Szerkesztő:Somfa

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Somfa


Somfa: XXI. századi görög istennő. A Bö osztály, a magyar és dráma, az akciós cicás függönyből lett kanapé huzat, illetve a somfamanók istene. Nevéhez szorosan fűződik a somfizmus. Mélyen selfie ellenes. Több nyelven beszél (latin, lengyel, ógörög, angol). Erdeteileg Stromfeld lett volna, de dédapja nevet változtatott. A befogadás istennőjeként Interpretátornak is nevezik. 2019. októberében PED2-vé avanzsált.

Becenevei: Somfa, Somfi, Somfai, Somfy, Somfa asszony, Babi néni

Ismeretségek: Pécsi Bóbita Bábszínház, Jurányi Produkciós és Inkubátorház, Balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeum

Publikációi: Glamour magazin, Nyelv és Tudomány (www.nyest.hu)

Somfizmus: Új keletű vallás melyet maga Somfi ihletett. 2017 júniusában indult Gárdonyból az akkori 9.bö által.

lényege: a hit által összetartó közösség léte.

imádkozás: jellegzetes kéztartás (két csukló összeér és a szembefordított tenyerekből falombot formálunk) jellegzetes mozgatása (a két csukló összeérésével forgatjuk, jobbra-balra, a két domború kézfejet) közben hosszan kitartott Somfa kiáltás.

Érdekességek: Tiszteletére rendezett hagyományos szüliheti kedveskedés a hívektől a világ felé, illetve születésnapján pizsama viselete. Van egy ikertestvére Kamilla asszony, aki kirándulások alkamával szokta helyettesíteni az istennőt, míg Ő (általában buszok csomagtartójában) boszorkányfőzeteket készít.