Fájl:Voices of Freedom Budapest 2011.JPG

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Eredeti fájl(3 264 × 2 448 képpont, fájlméret: 3,04 MB, MIME-típus: image/jpeg)

Összefoglaló

Leírás
English: The joint exhibition of the Open Society Archives and the Czech Centre in Budapest: Voices of Freedom. Budapest, July 19th, 2011, 11 Nádor street. The exhibition displayed photos on the history of the Radio Free Europe.
Magyar: A felvételek 2011. július 19 -én kedden készültek Budapesten. Az OSA Archívum és a budapesti Cseh Centrum a SZABADSÁG HANGJAI című kiállítást rendeztek a Nádor utca 11 alatti kiállító helyiségben. Kiállítás a müncheni központú amerikai rádióadó történetéről. A Szabad Európa Rádió több mint négy évtizeden át sugározta műsorait a keleti blokk országaiba. Az adás megkezdésének 60. évfordulója alkalmából 2011. július 14-én kiállítás nyílik a Centrális Galéria közreműködésével, mely bemutatja a rádió történetét az amerikai kezdetektől a müncheni sugárzáson át egészen az 1994-es prágai költözésig. A Szabad Európa Rádió jelentős szerepet játszott a hidegháborús konfliktusban. A hagyományos sajtóorgánumokkal ellentétben a rádióhullámok könnyen áthatoltak a vasfüggönyön. A Szabad Európa Rádió a kommunista titkosszolgálatok célkeresztjébe került -- az 1981-es bombamerényletben az épület egy része meg is sérült. A "szabadság hangja" több nyelven szólt: csehszlovák, lengyel, bolgár, román és magyar emigránsok beszéltek a müncheni mikrofonba a mindenkori célország nyelvén. A kiállítás bemutatta az egyes osztályokat, valamint azt, hogyan hatottak az adások a hidegháborús korszak társadalmi-politikai eseményeire, így például az 1956-os magyar forradalomra vagy az 1989-es csehszlovákiai bársonyos forradalomra. Rendezők: A Közép-európai Egyetem OSA Archívuma, a Szabad Európa/Szabadság Rádió Kutatóintézete dokumentumainak őrzője, a müncheni és a budapesti Cseh Centrum, a Cseh Külügyminisztérium intézetei, melyek kulturális és tudományos programjaikkal 11 éve képviselik a Cseh Köztársaságot a dél-német régióban és Magyarországon. A prágai Totalitárius Rendszereket Kutató Intézet a cseh kommunista közelmúlt tudományos kutatásának központja, s a csehszlovák állambiztonsági iratok archívumának kezelője. A Kelet-Európai Tanulmányok a müncheni Ludwig - Maximilian Egyetem és a Regensburgi Egyetem közös, kiemelt, nemzetközi és interdiszciplináris MA-képzése. A Collegium Carolinum cseh tartományi kutatóközpont több éves tapasztalattal rendelkezik a jelenkori kelet-közép-európai kutatások területén. A kiállítás első, német nyelvű változata 2011. június 29-én nyílt meg Münchenben. A jelenlegi, angol és magyar nyelvű budapesti kiállítás után New Yorkban, Ljubljanában és más városokban is bemutatkozik. Látogatható: 2011. július 14-től augusztus 24-ig. További információ: Bertalan Nóra, bertalan@ceu.hu, 06-30-271-2709, 061 327-3250 Voices of Freedom: the exhibition of the OSA Archive and the Czech Centre in Budapest.
Dátum Készült: 2011. július 19.
Forrás A feltöltő saját munkája
Szerző Derzsi Elekes Andor

Licenc

Én, e mű szerzője a művemet az alábbi licencek alatt teszem közzé:
GNU head Ez a fájl szabadon másolható, terjeszthető és/vagy módosítható a GNU Szabad Dokumentációs Licenc feltételei alapján, az 1.2 vagy későbbi, a Free Software Foundation által publikált Nem Változtatható szakaszok, Címlapszövegek és Hátlapszövegek nélküli változat szerint. E licenc egy példánya a GNU Szabad Dokumentációs Licenc című fejezetben olvasható.
w:hu:Creative Commons
Nevezd meg! Így add tovább!
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike Attribution-Share Alike 4.0 International, 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic license.
A következőket teheted a művel:
  • megoszthatod – szabadon másolhatod, terjesztheted, bemutathatod és előadhatod a művet
  • feldolgozhatod – származékos műveket hozhatsz létre
Az alábbi feltételekkel:
  • Nevezd meg! – A szerzőt megfelelően fel kell tüntetned, hivatkozást kell létrehoznod a licencre és jelezned kell, ha a művön változtatást hajtottál végre. Ezt bármilyen észszerű módon megteheted, kivéve oly módon, ami azt sugallná hogy a jogosult támogat téged vagy a felhasználásod körülményeit.
  • Így add tovább! – Ha megváltoztatod, átalakítod, feldolgozod ezt a művet, a közreműködésedet csak az eredetivel megegyező vagy hasonló licenc alatt terjesztheted.
A mű a fenti licencek bármelyike szerint felhasználható.

Képaláírások

Adj meg egy egysoros magyarázatot arról, hogy mit mutat be ez a fájl
Voices of Freedom

A fájl által ábrázolt elemek

mű tárgya

19. július 2011

0.03333333333333333333 másodperc

4,6 milliméter

ISO speed angol

100

Fájltörténet

Kattints egy időpontra, hogy a fájl akkori állapotát láthasd.

Dátum/időBélyegképFelbontásFeltöltőMegjegyzés
aktuális2011. július 30., 22:16Bélyegkép a 2011. július 30., 22:16-kori változatról3 264 × 2 448 (3,04 MB)Derzsi Elekes Andor{{Information |Description ={{en|1=The joint exhibition of the Open Society Archives and the Czech Centre in Budapest: Voices of Freedom. Budapest, July 19th, 2011, 11 Nádor street. The exhibition displayed photos on the history of the Radio Free Euro

Az alábbi lap használja ezt a fájlt:

Metaadatok