Maksavízió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Maksavízió
(Maksavízió)
MűfajKabaré

ÍróMaksa Zoltán
Aradi Tibor
Ayala
Bach Szilvia
Brindisi
Orbán Béla
Orbán Sándor
Szabó József
Szabó Szilárd
Varga Ferenc József
RendezőMaksa Zoltán
FőcímHot Jazz Band – Hosszú az éjszaka
FőcímzeneHot Jazz Band
VégefőcímHot Jazz Band – Hosszú az éjszaka

Formátum4:3
Országmagyar Magyarország
Nyelvmagyar
Évadok3
Epizódok52
Gyártás
VágóSzekeres László
OperatőrBoris Virág
Vikárius Árpád
Részenkénti játékidőkb. 25-50 perc
GyártóMaksfilm
Humor 1
Hálózat TV
ForgalmazóCentroFilm
Sugárzás
Eredeti adóHálózat TV (1 és 3. évad)
Humor 1 (2. évad)
Ismétlések:
Comedy Central, Hatoscsatorna
Eredeti sugárzás2003. február 15.2005. január 30.
Státuszbefejezett
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Maksavízió egy magyar szórakoztató műsor volt, amelyet a népszerű humorista, Maksa Zoltán készített. 2003-ban készült el az első epizód. Ez a produkció volt a humorista első és egyetlen saját készítésű műsora. Az évek során eltörölték, abbahagyták a gyártását.

A műsort a Hálózat TV kezdte sugározni 2003 februárjában, kezdetben 45-50 perces epizódokkal, 2003 novemberében átkerült az újonnan alakult Humor 1 csatornára, az epizódok innentől kezdve 25 percessé rövidültek. A csatorna 2004 szeptember 4-i megszűnése után a műsor visszakerült a Hálózat TV-re, majd kb. 5 hónapi sugárzás után megszűnt. Később a Comedy Central és a Hatoscsatorna is megismételte.

A produkció a szatíra és a paródia köré épült. Minden epizódban különféle sztárokat ("celebeket"), tévéműsorokat és reklámokat parodizáltak. Az epizódok nem tartalmaztak trágárságokat. A hírek is gyakran kerültek a műsor céltáblájára, szatirikusan ábrázolták őket (ez volt a híres "Maksa Híradó").

A műsort gyártó csatornák megszűnésével a produkció mára már feledésbe merült, de a "rajongói" kultusz sorozatként emlékeznek rá. Később a Comedy Centralról is lekerült a Maksavízió. Jelenleg csak a Diginél fogható Hatoscsatorna ismétli az epizódokat.

A sorozatból válogatás jelent meg DVD-n, és Maksa Zoltán is elkezdte őket megosztani YouTube csatornáján.

Szereplők[szerkesztés]

Érdekesség[szerkesztés]

Az első 6 rész a Hálózat TV-n ment, az első adás 28 perces, még a többi kb. 50 perces volt. Amikor a műsor átkerült a Humor 1-re, akkor a csatorna leadta a korábbi adásokat is, viszont 25 perces változatban adta őket, néhány helyen egy-két új jelenetet is hozzátoldottak, ezenkívül a konferáló jeleneteket újra felvették azzal, hogy Maksa Zoltán már nem "Hálózat TV"-t, hanem "Humor 1"-et mondott, és ráadásul úgy konferálta fel az első Humor 1 által adott epizódot, hogy vadonatúj műsor, miközben a Hálózat TV-n már korábban látható volt. Amikor 2005-ben a Hálózat TV megismételte a teljes sorozatot, akkor az első részeknél a Humor 1 által készített változatokat adta, és később a Comedy Central és a Hatoscsatorna is a "Humor 1"-es kópiákat adta. Maksa Zoltán saját YouTube csatornájára már az első 6 rész eredeti "Hálózat TV"-s kópiája került, viszont a főcím zenét kicserélte mindegyik általa feltöltött epizódnál, valamint a későbbi epizódkat meg úgy tette fel, hogy egybefűzött két részt, hogy kb. 50 percesek legyenek.

Források[szerkesztés]