Viva Piñata (szimulációs játék)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Viva Pinata DS szócikkből átirányítva)
Viva Piñata
Viva World's Largest Pinata.jpg
Fejlesztő Rare
Kiadó Microsoft Game Studios
Zeneszerző Grant Kirkhope
Steve Burke
Sorozat Viva Piñata
Platformok Xbox 360, Microsoft Windows
Kiadási dátum Xbox 360
US: 2006. november 9.
EU: 2006. december 1.
Microsoft Windows
US: 2007. november 6.
EU: 2007. december 16.
Műfaj szimulátor
Játékmódok egyjátékos
Korhatár PEGI 3+.png PEGI: 3+
Adathordozó DVD
A Viva Piñata weboldala

A Viva Piñata szimulátor játék sorozat, amit a Rare Ltd. fejleszt Xbox 360 és Nintendo DS játék konzolokra. A sorozat első része 2006-ban jelent meg Xbox 360-ra, majd 2007-ben a Climax elkészítette a játék PC változatát. 2008-ban jelent meg a játék Nintendo DS változata (Pocket Paradise alcímmel) és a folytatás Viva Pinata 2: Trouble in Paradise címen Xbox 360-ra.

Ebban a videojátékban a játékos feladata, hogy egy kertbe minél több pinata-t (papírból készült állat) csalogasson be és neveljen fel. Emellett lehetőség van különböző növények termesztésére is, amik újabb állatokat felbukkanását eredményezi, mitől a kert egyre fejlettebb és nagyobb lesz.

A játékhoz készült azonos címen animációs film sorozat is és Xbox 360-ra agy party játék Viva Pinata: Party Animals címen, amit viszont nem a Rare fejlesztett. Ez eltér a sorozat többi részétől és a televíziós sorozat szereplőivel lehetet versenyezni benne különböző szabályok szerint.

A játék előélete[szerkesztés]

2005-ben a Electronic Gaming Monthly-ban derült ki, hogy a Rare két játékot is fejleszt Nintendo DS platformra. Ebből egy már megjelent.

2007-ben egy Microsoft Game Studios riport során az 1UP.com oldalon lett megemlítve, hogy egy Kameo esetleg egy Viva Pinata elképzelhető lenne DS-en.

A játékot a 2007-es Comic-Con során jelentették be.

Információ a játékról[szerkesztés]

Fejlesztői ígéretek szerint a játék alap módja teljes egészében meg fog egyezni az Xbox 360-on tapasztaltakkal, kivéve a grafikát és az irányítást, ami teljességgel ki fogja használni az érintő képernyő adta lehetőségeket. Ezen felül, két új játékmód is szerepet fog kapni, amelyekből az egyik közelebb viszi a játékot az eredeti megjelenésével egy időben elindított TV Show-hoz.

Külső hivatkozások[szerkesztés]