„NetBIOS” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Alap leírás
 
Syp (vitalap | szerkesztései)
kat, iw
1. sor: 1. sor:
A NetBIOS a Network Basic Input/Output System kifejezésből készült betűszó. A NetBIOS [[API]] lehetővé teszi az egses szmítógépek számára a helyi hálózaton keresztül történő kommunikációt. Általában [[TCP/IP]] [[protokoll]]ra épülve működik (NetBIOS TCP/IP fölött), és a hálózat minden számítógépének kioszt egy NetBIOS nevet és egy [[IP cím]]et is. Régebbi operációs rendszerek a NetBIOS-t a [[NetBEUI]] fölött alkalmazzák. A NetBIOS az [[OSI modell]]-beli viszony (session) réteggel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt.
A '''NetBIOS''' a '''Net'''work '''B'''asic '''I'''nput/'''O'''utput '''S'''ystem kifejezésből készült betűszó. A NetBIOS [[API]] lehetővé teszi az egyes számítógépek számára a helyi hálózaton keresztül történő kommunikációt. Általában [[TCP/IP]] [[protokoll]]ra épülve működik (NetBIOS TCP/IP fölött), és a hálózat minden számítógépének kioszt egy NetBIOS nevet és egy [[IP cím]]et is. Régebbi operációs rendszerek a NetBIOS-t a [[NetBEUI]] fölött alkalmazzák. A NetBIOS az [[OSI modell]]-beli viszony (session) réteggel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt.

[[Kategória:Hálózati protokollok]]

[[en:NetBIOS]]
[[da:NetBIOS]]
[[de:NetBIOS]]
[[es:NetBIOS]]
[[eu:NetBIOS]]
[[fr:Netbios]]
[[id:NetBIOS]]
[[it:NetBIOS]]
[[nl:NetBIOS]]
[[pl:NetBIOS]]
[[pt:NetBIOS]]
[[ru:NetBIOS]]

A lap 2007. március 21., 17:29-kori változata

A NetBIOS a Network Basic Input/Output System kifejezésből készült betűszó. A NetBIOS API lehetővé teszi az egyes számítógépek számára a helyi hálózaton keresztül történő kommunikációt. Általában TCP/IP protokollra épülve működik (NetBIOS TCP/IP fölött), és a hálózat minden számítógépének kioszt egy NetBIOS nevet és egy IP címet is. Régebbi operációs rendszerek a NetBIOS-t a NetBEUI fölött alkalmazzák. A NetBIOS az OSI modell-beli viszony (session) réteggel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt.