Bangó Marika

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bangó Marika
Életrajzi adatok
Születési névBangó Mária
Született1966december 14. (57 éves)
Vásárosnamény
SzüleiBangó Margit
Pályafutás
MűfajokMulatós, Cigányzene
Aktív évek2010-es évek óta
Hangszervokál
HangKontraalt
Tevékenység
KiadókTrimedio Music Kft
SablonWikidataSegítség

Bangó Marika (Vásárosnamény, 1966. december 14. –) magyar énekesnő, dalszövegíró, zeneszerző, előadóművész, Bangó Margit énekesnő lánya. Első nagylemezét "Gömbbe zárt világ" címmel 2016-ban adta ki. A budapesti éjszakai élet egyik ismertebb alakja, számos szórakozóhelyen és bárban lépett már fel sikerrel.

Élete[szerkesztés]

1966. december 14-én született Bangó Margit énekesnő és Bangó Lajos zenész leányaként. Érdeklődése a zene iránt korán megmutatkozott, de korai gyermekvállalása miatt karrierképét hátrahagyta. 15 évesen szülte első gyermekét Jellinek Tinát, akit később három gyermek követett. A zenéhez a 2010-es években fordult, mikorra gyermekei is felnőtté váltak, s ő maga is önálló karrierbe tudott kezdeni. Leszerződött a Trimedio Music Kft-hez, ahol 2016-ban meg is jelent első nagylemeze "Gömbbe zárt világ" címmel, mulatós és cigány dalokkal. A lemez sikeres volt, és mind az online, mind a fizikai példányszámok azt mutatták, hogy a közönségnek tetszik a korong. Marika széles rajongótábort tudhatott maga mögött már a lemez kiadása előtt is, hiszen sűrűn lépett fel olyan, a budapesti éjszakában népszerű előadókkal, mint Amanda Elstak vagy maga saját édesanyja, a Kossuth-díjas Bangó Margit.

Magánélete[szerkesztés]

Két fia és két lánya, valamint öt unokája van. Gyermekei közül televíziós szerepléseivel Jellinek Tina ismert a közönség számára. Férje, Horváth Elemér zenész, aki egykoron édesanyjának Bangó Margitnak is a férje volt.[1]


Jelenleg (2017) is számos fellépésre hívják, első lemezének dalait pedig hamar megszerette közönsége. Cigánybálokon, szórakozóhelyeken állandó sztárvendég.

Diszkográfia[szerkesztés]

  • 2016 - Gömbbe zárt világ (Kiadó: Trimedio Records)[2]

Jegyzetek[szerkesztés]