Szerkesztő:Marton Erik

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Természetes anyagok környezetünkben[szerkesztés]

A téma: Szeretnék a Természetes anyagokról írni, mert ilyen, mintha nem létezne. Természetes anyagok környezetünkben: Építóanyag, bútor, textil,Stb. Kezdetnek alkottam egy definíót, íme:

Természetes anyag definíciója :
Természetes anyagnak nevezzük azt az anyagot  ami eredendően a föld által képzett és a földön megtalálható,szerves és szervetlen, érzékszerveinkkel érzékelhető , akár spontán vagy az ember által kezdeményezett, de mindenképpen beavatkozás nélkül, létre jövő képződményt. Alakítása, formázása közben az alaptulajdonságain nem változtattak. Hő, mechanikai és vegyi eljárásnak nem tették ki, bomlása után újra a természet részét képezi.

A természetes anyagot lehetőleg a keletkezési helyén kell felhasználni, mert a szállítás során ért hatások is befolyásolják az anyag szerkezetét.

A természetes anyag lehet káros is.

Károsnak minősülhet az a természetes anyag ami elkerül a keletkezési helyéről, akár természetes úton, / vulkánok/ akár az ember által / olaj, gáz felszínre hozása /és, ezért, más, a számára nem megfelelő közegben, más, természetes anyagokkal érintkezve súlyosan károsíthatják egymást.

Természetes alapú anyag definíciója: 
Természetes alapú anyagnak nevezzük azt ami eredendően a föld által képzett és a földön megtalálható,szerves és szervetlen, érzékszerveinkkel érzékelhető anyagot amit alaptulajdonságai vesztése nélkül alakítunk át, kitéve hő és mechanikai alakításnak és  nem ki téve vegyi eljárásnak. Molekuláris szinten őrzi meg alaptulajdonságát, bomlása után újra a természet részét képezi .

A vegyi eljárásnál az anyag elveszíti alaptulajdonságait.