Fájl:Sinbad statue in Óbuda-1.jpg

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Eredeti fájl(2 044 × 1 533 képpont, fájlméret: 651 KB, MIME-típus: image/jpeg)

Összefoglaló

Leírás
English: Statue of Sinbad, the hero of Gyula Krúdy’s short stories and novels in Óbuda. He has been impersonated by Zoltán Latinovits in the film „Szindbád” (1971). The life-size bronze statue sculpted by Péter Szanyi has been unveiled on October 21, 2013 in Óbuda next to the town-hall. (Budapest, District III, Fő Square)
Français : Statue de Sinbad, le héros des nouvelles et du roman-fleuve de Krúdy en Óbuda. Il a été incarné par Zoltan Latinovits dans le film "Szindbád" (1971). La statue de bronze de grandeur nature sculptée par M. Péter Szanyi a été inaugurée le 21 octobre 2013 just à côté de l’hôtel de ville d’Óbuda. (Place Szent Imre, Budapest, 3e arr.)
Magyar: Krúdy Gyula novellái és regényfolyama főhősének, Szindbádnak a szobra Óbudán. Az 1971-es „Szindbád” című filmben Latinovits Zoltán személyesítette meg. Szanyi Péter életnagyságú bronzszobrát 2013. október 21-én avatták fel az óbudai polgármesteri hivatal mellett. (Budapest III. ker., Fő tér)
Dátum
Forrás A feltöltő saját munkája
Szerző Fekist
Objektum elhelyezkedése47° 32′ 29,71″ É, 19° 02′ 42,5″ K Kartographer map based on OpenStreetMap.További képek erről a helyről: OpenStreetMap - Google Földinfo


Licenc

Én, e mű szerzője a művemet az alábbi licenc alatt teszem közzé:
w:hu:Creative Commons

Nevezd meg! Így add tovább!

Ez a fájl a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 Unported licenc alapján használható fel.
A következőket teheted a művel:
  • megoszthatod – szabadon másolhatod, terjesztheted, bemutathatod és előadhatod a művet
  • feldolgozhatod – származékos műveket hozhatsz létre
Az alábbi feltételekkel:
  • Nevezd meg! – A szerzőt megfelelően fel kell tüntetned, hivatkozást kell létrehoznod a licencre és jelezned kell, ha a művön változtatást hajtottál végre. Ezt bármilyen észszerű módon megteheted, kivéve oly módon, ami azt sugallná hogy a jogosult támogat téged vagy a felhasználásod körülményeit.
  • Így add tovább! – Ha megváltoztatod, átalakítod, feldolgozod ezt a művet, az így létrejött alkotást csak a jelenlegivel megegyező licenc alatt terjesztheted.

SemiPD-icon.svg

Hungary

Ez a származtatott mű az Szjt. 68. § (1) hatálya alá tartozik, ami szerint „a szabadban, nyilvános helyen, állandó jelleggel felállított képzőművészeti, építészeti és iparművészeti alkotás látképe a szerző hozzájárulása és díjazás nélkül elkészíthető és felhasználható.”

Megjegyzés: A szjt. 67. § (5) alapján képzőművészeti, fotóművészeti és iparművészeti alkotások felhasználására nem alkalmazható a 34. § (1) bekezdésében foglalt rendelkezés, miszerint a mű részletét - az átvevő mű jellege és célja által indokolt terjedelemben és az eredetihez híven - a forrás, valamint az ott megjelölt szerző megnevezésével bárki idézheti.

A szjt. 67. § (3) alapján a szerző nevét abban az esetben ha a látképen egy meghatározott képzőművészeti, építészeti, iparművészeti vagy ipari tervezőművészeti alkotás, vagy műszaki létesítmény bemutatása szerepel fel kell tüntetni akkor is, ha a felhasználás tudományos ismeretterjesztő előadás, illetőleg iskolai oktatás céljára [33. § (4)] történik.

Lásd a COM:CRT/Hungary#Freedom of panorama lapot további információkért.

English | Magyar | +/−

Fájltörténet

Kattints egy időpontra, hogy a fájl akkori állapotát láthasd.

Dátum/időBélyegképFelbontásFeltöltőMegjegyzés
aktuális2013. október 21., 16:11Bélyegkép a 2013. október 21., 16:11-kori változatról2 044 × 1 533 (651 KB)FekistUser created page with UploadWizard

Az alábbi lapok használják ezt a fájlt:

Globális fájlhasználat

A következő wikik használják ezt a fájlt:

Metaadatok