Vita:Kőrézkor

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szalakóta 8 évvel ezelőtt a(z) Eltévedt tartalom témában
E szócikk témája történelem tantárgyból a középiskolai tananyag része.
Ez a szócikk témája miatt az Ókorműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Ókori témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Kőrézkor elejének korábbra hozása[szerkesztés]

Az angol wiki hivatkozik egy 2010-es cikkre, amelyben i.e. 5000-re datálható rézmegmunkálás (olvasztást) nyomaira bukkantak Szerbiában. Ez az Európai kőrézkor kezdetét -5000-re tolja ki. Radivojević, M., Rehren, T., Pernicka, E., Šljivar, D., Brauns, M. & Borić, D. 2010 On the origins of extractive metallurgy: new evidence from Europe. Journal of Archaeological Science 37, 2775-2787. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Kunadam (vitalap | szerkesztései)

Ami nem túl meglepő, tekintve hogy Anatóliában ekkor már mintegy 1000 éve léteztek kőrézkori kultúrák. – LApankuš 2014. március 5., 08:58 (CET)Válasz

Eltévedt tartalom[szerkesztés]

Tisztelt Erre Jogosult Felhasználó! Mivel nem tudok Önnel másként kapcsolatba lépni, itt írom meg a levelemet. A szócikkhez itt hozzá kellene szólnom, de végül is nem teszem, mert az sok lenne és nem is egy levél kérdése. Viszont, ez a szöveg annyira hibás, annyi tévedést és félreértést tartalmaz, hogy nem is tartom értelmesnek, javítgatni, foltozgatni. Inkább arra kérem, hogy törölje az egészet és írjon másikat! Ha szüksége van rá, akkor konzultálhatunk, de így, kérem, ne maradjon! Félő, hogy egyetemi hallgatók is ide fordulnak segítségért és az nem lenne szerencsés. A legnagyobb jóindulattal kérem mindezt. Ha gondolja, vegye fel velem a kapcsolatot. Címem hlaci953@hotmail.com Amennyiben nem Ön a szerző, kérem, hogy küldje tovább ezt a levelet a szöveg készítőjérek.

Üdvözlettel: dr. Horváth László András, régész

Szalakóta vita 2015. július 13., 15:34 (CEST)Válasz