Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2012-09-11

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A public relations szócikk néhány elavult gondolatot tartalmaz. Hogyan lehetne azt javítani?[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehetne a public relations szócikkben szereplő elavult gondolatokat megváltoztatni?

Néhány hibás hivatkozáson túl érdemi hibák is vannak. A legnagyobb hiba, hogy a public relations meghatározása nem pontos. (A hivatkozás sem igaz!) A public relations lapon a valós, a szakmailag elfogadható meghatározás mint alternatív definició szerepel.

A public relations-nak az MPRSZ által elfogadott meghatározása: A public relations az a tudományterület, amely a hírnevet gondozza. A hírnév (reputation) – összetett fogalom (elfogadottság, elismertség, megbecsülés) – annak az eredménye, amit teszel, amit mondasz és amit mások mondanak rólad. A public relations tevékenység tervszerű és tartós erőfeszítés azért, hogy egy szervezet és környezete között a vélemény és a viselkedés befolyásolásával kölcsönös megértést, jóakaratot (goodwill) és támogatást építsen és tartson fenn.Dőlt szöveg A hivatkozás helyesen: A MAGYAR PUBLIC RELATIONS SZÖVETSÉG SZAKMAFEJLESZTŐ BIZOTTSÁGÁNAK I. számú ÚTMUTATÓ ÁLLÁSFOGLALÁSA http://www.bestcco.com/index.php?option=com_content&view=article&id=97:mprsz-utmutato-allasfoglalasa&catid=46:magyar-public-relations-szabalyzatok&Itemid=59

A public relations-nak a CERP által elfogadott meghatározása: A public relations a kommunikáció tudatos szervezése. A public relations menedzsmenti, irányítási tevékenység. A public relations célja elérni az egyének, a szervezetek és környezetük közötti kölcsönös megértést és létrehozni a kölcsönös előnyökön alapuló kapcsolatokat, a kétirányú kommunikáció útján.Dőlt szöveg A hivatkozás címe azonos az MPRSZ meghatározásával.

Magam szívesen lektorálom, javítom a lapon található hibákat. Kérek segítséget a wikipedián javításban járatosaktól.

Barát Tamás Főiskolai tanár Több public relations tárgyú tankönyv szerzője

--TomBarat vita 2012. szeptember 11., 19:12 (CEST)[válasz]
válasz
Köszönjük a felajánlást, a vitalapodon folytassuk! --Rodrigó 2012. szeptember 11., 20:46 (CEST)[válasz]