Szerkesztő:Pásztor Ákos/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
S.C.P. Secure Contain Protect

SCP jelentése:secure.contain.protect.[szerkesztés]

az scp egy olyan létesítmény melyben természet feletti lények/tárgyak vannak (pl:scp 049(pestis doktor),scp 096(a félénk srác vagy másképp, a figyelő)...)[szerkesztés]

a pontos helye a létesítménynek Lengyelország.

az odajutás lehetetlen kivéve ha:az illető tudós(és a cég megkeresi),ha az illető életfogytos

a besorolási osztályok( a lények,tárgyak ilyen besorolásokat kaphatnak):

1,Safe (biztonságos).

2,Euclid(Olyan anomáliákat jelez, mely nem teljesen megértett, vagy eleve kiszámíthatatlan. Megbízható elzárása nem mindig lehetséges, vagy kiszámíthatóan biztonságos. Viszont nem jelentenek annyi veszélyt, hogy a Keter besorolást megkapják. Az anomáliák többsége általában az Euclid osztályba tartozik, egészen addig, míg több kutatás eredménye nem ad)

3,Keter (Keter besorolásúak azok az anomáliák, melyek magas fenyegetettségű szintet mutatnak mind az Alapítvány személyzetére vagy akár az emberiségre nézve. Ezen felül körülményes elzárási eljárást igényel. Esetleg olyan dolgokat tartalmaz, mely az Alapítvány számára ismeretlen technológiát vagy tudást tartalmaz.

A Keter besorolású anomáliák az Alapítványra való veszélyessége miatt a legnagyobb figyelmet kapják, minél megbízhatóbb elzárási eljárások végzéséhez. Esetlegesen maguknak az anomáliák elpusztításához, vagy semlegesítéséhez amilyen gyorsan csak lehetséges).



Ezotérikus besorolás:


thaumiel(Szigorúan titkos, vagy rendkívül ritka anomáliák. Az alapítvány által használt anomáliák. Kontroll alatt tartja a veszélyes rendellenességeket különösen a Keter osztályra

tekintve. A legmagasabb osztályba tartozik, mint helye, mint funkcióját tekinthetően. A O5 Tanács tagjain kívül aligha pár személyzeti tag szerezhet tudomást róla).