyesen, mint ahányan imádták őt Bellaként. Viszont róla legalább elmondható, hogy nem esett a szerep áldozatául, és ma már nem csak ezzel a filmmel azonosítják. A Twilight 2012-es befejezése óta már alakított dögös rockercsajt, guantanamói katonát és még Woody Allen-filmben is szerepelt

4. A színésznő gyakorlatilag vérprofin végigcsinálta az öt részre nyúló Alkonyat sajtókampányát, és bár nyilván nem ez a szerep jelentette neki a legnagyobb kihívást, ő teljes odaadással vett részt a filmsorozat megalkotásában. Sőt, még Robert Pattinsonnal is összejött, de ez a kapcsolat valószínűleg megrendezett volt a film kedvéért - azóta kiderült, hogy Stewart inkább a lányokat szereti, és mostanában elég sűrűn váltogatja csajait.

5. Pattinsonnal akkor ért véget hivatalosan a románc, amikor Stewartot rajtakapták, hogy a Hófehér és a vadász rendezőjével, Rupert Sanders-szel kavar. Ez a kapcsolat sem volt hosszú életű, mindenesetre azt elérték, hogy a film rendezőjét és főszereplőjét kidobják a forgatásról. (Egyes források szerint a botrány csak egy megrendezett műbalhé volt, valószínűleg sosem fog kiderülni.)