„Tiberium” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
SilvonenBot (vitalap | szerkesztései)
23. sor: 23. sor:
[[nl:Tiberium]]
[[nl:Tiberium]]
[[ru:Тиберий (минерал)]]
[[ru:Тиберий (минерал)]]
[[sv:Command & Conquer-serien#Tiberium]]
[[sv:Command & Conquer (spelserie)#Tiberium]]
[[th:ไทบีเรียม]]
[[th:ไทบีเรียม]]
[[vi:Tiberium]]
[[vi:Tiberium]]

A lap 2012. december 1., 07:54-kori változata

A tiberium a Command & Conquer első részében megjelent kristályszerű anyag. Színe általában sötét és a világos zöld között helyezkedik el, minden talajtípuson képes növekedni. Erősen sugárzik, emiatt a gyalogságnak veszélyes elburjánzott tiberium mezőn áthaladni. A tiberium mérgezése halálos, mely tiberium-rothadást idéz elő. Első tüneteként a fertőzött elkezd zöldülni, majd az erei is sötétzöldek lesznek. Az élő testet teljesen a saját részecske-felépítéséhez átalakítja.

A számítógépes játékban nyersanyagként használják fel, begyűjtő járművek (Harvester) szüretelik a gazdagabb területeket és a Finomítóba (Refinery) szállítják, ha pedig felesleg keletkezik, silókba tárolják.

A Command & Conquer 2:Tiberian Sunban megjelenik a kék tiberium is, melynek betakarítása gazdaságosabb ugyanakkor robbanásveszélyes. Továbbá létrejönnek a kristály káros sugárzásának hatására a különböző növényi, állati és emberi mutánsok is.

A Command & Conquer 3: Tiberium Wars ban pedig színrelép azaz idegen faj (Scrin), akik a játék történetébe szerint 1995-ben megfertőzték a bolygót ezzel az idegen ásvánnyal. Ekkora már visszafordíthatatlan környezeti károkat okozott a tiberium, a Föld haldoklik és az emberiség végveszélybe került.

Forrás