Ombre hajfestés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Ombre hajfestés[szerkesztés]

Az ombre francia eredetű melléknév jelentése : árnyalat, árnyal, árnyékol. A jelentése fodrászatban a hajtöve és a hajvége között 1-2 árnyalatnyi különbséget alkalmazó technikát jelenti. Általában a napszívta hatást akarja visszatükrözni. Ombre frizura készíthető sötét vagy világos hajból, természetes, visszafogott színátmenetekkel,

Hogyan alakult ki?[szerkesztés]

A divatvilág és így a szépségvilág is a természetes vonalat követi, ezért alakulhatott ki ez a frizura fajta is. Már nem a női frizura mesterkéltsége a domináns hanem a természetesség, praktikusság. Nagy előnye ennek a stílusnak hogy káros kémiai anyagoktól óvjuk meg a hajat. Tehát az ombre haj egy olyan színátmenetes hajfestési módszer alkalmazásával készül, mellyel elérjük, hogy a hajtő és a hajvég színe lágy kontúrral elváljon egymástól.

Történet[szerkesztés]

Először 2010 körül jelent meg. Hollywood-i kifutóján Sarah Jessica Parker és Drew Barrymore viselte először, majd meghódította az egész világot. Hozzánk 2012 környékén robbant be. Az ombre frizurát néhányan sajnálatos módon a lenövések divatjával azonosítják. Pedig az ombre hajfestés-technikák között is van különbség. Az ombre hajfestés nagy precizitást és szakmai igényességet igényel, mivel elkészítéséhez többféle finom színátmenettel kell dolgozni.

Fajtái[szerkesztés]

Alap fajta amikor a hajtő sötétebb és a végek felé egy vagy két színárnyalattal világosodik.Ezt lehet kicsit variálni amikor fordítottját készítik el a fodrászok vagyis a hajtő világos, mire a végekhez érünk sötétebb tónusokkal találkozunk. Mint mindenhol itt is fellelhetünk extrémebb megoldásokat amikor két egymással összhangban lévő színárnyalatokkal készítik el ugyanezt.

Kinek való?[szerkesztés]

A Fodrászok azoknak ajánlják akik még nem festették be hajukat de egy kis változatosságot szeretnének, vagy ha hamar megjelenik a lenövés a hajon illetve azoknak ajánlott akik nem akarják kémiai anyagokkal súlyosan roncsolni hajukat. Fodrászok javaslata hogy ne otthon készítsük el hanem forduljunk szakemberhez.

Forrás[szerkesztés]