Sablon:Átmásolva

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Használati útmutató

Ezzel a sablonnal jelezni tudjuk, ha tartalmat másoltunk át lapok között, például lapok összefésülésekor vagy szétvágásakor. A sablont az érintett lapok vitalapján, – az eredetién és a céllap vitáján egyaránt – célszerű elhelyezni, továbbá használható például a tartalom átemeléséről szóló megbeszéléseknél is.

 Megjegyzés: A sablon használata nem teszi feleslegessé, hogy mind a kivágás, mind a betoldás szerkesztési összefoglalójában jelezzük a tartalom átmásolását! Sőt, a szerkesztési összefoglaló és a belőle képződő laptörténeti bejegyzés a legjobb helye annak, hogy a kiegészítő laptörténetre egy linkkel rámutassunk.

 Háttérinformáció: A laptörténet a tartalommal együtt automatikusan átkerül az új megnevezés alá, ám csak a teljes lap szabályos átnevezésekor, tehát ha a lapot az „átnevezés” fülre kattintva neveztük át. Ha azonban a lap tartalmának egy részét (vagy helytelen átnevezési eljárással az egészét) átmásoljuk egyik lapról a másikra, akkor a laptörténet nem mozog együtt a tartalommal. Az eredeti lap laptörténete utólag már csak kivételes esetekben vágható szét és fésülhető össze a céllap történetével, az összefésülések ugyanis általában teljes káoszhoz vezetnek, használhatatlan laptörténethez. Tehát általában nem fésülünk össze laptörténetet, és ezért:

  • A betoldott tartalom szerkesztőinek jegyzéke az eredeti lap laptörténetében marad, és ezt a lapot a laptörténete miatt szerzői jogi meggondolásokból nem szabad törölni mindaddig, amíg a céllap létezik, erre emlékeztetni célszerű mind a célhely, mind az eredeti lap vitalapján. Ha az eredeti lapot mégis törölni kéne, akkor törlés helyett tegyük átirányítássá (szükség esetén {{badredir}} alias {{átirányítás hibás névről}} megjelöléssel).
  • Az a bizonyos kivételes eset, amikor adminisztrátori eszközökkel lehetséges a laptörténetek összefésülése és használható eredményt is ad: Ha a tartalom kivágása és a másolása után olyan helyzet állt elő az eredeti és a céllapon, hogy a rajtuk található tartalmak Wikipédiába kerülése két átfedés nélküli, egymástól jól elkülöníthető időszakba esik.

Paraméterezés[szerkesztés]

  • A lapok nevét szögletes zárójelek nélkül kell megadni, máskülönben a sablon hibásan működik.

Teljes paraméterlista:

{{Átmásolva
|honnan    = 
|hova    = 
|oldid = <!-- a kivágott rész helye a kiinduló lapon kivágás előtt -->
}}