„Paganini-etűdök” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Új oldal, tartalma: „A '''''Paganini-etűdök''' (francia címe: Grandes études de Paganini)'' Liszt Ferenc hat darabból álló zongoraciklusa, amely [[Niccolo Paga…”
 
aNincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
A '''''Paganini-etűdök''' ([[Francia nyelv|francia]] címe: Grandes études de Paganini)'' [[Liszt Ferenc]] hat darabból álló [[zongora]]ciklusa, amely [[Niccolo Paganini]] ihletésére, az ő caprice-ainak feldolgozásaként születtek. Műjegyzékszáma: [[Liszt Ferenc műveinek listája#Etűdök|S.141]].
A '''''Paganini-etűdök''' ([[Francia nyelv|francia]] címe: Grandes études de Paganini)'' [[Liszt Ferenc]] hat darabból álló [[zongora]]ciklusa, amely [[Niccolò Paganini]] ihletésére, az ő caprice-ainak feldolgozásaként születtek. Liszt 1838-ban és 1851-ben foglalkozott a művekkel, kottája 1851-ben jelent meg nyomtatásban. Műjegyzékszáma: [[Liszt Ferenc műveinek listája#Etűdök|S.141]].


== A mű születése ==
== A mű születése ==

A lap 2011. május 7., 22:18-kori változata

A Paganini-etűdök (francia címe: Grandes études de Paganini) Liszt Ferenc hat darabból álló zongoraciklusa, amely Niccolò Paganini ihletésére, az ő caprice-ainak feldolgozásaként születtek. Liszt 1838-ban és 1851-ben foglalkozott a művekkel, kottája 1851-ben jelent meg nyomtatásban. Műjegyzékszáma: S.141.

A mű születése

A zene

Források

Külső hivatkozások