A Nagykanizsa Demons a 2007-es szezonban

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Nagykanizsa Demons a 2007-es szezonban szócikkből átirányítva)

A szezon[szerkesztés]

Pre season[szerkesztés]

Nagykanizsa Demons – Zagreb Thunder 6-22[szerkesztés]

Negyed 1 2 3 4 Tot
Demons 0 0 6 0 6
Thunder 0 13 2 7 22

Az előkészületi időszak utolsó hétvégéjén a Nagykanizsa Demons a szomszédos Horvátország egyetlen amerikai footballt játszó csapatát, a Zagreb Thundert látta vendégül, akik hatalmas kerettel érkeztek Nagykanizsára.

Az mérkőzés első negyede az ismerkedéssel telt, a két csapat csak sikertelen támadásokat tudott felmutatni, pont egyik oldalon sem született. A védelmek uralták ezt a szakaszt, a támadók inkább csak készültek a további három játékrészre. Aztán a Thunder megmutatta, hogy a készülésük eredményes volt. A második negyedben 13 pontot szereztek, miközben a védelem jól tartotta a Démonok támadóit, akik kicsit meg is illetődtek ettől, és nem tudtak reagálni a zágrábiak pontjaira a szünet előtt.

A harmadik negyedben azonban sikerült némileg felzárkózniuk, hat pontot szerezve. De a Thunder nem állt le a szünet után sem, és bár a Nagykanizsa sokkal jobb játékot mutatott, mint az első félidőben, túl későn ébredtek és nem tudták megállítani a vendégeket, valamint felzárkózni melléjük. Az utolsó negyed is kiegyensúlyozott volt a Thunder által szerzett touchdown ellenére is, a Demons ugyanúgy szerezhetett volna pontokat.

A Nagykanizsa következő mérkőzéséig még van majdnem három hét, ezalatt az idő alatt még javíthatnak a hibákon, illetve értékelhetik a Thunder ellen szerzett tapasztalatokat. Mindenesetre a második félidőben mutatott játék alapján többet is várhatunk a Demonstól, ha a Thunder ellen is végig úgy játszottak volna, szorosabb eredmény alakulhatott volna ki.

  • Pontok[1]
    • ZT – Craig 28 run (Marovic kick failed)
    • ZT – 47 pass from Mijac (Marovic kick)
    • ZT – Safety
    • NDNémeth M. 26 run (Őri Á. run blocked)
    • ZT – 15 run (Marovic kick)

III. Hungarian Bowl[szerkesztés]

Nagykanizsa DemonsARD7 Budapest Wolves II 12-30[szerkesztés]

Negyed 1 2 3 4 Tot
Demons 0 0 0 12 12
Wolves II 7 23 0 0 30

Összeszedett, majd elfáradt Wolves II, és gyenge Démoni támadások, főszerepben a bírókkal.

A két csapat gyors bevonulásával kezdődött a találkozó, majd egymásnak is estek a felek. A hazai csapat kezdett támadással, ami 6yard megtétele után elakadt, és puntolták a labdát. A vendégcsapat szépen felépített támadása következett, csak futásokból áll, és ebből a hatodik egy 35 yardos, ami a gól zónában végződik, kivitelezője Danku Dávid (#32), az extra pont is megvan mellé. 0-7

Ezután egy újabb Demons támadás hal el hamar, majd a Farkasok támadása végződik ugyanígy. A negyed végét hazai támadás zárja, amit csak azért említek meg, mert itt sikerült először first downt elérni, de a vége itt is labda elrúgás, amit ráadásul blokkolnak így a hazaiak térfeléről, kezdhet a Wolves csapata.

A második negyedben a Demons szétesett támadó sorához csatlakozik a védelmük is. Egy bal oldali erőfutást néz közelről 4 fekete mezes hazai játékos, de közbe avatkozni valamiért nem akartak, és Bíró Szabolcs (#36) tovább növeli az előnyt, az egy pontost blokkolják, de a szabad labdára, egy arra járó Wolves játékos esik így a jutalma két pont. 0-15

Neki veselkedik a Démonok támadó egysége, előre jut 35 yardot, de a vendégek 29-s yardjánál elakadnak. Három Wolves próbálkozást is megállít a Demons védelme. A puntot megismételtetik a vendégekkel szabálytalanság miatt 5 yarddal hátrábbról. A labda feladás meg nem jó, így futnia kell a játékosnak, ami annyira jól sikerül, hogy újra első kísérlettel jöhet a budapesti csapat. Ekkor feladja a védelem. Sorozatos futások, és a végén 1 yardról Bíró Szabolcs (#36) berobog a cél területre, a rúgás jó. 0-22

A hazaiak pár játék után egy passznál eladják a labdát, ismét jöhet a Wolves, és hamar lerendezik a dolgot egy szép passz játék, és Iványi M. (#12) 36 yard megtétele után ünnepelhet. Az extra pontot cselesen végzi el a vendégcsapat, rúgás helyett fut a holder két pont a jutalom érte. 0-30

A második félidőben a Wolves csapata támadó egysége teljesen leállt, a becserélt tartalékirányítónak, nem ment a játék. Mindössze egyszer voltak a Demons térfelén, ebben a játékrészben, de akkor sem tudtak maradandót alkotni. A Démonok defense viszont dicsérendő, az első félidőben szétesett társaság összekapta magát. Nullára hozta a második félidőt.

A támadóik a harmadik negyedben már eljutottak a vendégek gól területéig, de a 10 yardos vonalnál elvesztették a labdát egy fumble-lel.

A negyedik negyedben viszont kétszer is sikerült pontot szerezni. Az egyik egy reverse, kivitelezője Németh Milán (#19) 19 yardos vágta volt. A két pontos kísérlet nem sikerül.

A másik meg egy yardos futás Bodnár Attilától (#4). Az extra pont itt sem sikerül. 12-30

Vége a találkozónak a Budapest Wolves2 könyörtelenül kihasználta a hazaiak hibáit, és dekoncentráltságát, és megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Sajnos a bírók főszereplőivé váltak a mérkőzésnek, többszöri mindkét csapatot sújtó – kételyeket ébresztő – bíró ténykedésük élvezhetetlenné tette a találkozót.

  • Pontok[2]
    • BW – Danku D. 35 run (Stumpf M. kick)
    • BW – Bíró Sz. 36 run (26 rush)
    • BW – Bíró Sz. 1 run (Stumpf M. rush)
    • BW – Iványi M. 36 pass from Madarász S. (Stumpf M. kick)
    • NDNémeth M. 19 run (Őri Á. rush fumbld)
    • NDBodnár A. 1 run (Takács E. kick failed)

Győr SharksNagykanizsa Demons 22-0[szerkesztés]

Negyed 1 2 3 4 Tot
Sharks 14 8 0 0 22
Demons 0 0 0 0 0

A divízió I. nyugati csoportjában a Győr Sharks magabiztosan nyerte a második mérkőzését is, ezúttal hazai pályán. Ezzel a győzelemmel a címvédők komoly előnyre tettek szert a két vetélytársukkal szemben, ráadásul a kiütéses győzelem a visszavágókra nézve még üzenetértékkel is bírhat.

A bajnokság rajtja előtt a Győr Sharks edzője, Boda Gábor nyilatkozatában azt ecsetelte, hogy a csapat játékosállománya tavalyhoz képest sokat csökkent, és emiatt a csapat sem annyira ütőképes. Ez viszont egyáltalán nem látszik a Cápákon, akik idegenben a Budapest Wolves II-n, otthon pedig a Nagykanizsa Demonson léptek túl, utóbbi ellenfelükön igen magabiztosan.

A győri és a nagykanizsai alakulat korábban már kétszer is találkoztak, mindkétszer Nagykanizsán és mindkétszer a Győr Sharks nyert, de arra még nem volt példa, hogy a Démonok ne szerezzenek pontot. Ez azt mutatja, hogy a Sharks védelme igencsak felszívta magát, a Wolves II ellen még 26 pontot engedtek, most azonban egyet sem.

A Nagykanizsa Demons ezzel a vereséggel nehéz helyzetbe került, és bár még csak az alapszakasz felénél járunk, de a rájátszás számukra kezd távolodni, hiszen most már csak úgy juthatnak be oda, ha mindkét további mérkőzésüket megnyerik, márpedig ez nem lesz könnyű feladat. A Démonok három hét múlva javíthatnak, míg a Sharksnak csak két hetet kell várnia az újabb találkozóig, ráadásul akkor is hazai pályán játszhatnak majd. Mindkét csapatnak a Budapest Wolves II lesz a következő ellenfele.

  • Pontok[3]
    • GS – Szentmihályi Á. 27 pass from Szabó G. (Dezső S. kick)
    • GS – Kiss Z. 2 run (Dezső S. kick)
    • GS – Schwarc F. 2 run (Szabó G. rush)

ARD7 Budapest Wolves IINagykanizsa Demons 27-24[szerkesztés]

Negyed 1 2 3 4 Tot
Wolves II 0 14 0 7(6) 27
Demons 0 0 7 14(3) 24

Erős kezdés után elfogyott a farkasok lendülete, megkezdték felzárkózásukat a démonok. A második félidőben behozták hátrányukat, így végül a hosszabbítás döntött. Magyarországon eddig nem látott izgalmakkal debütált a Láng-Vasas pálya szombaton.

Nem érkezett meg időben a mentő, így a három órás kezdés harminc percet csúszott. A mintegy kétszáz néző türelmesen várt a délutáni napon, nem hiába. Az első félidőben a Wolves támadócsapata dominált, míg a védelmük remekül állította meg a vendég Nagykanizsát. Az első két negyed után az állás 14-0 volt.

A szünetben alapos fejmosást kaphatott a Demons, hiszen a második félidőre egy teljesen más arcát mutatta a csapat. Sikerült meglepniük a pesti csapatot, a lefújás pillanatában már 21-21 volt az állás. Magyarországon még nem volt példa pontegyenlőségre tétmeccsen, így ez volt az első mérkőzés, ahol a hosszabbítás döntött.

A végső harcban egyre inkább elszabadultak az indulatok, de a kakaskodást a bírók jól kezelték, komolyabb probléma nem adódott. Végül a farkasok 27-24 arányban győzték le kanizsai csapatot, a divízió alapszakaszának legizgalmasabb mérkőzésén. A nézők igazán nem panaszkodhattak, a farkasok első számú irányítója, Bencsics Márk is vállalt egy touchdownt, gyönyörű futást bemutatva. A Nagykanizsa egyik legjobb játékosa Németh Milán volt.

Nagykanizsa DemonsGyőr Sharks 31-37[szerkesztés]

Negyed 1 2 3 4 Tot
Demons 0 10 6 15 31
Sharky 12 6 6 13 37
  • Időjárás: 30 °C (napos)
  • Kezdés: 2007. június 9. 15:00
  • Helyszín: Nagykanizsa Mindenki Sportpálya
  • Nézőszám: 100
  • MVP: Schwarcz Ferenc #42 – Győr Sharks

Az első negyedben magához ragadta a vezetést egyből a Győr, ahogy azt tőlük az idén megszokhattuk, 2 touchdownnal el is húztak az első negyedben, igaz mindkét jutalomrúgást rontották. A hazai csapat a negyed végén riadót fújt, és remek támadás sorozatát a következő negyed végén sikerrel be is fejezte, jelezvén ezzel, hogy most nem kívánnak lemondani a pontszerzésről, mint a győri meccsen.

A Sharks csapatának támadó egysége továbbra is magabiztosan játszott, tőlük egy kicsit szokatlanul szinte csak passzoltak, és tovább növelték előnyüket. A nem működő extra pont helyett egy, két pontos kísérlet, de ez sem jár sikerrel. A kanizsai csapat továbbra is megy előre, de a negyedből már kevés van hátra, így mezőnygólt próbálnak, de blokkolják azt. A vendégeknek van még egy kis idejük, így passzjátékkal próbálnak újabb yardokat, és pontokat nyerni, de az egyik passznál a védő kezében landol a labda, aki közel 40 yardot tesz meg vele, és mivel marad még pár darab másodperc, azonnal rúgnak a hazaiak, ami most sikerül.

A harmadik negyedben mind két csapatnak sikertelen támadásait láthattuk, a ponttalanságot végül a Cápák csapata törte meg, amire viszont megint válaszoltak a hazaiak. Mindkét oldalon kimaradtak az extrák. Ebben a negyedben egy kanizsai támadásnál az irányítót, aki már az oldal vonal felé tartott, hogy megbeszélje a következő taktikát a Győr #28-s játékosa hátulról szánt szándékkal neki ugrott, a bírók teljesen jogosan azonnal kiállították. (Reméljük lesz folytatása a szövetségnél, és súlyos büntetést szabnak ki a Bajnokcsapat játékosához nem méltó tettért.)

A folytatás a negyedik negyedben megint újabb győri pontokat ígért, de az amerikai futball kiszámíthatatlan! A vendégcsapat a saját gól területe előtt egy motionnal próbálkozik, ami eddig mindig bevált, de most levédekezi a Demons, de nem csak területet veszítenek a Cápák, hanem a labdát is! Az óriási szívvel játszó Démonok a remek pozíciót szinte azonnal, pontokra váltják, és kiegyenlítenek. A második félidőben használt erőfutásokkal a Győr ismételten megy előre, de a hazai legények megállítják őket, el is puntolják a labdát, de a találkozó legnagyobb hibáját véti a Demons csapata, 12 ember a pályán, 15yard büntetés, és automatikus első kísérlet. A Sharks a hirtelen jött szerencséjét gyorsan ki is használja, és az extrát végre sikerül berúgni.

Ám a Demons aznap remek ellenfélnek bizonyul, egy újabb huszáros hajrá remek futásokkal, és passz játékkal, és újra egyenlő az állás. Óriási a csata a pályán, végül erőből, minden erő tartalékát felhasználva, de minden egyes yardért megszenvedve 40mp-el a vége előtt beviszi a labdát a Sharks. Az utolsó támadásából a hazai csapat egy passz játékkal közel 70 yardot tesz meg, de a vezető bíró jelzi nincs több idő.

  • Pontok[5]
    • GS – Szabó G. 5 run (Benke M. kick blockd)
    • GS – Rácz B. 43 run (Szabó G. rush failed)
    • NDŐri Á. 4 run (Takács E. kick)
    • GS – Szentmihályi Á. 11 pass from Szabó G. (Szabó G. pass failed)
    • ND – Takács E. 31 field goal
    • GS – Kohut D. 29 run (Benke M. kick failed)
    • NDCseh-Németh I. 6 pass from Bodnár A. (Takács E. kick failed)
    • NDŐri Á. 8 run (Németh M. pass from Bodnár A.)
    • GS – Szabó G. 3 run (Benke M kick)
    • NDŐri Á. 1 run (Takács E. kick)
    • GS – Schwarc F. 7 run (Benke M. rush failed)

Játékosok[szerkesztés]

Rekordok[szerkesztés]

Szezonban[szerkesztés]

Mérkőzésen[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Nagykanizsa Demons – Zagreb Thunder Archiválva 2007. október 21-i dátummal a Wayback Machine-ben, 2007. április 7.
  2. Nagykanizsa Demons – ARD7 Budapest Wolves II Archiválva 2007. október 7-i dátummal a Wayback Machine-ben, 2007. április 29.
  3. Győr Sharks – Nagykanizsa Demons Archiválva 2007. október 21-i dátummal a Wayback Machine-ben, 2007. május 6.
  4. ARD7 Budapest Wolves II – Nagykanizsa Demons Archiválva 2007. október 9-i dátummal a Wayback Machine-ben, 2007. május 26.
  5. ARD7 Nagykanizsa Demons – Győr Sharks Archiválva 2007. október 9-i dátummal a Wayback Machine-ben, 2007. június 9.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]