Grand Slam

Grand Slam

Szia! Érdekes kérdés, amit felvetettél... a két cikk összefügg, de nem ugyanarról szólnak. Van 4 Grand Slam-torna, és ha valaki mind a négyet megnyeri, akkor csinálja meg a „Grand Slamet. Az egyik cikk a négy tornáról szól összefoglalóan, a másik egy ritka teljesítményről.

A tornákról talán tényleg nem feltétlenül kellene ilyen összefoglaló cikk, mert úgyis vannak cikkek külön-külön róluk, de gyakorlatilag nélkülözhetetlen teniszes cikkeknél. Azért is hoztam létre még régebben, mert pl. az ilyen mondatoknál szükségem volt rá: Del Potro bejutott élete első Grand Slam-döntőjébe. Ezeknél szembesültem azzal, hogy nem linkelhetem be a „Grand Slamről” szóló cikket, mert nagyon félrevezető lenne.

Esetleg azt lehetne, hogy ezt az utóbbi cikket átnevezem valahogy úgy, hogy szembetűnőbb legyen az eltérés, pl. névelővel vagy idézőjelekkel (A Grand Slam, esetleg A „Grand Slam”), bár ezek úgy tudom, nem támogatott megoldások a wikin, vagy így: Grand Slam a teniszben. Szerinted? Egyébként milyen bonyolult még itt is, egy üzenetben is kihangsúlyozni, éppen melyikről beszélek :))

Pumukli vita2010. szeptember 27., 21:00

Jaj, bocs, lehet, hogy a nagy magyarázatban elveszett a válasz: szerintem szükség van mindkét cikkre, mert másról szólnak! :) Csak egy felvetés volt, hogy a jobb megkülönböztetés érdekében esetleg megváltoztatom az egyik címét. Pumukli vita 2010. szeptember 27., 21:25 (CEST)

Pumukli vita2010. szeptember 27., 21:25

Akkor jó! :) Az egyértelműsítő lapra mutató linkeket akkor nemsokára kijavítom, köszi, hogy szóltál! Pumukli vita 2010. szeptember 29., 20:18 (CEST)

Pumukli vita2010. szeptember 29., 20:18