„Laurie Strode” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Repa34 (vitalap | szerkesztései)
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
Repa34 (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
7. sor: 7. sor:
| aktív évek= [[1978]]-[[1998]]
| aktív évek= [[1978]]-[[1998]]
| születési hely = [[1961]]. [[február 22.]] [[Haddonfield]], [[Illinois]],
| születési hely = [[1961]]. [[február 22.]] [[Haddonfield]], [[Illinois]],
| halál helye = [[2001]]. [[október 31.]] (41 évesen) [[Grace Anderson Szanatórium]], [[Haddonfield]], [[Illinois]],
| halál helye = [[2001]]. [[október 31.]] (40 évesen) [[Grace Anderson Szanatórium]], [[Haddonfield]], [[Illinois]],
}}
}}



A lap 2018. március 18., 08:19-kori változata

Laurie Strode
Született1961. február 22. Haddonfield, Illinois,
Elhunyt2001. október 31. (40 évesen) Grace Anderson Szanatórium, Haddonfield, Illinois,
Állampolgárságaamerikai
GyermekeiJamie Lloyd
Foglalkozása
  • középiskolai tanuló
  • dajka
  • iskolaigazgató
SablonWikidataSegítség

Cynthia Myers Laurie Strode ( 1961. február 22. - 2001. október 31.) néven ismert karakter a Halloween-filmekből. Állandó megszemélyesítője Jamie Lee Curtis.

Életrajz

Korai évek

Cynthia Myers volt, a legfiatalabb Donald és Edith Myers gyermekei közül. 1961-ben született, majd 1963-ban amikor még csak kétéves volt, a hatéves bátyja Michael megölte nővérüket. Ezután a fiút elszállították a Smith Grove-i elmegyógyintézetbe. Mikor Cynthia még kisebb volt szüleivel meglátogatták Michaelt az intézetben. 1966. január 3-án a szülők autóbalesetben elhunytak. Cynthiát gyermek otthonba vitték. Morgan és Pamela Strode fogadták őt örökbe, és megváltoztatták a nevét Laurie Strode-ra. Laurie végül elfelejtette a családját.

1978

1978-ra, Laurie jószívű és kedves 17 éves lánnyá cseperedett. Legjobb barátnőivel Annie Brackettel, és Lynda Van Der Klokkal a Haddonfieldi Iskolába jártak. Október 31-én ingatlanos apja Mr. Strode megkérte hogy csúsztassa be a Myers ház kulcsát a házba. Az irodalom órán az ablakból látott egy maszkos férfit aki őt figyeli. Később barátnőivel indult haza, a maszkos férfi pedig mindenhová követte. Aznap este Laurie a Doyle lakásban, barátnője Annie pedig a szemben lévő Wallace lakásban bébisziterkedett. Annie megkérte hogy vigyázzon a kis Lindsey-re, amíg ő Paul-al a barátjával randevúzik. Amikor Annie beszált a kocsiba Michael felbukkant, megtámadta majd megölte őt. Aznap, végzett Laurie másik barátnőjével Lyndával és annak barátjával Bobbal is. Laurie különösnek találta hogy barátai nem jelentkeznek ezért lefektette a gyerekeket, majd átment a Wallace lakásba. Megtalálta barátai holttestét, és Michael megtámadta de sikerült visszamenekülnie a Doyle házba. Szólt a gyerekeknek hogy bújjanal el, amikor megjelent Michael, de Laurie beleszúrt a nyakába egy kötő tűt. Felment a gyerekekhez hogy megnyugtassa őket, de a lépcsőn megjelent Michael. Laurie elrejtette a gyereket majd maga is elrejtőzött, de Myers megtalálta. Laurie beleszúrt a szemébe egy válfával majd belészúrt egy késsel. Megkérte a gyerekeket hogy figyelmeztessék a szomszédokat. Megjelent Dr. Loomis, épp akkor mikor Myers felkelt és dulakodott Laurie-val. Hatszor belelőtt Michael-be aki leesett az ereszről. Mikor Loomis kinézett Michael nem feküdt holtan a fűvön.

A Haddonfieldi Kórházban történt mészárlás

Az események után, Lauriet kórházba szállítják. Rettegett hogy eljön érte a ,,zsákos ember" de Dr. Mixter megnyugtatta és elaltatta. Ébredése után Laurie megtudja hogy a férfi aki követte és megakarta ölni az Michael Myers volt. Mrs. Alves főnővér elmondta neki hogy nem lehet elérni a szüleit telefonon. Jimmytől Laurie később megtudta hogy Michael Myers autóbalesetet szenvedett (igazából Ben Tramer). Laurie pánikba esett és megpróbált elmenekülni de a dolgozók nyugtatták. Eszméletlen állapotba került amiben azt álmodta hogy anyja elmondja neki hogy örökbefogadták. Amikor visszanyerte eszméletét, elkezdett gondolkodni ezen az álmon, cseppet sem sejtvén hogy Myers a báttya. Michael eközben megtalálta Laurie-t a kórházban és minden ott dolgozót megölt hogy a lány közelébe jusson. Megtalálta húga kórházi szobáját, de Laurie-nak sikerült elmenekülnie. Michael végül megtalálta de sikerült elmenekülnie előle. Elrejtőzött a kórház udvarán lévő egyik autóba ahol Jimmy is csatlakozott hozzá, de meghalt az agyrázkodás miatt, amit korábban szenvedett. Laurie megpróbálta elindítani az autót, de sikertelenül. Aztán látta Dr. Loomis-t asszisztensévél Marion Chambers-el és egy marshall-al belépnek a kórházba. Michael ismét felbukkant de Laurie bejutott a kórházba. Dr. Loomis több lövést adott le rá de Myers felált és követte őket. Marion eközben telefonált a rendőrségnek. Laurie és Loomis menedéket talált egy vizsgáló teremben. Michael betört, de Loomis belelőtt a szemébe és szólt Laurie-nak hogy menjen ki. Eközben kinyitogatták a gáz-csapokat. Miután Laurie kiment Loomis felrobantotta a kórháztermet. Nemsokkal később megérkeztek a mentősök és a rendőrök, és Laurie-t elszállították egy másik kórházba.

20 évvel később (1998)

20 év telt el a szörnyű, Haddonfield-i események óta. Laurie nevet változtatott és egy előkelő magániskolát igazgat Észak-Kaliforniában. Egy fia született akit szigorúan nevel. A múltbéli trauma alkoholistáva tette. Titkos viszonyt tartott az iskola tanácsadójával Will Brennanal. 1998. október 31-én Laurie és Will úgy döntöttek együtt ebédelnek, ezért a városban találkoztak. Elmondta Will-nek hogy ő minden gyógyulási módszert kipróbált de semelyik sem tudta, elfeledtetni az 1978-as Halloween-t... Az ebédnap után Laurie összetalálkozik fiával Johnnal és annak barátjával, sejtvén hogy kiszöktek. John és Laurie összeveszet, ezután pedig visszatértek a Wildcresti iskolába. Laurie átgondolta fia szavait és engedélyezte hogy elmehessen a Yosemiti kirándulásra. De John előre lebeszélte barátaival hogy ők négyen ott maradnak az iskolában. Laurie eltölt Willel egy kellemes romantikus vacsorát amin elmondja ki is ő valójában. Eközben John barátaival vacsorázik. Felbukkan Michael hogy befejezze a munkáját... Megöli John két barátját: Sarah-t és Charlie-t, majd Willt is. A film végén Laurie ,,lefejezi" Michaelt egy baltával.

Grace Anderson Szanatórium (2001)

,,Nem sikerült, Michael! Tudni akarod miért? Mert már nem félek tőled! És te? Te félsz tőlem? Félsz meghalni Michael?"

-Laurie Strode

3 év telt el a Summer Glen-i események óta. Laurie-t elmegyógyintézetbe zárták mert, nem bátyját hanem egy mentőst fejezett le. Michael eltörte a mentős gégéjét majd feladta rá a ruháját és a maszkját. Mindenki azt hitte hogy katatoni állapotba került. Titokban a gyógyszereket amiket kapott egy rongybaba hátuljába rakta. Laurie három évig várta hogy, Michael eljöjjön érte, folyamatosan az ablakot figyelte. Többször felment a tetőre csapdát állítani bátyjának, míg az orvosok azt hitték azért ment fel hogy öngyilkosságot kövessen el. Végül 2001. október 31-én Michael megjelent a Szanatóriumban. Betört Laurie szobájába, de húga megtudott szökni előle a tetőre. Bevált a csapda. Michael a bokája alá süllyedt. Laurie elkezdte vágni a kötelet ami bátyját tartja de, Michael elkezdte megpróbálta lehúzni a maszkot, ami Laurie-ban szörnyű emlékeket keltett. Le akarta húzni róla de Michael megragadta majd magával rántotta, de a kötél nem tartotta meg mindenkettejüket ezért lezuhantak volna de Michael megfogta az eresz csatorna szélét, közben beleszúrta kését Laurie hátába. Húga megígérte neki hogy találkoznak a pokolban ekkor Michael kihúzta a kést Laurie hátából aki lezuhant. Michael ezzel befejezte élete küldetését.