San Roque Rögbiklub

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Prebenjamines (gyermekcsapat), 2007. novemberben

A San Roque Rögbiklub (spanyolul: Club de Rugby San Roque) egy 1971-ben Valenciában a San Roque de Benicalap Általános Iskola (Colegio Público San Roque de Benicalap) tanára által alapított rögbiklub, amelyet a diákokból szervezett, és megteremtette e sportág iskoláját. Jelenleg a Valenciai Közösségi Rögbiszövetség (Federación de Rugby de la Comunidad Valenciana) területi másodosztályában küzd, s minden alsóbb kategóriában rendelkezik egy-egy csapattal.

Legutóbbi sikerei közül kadétcsapata részéről kiemelkedik a Nemzeti Első Osztályba (Primera Nacional) való bejutás 2000-ben, az alapszakaszban való veretlensége és nyeresége által a 2004/2005-ös idény Kadét B bajnokságán (Campeonato Cadete B).

Tehetségei[szerkesztés]

Több mint egy évtizede, a klub számos erőfeszítést tesz tehetségei előmozdítására. Az intézmény a valenciai Santa María általános iskolában (Colegio Santa María de Valencia) szilárdult meg, ahol fenntartja minden alsóbb csapatát, a Subprebenjaminestől (6 évnél alacsonyabb korhatár) kezdve a Cadetesig. Ezzel párhuzamosan, az iskolai tanfolyamot megelőző hónapokban, a tanítók a város több iskolájában elíndítják, meghatározott célokkal, a tagok toborzását.

E folyamat az első tehetséges játékosok felnőtt csapatba érkezésével éri el csúcspontját, akik akkor kezdtek, amikor a klub megkezdte tevékenységének folytatását a Santa María Általános Iskolában.

A tehetségek promóciójának és a bizonyításnak szentelt idő a klub játékosainak kihívásában testesül meg a valenciai rögbiválogatott alsóbb kategóriáiban, különösképpen a részvétellel, szintén a spanyol rögbiválogatottban az alsóbb kategóriákban, nemzetközi jellegű játékokon.

Vezetőtestület[szerkesztés]

Elnök Miguel Ruiz
Szakmai igazgató Chano Collados
Megbízott Francisco Jiménez

Szakmai testület[szerkesztés]

Csapat Edző
Senior Chano Collados
Kadét Chano Collados
Gyermek Vicent Lluch
Gyermek-95 Miguel Mezquida
Alevín Francis Serrano
Benjamín Vicent Serrano
Prebenjamín Jonathan Gómez
Iskolák támogatója Álex Calpe

Website[szerkesztés]

https://web.archive.org/web/20130118114039/http://www.sanroquerugby.es/

Források[szerkesztés]

A Spanyol Wikipédia szócikke.