Géczi László

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Géczi László stage moments pop-rock music
https://commons.wikimedia.org/wiki/Special:UploadWizard

Géczi László zenész, zongorista, zeneszerző, hangszerelő, hangmérnök. [1]

1975-ben született Budapesten, zenei tanulmányait 1981-ben kezdte az Állami Zeneiskolában Kőbányán. Klasszikus zenei tanulmányait 6 év alapképzés után 4 év továbbképző követte, melyet középfokú végzettségként - párhuzamosan a szakkőzépiskolai tanulmányaival együtt végzett el. Ezt követte a Postás zeneiskola jazz tanszaka, ahol Ifj. Rátonyi Róberttől jazz zongorát tanult közel két éven keresztül, majd ezt követte a Kőbányai Zenei Stúdió, ahol Esze Zsolttól tanult jazz zongora szakon.

Az első zenei formációk köré sorolhatjuk az első Rival nevű pop-rock zenekart akikkel számos hazai fellépésen vett részt televízió műsorokban, zenei fesztiválokon, különféle zenei rendezvényeken, szüreti bálokon, kultúrális rendezvényeken, közel 14 éven át.

Hamarosan érkeztek a külföldi zenei produkciók is, 2001-ben számos külföldi - tengerentúli - szereplési lehetőségek közül azonnal megkeresték Őt, egy öt tagú könnyűzenei formációval, majd ezt követte számos hasonló - akusztikus duo fellépés is 2008-tól, ahol nem csak zongoristaként, de hangszeres - énekes performanszal kellett helytállnia. Mindeközben néhány népszerű formáció, mint például a tribute zenekarok is megkeresték, ahol nem csak hazai, de nemzetközi fellépésekre is sor került. Majd a külföldi szállodai és luxushajós zenélés sem múlt el nyomtalanul: újabb és újabb lehetőségek és megkeresések kínálkoztak a zenei visszatérésre. Nemzetközi szinten a mindennapos fellépések, a megszakítás nélküli többhónapos fellépés sorozat sokkal vonzóbbnak látszott a jövőt építőleg, mint a hazai rotációs, saját magát automatikusan megújítő könnyűzenélés, így ez a pályaszakasz egy végtelenül hosszú, 13 éves folyamatos karrierutat hozott el.

A koronavírus sajnos sok mindennek közbeszólt, így hasonlóképpen másokhoz egy rövid szünet után újraindulásra késztette szinte minden zenész kollágát, de kis megszakítással - szerencsére - változatlanul visz mindent tovább.