Odesszai katakombák

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A lap korábbi változatát látod, amilyen Milei.vencel (vitalap | szerkesztései) 2017. november 16., 16:14-kor történt szerkesztése után volt. Ez a változat jelentősen eltérhet az aktuális változattól. (Készült a(z) „Odessa Catacombs” oldal lefordításával)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A Odessa Katakombák alagutak hálózata Ukrajna, Odessza alatt, valamint a környező régióban, főként az eredménye, a kő, a bányászat, az első, majd a csempészet. A Katakomba három szinten pedig eléri a mélysége 60 méter tengerszint alatt. Ez a világ egyik legnagyobb labirintusrendszere hossza eléri az akár 2500 kilométeret.


A város építésekor, hogy ne kelljen messziről idecipelni a mészköveket, a város alól bányásztak. A helyet később a csempészek használtak raktárként. Így több száz kilométeres labirintusrendszer alakult ki. Mivel az egész katakombarendszer nincs teljesen feltérképezve, minden évben tűnnek el benne kíváncsiskodók. Esős időszakban az sem ritka, hogy beszakad felette az út. Ilyenkor készülnek azok a „vicces” fotók, amelyeken pocsolyában teljesen elmerült autókat ábrázolnak, és a kommentekben a parkolási szokásokon élcelődnek. Mindenesetre a második világháború alatt a partizánoknak jól jött. A város eleste után még két és fél évig használták bázisul a németek és a románok ellen.

A 19.-század, a legtöbb ház az Odessa épültek mészkő , hogy bányászták a közelben. Ezek a bányák voltak elhagyott, majd később használni, nőtt, a helyi csempészek, ami egy labirintus föld alatti alagutak alatt Odessza.

Leírás

A hozzávetőleges domborzat a Odessa földalatti labirintus ismeretlen. A katakombák még nem teljesen feltérképezett. Azt hittem, hogy a legtöbb (95-97%), a katakombák egykori homokkő többszintű bányák, ahonnan a kő távolították el építeni a város felett. A fennmaradó katakombák (3-5%) vagy természetes üregek vagy tárták más célokra, mint például szennyvízcsatorna. 2012-től, több mint 1000 ismert bejárata az alagútban.

Bejárat a katakombák a Moldavanka a Kartamyshevskaya utcán. A bejáratok a katakombákba zárni, vagy ellenőrzött, minden időben, hogy megakadályozza, hogy a gyermekek bejutását.

Véletlen balesetek

Voltak különböző jelentések ember sétál a katakombák, hogy elveszett, akkor előbb-utóbb belehal a kiszáradás. A leghíresebb, 2009-ben, ukrán katakombák explorer Eugene Lata írt egy széles körben elterjedt online post arról, hogy ő más felfedezők volt megtalálható a szervezetben, a helyi nevű diák Mása, aki szilveszterkor 2005-ben volt, bolyongott a katakombák a barátaival, miután ivott; a baráti társaság írta, minden ott maradt éjszakára, majd balra, a következő reggel, de elhagyott Mása, vagy véletlenül, vagy szándékosan, de ő nem volt képes megtalálni a kiutat. A post szerepelt egy grafikus képet, amit úgy tűnt, hogy egy rothadó hulla a katakombákban, amely Lata írta volt Mása testét. A 2015-ös vizsgálat által Vice író Mike Gyöngy, azonban nem talált bizonyítékot arra, hogy Mása volt, létezett.[1]

Ekkor hirtelen lekapcsolta a lámpát, és egyszerre minden sötétségbe borult. „Nem égethették folyton a petróleumlámpájukat” – jegyezte meg. Miközben a fal mentén tapogatózva haladtunk, hozzátette: „A kövek elnyelik a hangot, szóval ha itt eltévednek, senki sem fogja meghallani a kiáltozásukat.” 

Hivatkozások