Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Hámori Blanka

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hámori Blanka
Hámori Blanka

Hámori Blanka, (1988.10.04 - ) fitness edző, életviteli coach, blogger, újságíró, idegenvezető, nyelvész.

Életpálya[szerkesztés]

Fiatal évek[szerkesztés]

1988.10.04-én született Budapesten, pedagógus édesanya és fémesztergályos édesapa lányaként, egy idősebb fivére és egy fiatalabb lánytestvére van. Arra a kérdésre, hogy mi szeretne lenni, nagyon sok választ adott: tanár, táncos, edző, tolmács, árvaház igazgató. Csendes, de vidám gyerek volt, ideje nagy részében olvasot, táncolt (akrobatikus r&r), rajzolt és festett, és meséket írt. 15 évesen már tudta, hogy a nyelvek felé szeretne fordulni (angolul, lengyelül tanult), tanárként, idegenvezetőként, tolmácsként / fordítóként szeretne dolgozni. Kamaszként versírással, műfordítással, nyelvtanulással foglalkozott szabadidejében. A fitness világa felé 16 éves korában, egy "nagy fogyás" után fordult - ekkor közel 20 kilót adott le, testnevelő osztályfőnöke segítségével. A változás előzménye egy passzív kamaszkor, nagy túlsúly, kamaszkori depresszió volt, melyből a sport és pszicho terápia segítette ki. A fogyás és az azzal járó önismereti út, életmódváltás egy életre meghatározó élményt jelentett a számára.

19 éves korára már komolyan foglalkozott a fitnesszel és önismerettel is. Érettségi után aerobic és személyi edzői képzéseket végzett (Fitness Akadémia és IFAA), de ezzel párhuzamosan idegenvezetői képesítésre is szert tett (X. kerületi Szent László Gimnázium), illetve elkezdte a PPKE-BTK szlavisztika-lengyel szakirányát. Az egyetem alatt aerobik és személyi edzéseket tartott és idegen vezetett is, már ekkor blogot vezetett a nőiességről (Csipke és Lélek), foglalkoztatta az önismeret, sorsformálás, női szerepek kérdése, és az énkép alakulása.


Edző, blogger és idegenvezető

23 évesen, 2012-ben lett édesanya, a várandósság utolsó hónaőőjaiban szerezte meg lengyel szakos diplomáját. A szülés után egy újabb nagy fogyással és feléledéssel, illetve a Fitneszanyu Bloggal tért vissza az edzői pályára. A blog jelentett belépőt a női magazinok világába, ahol szakértőként írt cikkeket (Pl. Nők Lapja, Vital Magazin, stb. lásd lent) illetve a tévés szereplésekhez, ahol szintén szakértőként nyilatkozott életmódváltás, testedzés témakörben.

Saját vállalkozásba fogott, önálló kis alakformáló szalont nyitott a VI. kerületben mely 2014-2016 között üzemelt MyVibes Studio néven. Az edzősködés mellett beleásta magát a fitness "periférikus" területeibe is: a testkezelő gépek világába, a professzionális testanalizálásba, a táplálék kiegészítők témájába, és a belső, pszichés folyamatok (túlsúly, túlevés, önértékelés) hátterébe. Ezek a területek új kapukat nyitottak meg számára, olyan információkkal találkozott, olyan módszerekkel dolgozhatott, amivel más edzők akkor nem. (Lásd lent: kutatási területek)

2016-ban elindult a Holisztikus Fitnesz Blog-ja, melyben már 50-50%-ban kerültek elő fitnesz szakmai és egyéb (önismereti, szépészeti) témák. 2018-ig megjelent 3 különböző témájú e-bookja, mindegyikben a holisztikus szemlélet módot képviseli: 50 napos program anyukáknak; 30 lépés felfelé - a gödörtől a harmóniáig; A Nagy Megújuló Program. A holisztikus szemléletű fitnesz és a testösszetétel témájával többször is megjelenést kap a sajtóban szakértőként (lásd alább).

Mivel az évek alatt - egyéni vállalkozóként illetve értékesítőként - tanult és gyakorlatot szerzett a vállalkozásfejlesztés és marketing területein is, 2018-ban üzletvezető helyettesi státuszt kap a Corner Fitness nevű klubban, ahol éveken át edzősködött korábban.

Emellett 2019-ben bizonyítványt szerez coachként az ország egyik legnevesebb coach-ának képzésén Wiesner Edit mester coah-nál (Lemma Coaching).

2019-ben otthagyja a fitnesztermet, hogy újra vállalkozóként éljen - ekkor a fitness és coaching háttérbe szorul, előtérbe kerül a turizmus, mely eddig a hobby volt. Egy apartman menedzsere lesz, idegenvezetéseket és programokat szervez és kivitelez, elsősorban lengyel nyelven. Számtalan idegenvezető, hotel, étterem,

2020 elejétől saját brandet épít: saját neve lett a márkaneve, de a holisztikus szemlélet természetesen kulcsszó maradt a munkájában. Ebben az évben elindult a Fitnesz & Coaching Koncepció, melyben a mozgás és belső fejlődés komplexitását kiegészül: csapatban, közös munkával hatékonyabb a változás!

A pandémia azonban közbe szól: márciusban, a korona-járvány első hullámában az apartman managing és az idegenvezetés-utazás szervezés teljesen megszűnik, edzőként és coachként pedig már csak online dolgozik. Néhány hétig egy SPAR árufeltöltőjeként dolgozik, majd 8 órás irodai munkát vállal. Az online edzéseket és coachingot azonban folytatja, és 2021 elején


Ugyanebben az évben elindult a Fitnesz & Coaching Zárt Klubom, egy tagsági díjas online klub, ahol mindkét irányzat eszközeivel megismertetem a csatlakozókat, és élő, virtuális edzéseket is tartok nekik heti 2x.

Kutatási területek:[szerkesztés]

  • A fogyás és izomépítés folyamatai; Örökölt és alakított testforma; A 4 és 8 pontos testelemző gépek használata a fitness területén (Inbody vs. Omron)
  • Testkezelések és külső módszerek (pl. tekercselés), A hő hatása a zsírsejtekre és bőr szerkezetére
  • Különböző fehérje készítmények a zsírvesztés és izomépítés folyamataiban
  • A túlsúly pszichés okai; Az éhezés hatása a holokauszt túlélő zsidók és leszármazottaik táplálkozási szokásaira
  • Az énkép alakulása a sport hatására

Megjelenések[szerkesztés]

Divany.hu - cikkek

Nők Lapja Cafe - cikkeim

VitalZone magazin - cikkeim

Digi Sport - interjúk Csisztu Zsuzsával

Life TV - interjúk Sarka Katával

Bors Online - cikkem

Vital Magazin nyomtatott

Család[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

https://www.hamoriblanka.hu/