Fájl:Sidelobes en.svg

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Eredeti fájl(SVG fájl, névlegesen 360 × 360 képpont, fájlméret: 6 KB)

Kép feldolgozása nyelven.

Összefoglaló

Leírás
Català: Patró de radiació azimutal d'una antena direccional típica, que mostra el lòbul principal, lòbul posterior i lòbuls laterals. La distància des de l'origen mostra la intensitat del senyal (densitat de potència) en funció de l'angle. A causa de la interferència entre les ones de ràdio emeses per diferents parts de l'antena, un patró de radiació d'antena típic té lòbuls, direccions en què la intensitat de la radiació és un màxim local, separats per nulls, direccions en què la radiació és un mínim local o zero. En una antena direccional, el lòbul més gran, que mostra la direcció de la major part de la radiació, s'anomena lòbul principal, que representa la direcció desitjada de la radiació. La resta de la potència s'irradia en lòbuls laterals, normalment representant radiació no desitjada en altres direccions. Moltes antenes emeten un gran senyal en una direcció oposada al lòbul principal; això s'anomena lòbul posterior.
English: Azimuthal radiation pattern of a typical directional antenna, showing main lobe, back lobe and side lobes. The distance from the origin shows the signal strength (power density) as a function of angle. Due to interference between radio waves emitted by different parts of the antenna, a typical antenna radiation pattern has lobes, directions in which the radiation strength is a local maximum, separated by nulls, directions in which radiation is a local minimum or zero. In a directional antenna the largest lobe, showing the direction of most of the radiation, is called the main lobe, which represents the desired direction of the radiation. The rest of the power is radiated in sidelobes, usually representing unwanted radiation in other directions. Many antennas emit a large signal in a direction opposite the main lobe; this is called the backlobe.
Русский: Диаграмма направленности с боковыми лепестками.
Dátum (UTC)
Forrás A feltöltő saját munkája
Szerző Timothy Truckle
Más változatok
Other related versions:[szerkesztés]
Ezen fájl fordítása Ez az SVG-fájl beágyazott szöveget tartalmaz, amit könnyen magyarra lehetne fordítani a bármilyen megfelelő SVG- vagy szövegszerkesztővel, vagy az SVG-fordító eszközzel. További információkért lásd: SVG-fájlok fordítása.
A fájl SVG <switch> elemek segítségével van lefordítva. Minden fordítás egy fájlban van! További információ

A legtöbb Wikipédián a fájl a szokásos módon (a lang paraméter megadása nélkül) beilleszthető; az automatikusan az adott Wikipédia nyelvén fog megjelenni (ha le van fordítva arra a nyelvre), így például a magyar Wikipédián magyarul, ha van magyar fordítás. Ha az alapértelmezettől eltérő nyelven szeretnéd beilleszteni a fájlt, használd a lang paramétert a megfelelő nyelvkóddal, pl. [[File:Sidelobes en.svg|lang=hu]] a magyar verzióhoz. Ne használd a paramétert szükségtelenül, mert megakadályozhatja egy később feltöltött fordítás megjelenését.

A fájl szöveges tartalmának lefordításához használhatod az SVG-fordító eszközt, vagy letöltheted a számítógépedre, hozzáadhatod a fordításodat a kedvenc eszközöddel, majd feltöltheted ugyanezen a néven. Segítséget kérhetsz Grafikai Laborban, ha nem vagy biztos, hogyan kell csinálni.

Licenc

Én, e mű szerzője a művemet az alábbi licencek alatt teszem közzé:
GNU head Ez a fájl szabadon másolható, terjeszthető és/vagy módosítható a GNU Szabad Dokumentációs Licenc feltételei alapján, az 1.2 vagy későbbi, a Free Software Foundation által publikált Nem Változtatható szakaszok, Címlapszövegek és Hátlapszövegek nélküli változat szerint. E licenc egy példánya a GNU Szabad Dokumentációs Licenc című fejezetben olvasható.
w:hu:Creative Commons
Nevezd meg! Így add tovább!
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike Attribution-Share Alike 4.0 International, 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic license.
A következőket teheted a művel:
  • megoszthatod – szabadon másolhatod, terjesztheted, bemutathatod és előadhatod a művet
  • feldolgozhatod – származékos műveket hozhatsz létre
Az alábbi feltételekkel:
  • Nevezd meg! – A szerzőt megfelelően fel kell tüntetned, hivatkozást kell létrehoznod a licencre és jelezned kell, ha a művön változtatást hajtottál végre. Ezt bármilyen észszerű módon megteheted, kivéve oly módon, ami azt sugallná hogy a jogosult támogat téged vagy a felhasználásod körülményeit.
  • Így add tovább! – Ha megváltoztatod, átalakítod, feldolgozod ezt a művet, a közreműködésedet csak az eredetivel megegyező vagy hasonló licenc alatt terjesztheted.
A mű a fenti licencek bármelyike szerint felhasználható.

Képaláírások

Adj meg egy egysoros magyarázatot arról, hogy mit mutat be ez a fájl
Radiation pattern of typical antenna showing main lobe, back lobe and side lobes

A fájl által ábrázolt elemek

mű tárgya

20. június 2008

Fájltörténet

Kattints egy időpontra, hogy a fájl akkori állapotát láthasd.

Dátum/időBélyegképFelbontásFeltöltőMegjegyzés
aktuális2024. január 21., 19:03Bélyegkép a 2024. január 21., 19:03-kori változatról360 × 360 (6 KB)ManlleusFile uploaded using svgtranslate tool (https://svgtranslate.toolforge.org/). Added translation for ca.
2012. december 7., 18:40Bélyegkép a 2012. december 7., 18:40-kori változatról360 × 360 (5 KB)GlrxOpposite side lobe changed to back lobe. English version of title. Grammar correction in description.
2008. június 20., 09:28Bélyegkép a 2008. június 20., 09:28-kori változatról360 × 360 (5 KB)Timothy Trucklespelling correted
2008. június 20., 09:27Bélyegkép a 2008. június 20., 09:27-kori változatról360 × 360 (5 KB)Timothy TruckleUse of unicode character ° (°)
2008. június 19., 22:19Bélyegkép a 2008. június 19., 22:19-kori változatról360 × 360 (5 KB)Timothy TruckleDiagramm of antenna side lobes This diagram illustrates how he energy of electro magnetic waves is emitted on an antenna. This diagrams show the line where the energy is less than 3db compared to an iso emitter.
2008. június 19., 22:15Bélyegkép a 2008. június 19., 22:15-kori változatról360 × 360 (5 KB)Timothy TruckleDiagramm of antenna side lobes This diagram illustrates how he energy of electro magnetic waves is emitted on an antenna. This diagrams show the line where the energy is less than 3db compared to an iso emitter.

Ezt a fájlt nem használja egyetlen lap sem.

Globális fájlhasználat

A következő wikik használják ezt a fájlt:

Metaadatok