Szerkesztővita:VikiFanily/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Andrew69. 9 évvel ezelőtt a(z) Kiemelés témában

Anastacia

Kedves VikiFanily! Az Anastacia szócikk Resurrection, a legújabb nagylemez részben a hivatkozásokat nem a wikis forma szerint írtad meg. Jóváhagytam, mert sajnos a cikk még máshol is hiányos. Megérdemeli azonban a figyelmet és javítsd bátran, hisz ráfér nagyon. Andrew69. 2014. április 7., 22:14 (CEST)

Nagyon jó, ha foglalkozol vele. Itt találsz segítséget: Wikipédia:Segítség és a Wikipédia:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás alatt. Természetesen, ha kérdésed van, akkor én is segítek. A források használatához egy ilyen szakasz beszúrásakor egy sablon beillesztésével tudod feltüntetni honnan vetted. Ha webes a forrásod, akkor a Sablon:Cite web vagy a magyar nyelvű Sablon:Hiv-web segíthet. Az Anastacia bevezetőjében is van beillesztett cite web, ott megnézheted, hogy milyen használat közben. Nem nagy ördöngösség, így hidd el menni fog neked. Andrew69. 2014. április 8., 11:54 (CEST)

Bátorítalak :-) kezdj bele. Andrew69. 2014. április 8., 13:51 (CEST)

Aláírás

Ha vitalapra írunk, akkor mindig alá kell írni a hozzászólásunkat. Itt a segítség, hogy kell azt csinálni: Wikipédia:Aláírás. Andrew69. 2014. április 8., 13:53 (CEST)

starity.hu használata

A starity az problémás. Volt erről már szavazásunk is, itt láthatod: [1]. Andrew69. 2014. április 8., 20:21 (CEST)

Melyik forrást szeretnéd beszúrni és hova? Megmutatom hogyan kell. Andrew69. 2014. április 8., 21:45 (CEST)

Hogy működik a forrás?[1]

Valahogy így lehet megcsinálni, mivel a hivatalos oldalára hivatkozol ezért célszerű úgy megcsinálni, hogy máshol tudd használni ezért csináltam olyat, hogy lásd az egy forrás két helyen feltüntetését. A szöveg végén meg ott van egy a weboldal cikkére mutató jegyzethivatkozás.

Anastacia Lyn Newkirk, művésznevén Anastacia[2] (Chicago, 1968.[1] szeptember 17.) amerikai popénekesnő és dalszövegíró. 1999-ben vált ismertté az I'm Outta Love című szerzeményével,[2] illetve a 2000-es Not That Kind című albumával, melyből világszerte 5 millió kelt el.[3] Andrew69. 2014. április 9., 09:11 (CEST)

Jegyzet

  1. lakosság KSH (magyar nyelven) (PHP). KSH, 2008. január 1. (Hozzáférés: 2009. július 5.)
  2. a b Anastacia weboldala (angol nyelven). anastacia.com. (Hozzáférés: 2014. április 9.)
  3. Anastacia Returns With New Album ‘Resurrection’ (angol nyelven). anastacia.com, 2014. március 21. (Hozzáférés: 2014. április 9.)

Re:képfeltöltés

A válaszok a kérdéseidre. Igen lehet a magyar wikire is képet feltölteni, de a Wikimédia Commonsba feltöltött képek azért jobbak, mert minden más nyelvű Wikipédia is használhatja. Pl az olasz oldalról vett aláírás is ezért működik nálad. Írtad, hogy egy paparazzi képet szeretnél feltölteni. Ha te készítetted és jogilag rendezett a kép használata, akkor elvileg feltöltheted. De itt ha jól látom nem ez a helyzet és a kepkezelo.com szabályai egy hablaty, bár nem vagyok jogász, de az látszik bárki feltölthet, amit aztán bármikor törölhet a szolgáltató. Ne menjük bele, ha képet szeretnél profilképnek, akkor a Wikimédia Commonsból keress, vagy próbálj szerezni egy jogtiszta képet. Andrew69. 2014. április 30., 20:54 (CEST)

Pl ez egész jó. Andrew69. 2014. április 30., 23:27 (CEST)

A flickr.comról elviekben feltölthetsz, mert az ott található képek szerző joga (cc-by-sa-2.0) szerint felhasználhatóak. Itt a példa, hogy kell sablonozni az ilyen képeket. Andrew69. 2014. május 1., 06:51 (CEST)

Sajnos kell ahhoz is engedély :-( . Andrew69. 2014. május 4., 21:37 (CEST)

Anastacia

Kedves VikiFanily! Látom haladsz szépen a cikkel, aminek nagyon örülök. Van azért pár szerkesztési észrevételem, melyet kérlek fogadj el tőlem. Az infoboxban a zászlók használata nem ajánlott, mert erről már szavaztunk is: Wikipédia:Szavazás/Országzászló életrajzi cikkekben, 2013. A bevezető egyfajta miniszócikk a Wikipédia:Bevezető szerint ezért nem kellenek bele források, hiszen a szövegtérben bővebben tárgyalt és forrásokkal alátámasztott részben elvileg megtalálhatónak kell lenniük. A források feltüntetésénél pedig kérlek térj át (már kértem is :-( ) a sablonba illesztett változatok valamelyikére, hiszen így nem lehet majd kiemelni a cikket a Wikipédia:Kiemelt szócikk 2/3 pontja szerint.

Ne keseredj el azért, mert sokat haladtál és kívánok további kitartást és elég erőt a kiemelés felé vezető wikiútra, mert nagyon bízom benne, hogy nemsokára eljutsz odáig. Wikiüdvözlettel: Andrew69. 2014. május 26., 16:31 (CEST)

Van már olyan, ahol működik, de megcsináltam még egyet, hogy lásd nem nagy ördöngősség csak picit macerás, de hidd el menni fog neked is. Üdv: Andrew69. 2014. május 27., 10:19 (CEST)

Jó úton jársz és nem haladsz rossz irányba sem, de azért a kiadói és a szerzői említésekre is figyelj (publisher, author). Andrew69. 2014. május 27., 13:47 (CEST)

Beírtam nézd meg. A kiadó vagy tulajdonos említése az ilyen hivatkozásoknál fontos és ha feltüntetik a szerzőt azt is ajánlott odatenni. Andrew69. 2014. május 27., 14:07 (CEST)

Be kell tenni ezt |author=, de itt a sablon leírása Sablon:Cite web, ahol láthatod mi is az. Andrew69. 2014. május 27., 14:18 (CEST)

VikiFanily

Egy ideje Anastacia olyan szintre emelkedett, hogy csinálnunk kell vele valamit. Első lépésként, kérlek írj valamit magadról a kezdőlapodra. Andrew69. 2014. július 15., 23:14 (CEST)

Arra gondolok, hogy kiemelésre lehetne majd jelölni, ha kész leszel vele. A bemutatkozás, meg rád van bízva és nem kell, de illik, hiszen a többi wikipédistának segítséget ad, ha megmutatod azt, amit fontosnak gondolsz magadról. A teljesség igénye nélkül, pl ilyeneket, hogy hol élsz, milyen az érdeklődési köröd, milyen nyelveken beszélsz, hol jártál már stb. Esetleg ehhez segít, ha odateszel úgynevezett Userboxsablonokat. Ja és azokban a témekörökben, ahol jártasságod van, mint például a könnyűzene, ott szerintem jó ha tagja vagy a szűkebb szerkesztői közösségnek is. Ök szívesen látnak és szerintem lépj be írd fel magad a tagok közé a könnyűzenei műhelybe, vedd fel az ottani vitalapokat a figyelőlistádra és légy aktív ha a helyzet úgy kívánja. Üdv. Andrew69. 2014. július 16., 08:13 (CEST)

Hát azért a kiemeléshez nincs kikövezett út és jobb, ha edzed magad a bírálók kérdéseihez. Ha végeztél szólj és átnézem majd előtte, hogy jobb eséllyel indulhass. Az életét meg illik is követni, hisz olyan rosszul néz ki, ha mondjuk 2018-ban ránézel egy cikkre, amit 2012-től nem írtak tovább. Akkor további jó munkát! Andrew69. 2014. július 16., 10:52 (CEST)

Szia Viki! :-) Előre nem lehet tudni, de például itt van az első kiemelés, melyet én vittem végig: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Rogyion Jakovlevics Malinovszkij. Mondjuk nekem nem volt segítőm, és azért a témakör is egyszerűbb, mert nincs annyi NPOV lehetőség. De semmi sem kizárt, azért jó ha egy kevésbé elfogult is átnézi a kiemelés előtt és félni senkitől se kell, hisz ki tud nálad többet Anastaciáról? Andrew69. 2014. július 16., 14:37 (CEST)

Forrásolás a wiki cikkeinek az egyik legfontosabb része. Mi nem lehetünk első közlés ezért kulcsfontosságú, hogy a szöveges részeket alátámasszuk forrásmegjelöléssel. Ehhez természetesen felhasználható a youtube vagy egy a művésznővel készített hanganyag is. Ha van olyan rész, ahova szerinted kell, akkor keress és illeszd be sablonba szerkesztve. A más nyelvű Wikipédiákról átvett fordításkor magát a tényt, elvileg jelölöd a fordítás sablon használatával ezért fontos az úgynevezett oldid szám megadása is, mely megmutatja, hogy az adott nyelvű szócikk mikori állapotát vetted alapul. Ez azonban nem forrásmegjelölés, a cikk által használt forrást is át kell hozni és beilleszteni a magyar nyelvűbe. Elvileg a cikk melyet fordítasz ugyanúgy nem tartalmazhat forrás nélküli részeket, de mivel nincs még kiemelt cikk Anastaciáról ezért előfordulhat, hogy mégis van olyan rész az angolban is ezért fenntartással kell az ilyen részt kezelni. Andrew69. 2014. július 17., 18:10 (CEST)

wikimusicguide

Most néztem, hogy kitörölted a wikimusicguide.com-os hivatkozást. Az egy wiki szoftvert használó weboldal, de forrásmegjelölésnek maradhat, mert nem Wikipédia. Andrew69. 2014. július 17., 18:14 (CEST)

Kérdezz csak nyugodtan, válaszolok és segítek mindenben. Szerintem is jobb a jegyzetek. A kiemelést előre nem lehet megjósolni, de általában énekesnőknél nem szokott kitörni nagy vita. Itt van például Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Céline Dion, bár ott az angol kiemelt volt és egy rutinos szerkesztő jelölte. Mostanában inkább az okoz gondot, hogy találjunk öt főt, aki igazolja majd. Ha már ott leszünk, akkor szerintem menni fog ez, illetve ha megfogadod a tanácsom, majd csak akkor jelölöd kiemelésre, ha mindketten azt mondjuk, hogy mehet. A szerkesztési kérdések és felvetések meg ne riasszanak el, mert a kritikus szerkesztőt meg is lehet kérni, hogy mutassa meg mit szeretne, mert még kezdő vagy. A szabályaink szerint él a Wikipédia:Le ne harapd a kezdők fejét! elv és nem gondolom, hogy bárkinek lesz majd támadási lehetősége, mert nem fogunk adni esélyt sem, olyan jó cikket fogsz majd jelölni. Andrew69. 2014. július 18., 06:39 (CEST)

Mire várunk? Van pár nem működő link, melyet javítani kellene, de bele kellene vágni. Andrew69. 2014. augusztus 20., 16:23 (CEST)
Na jó, akkor nálad a labda és pattog rendesen, majd szólj ha berúgjuk a nagypályára. Illetve nem... elengedem a kezed és tégy úgy, ahogy szíved diktálja én úgy is itt vagyok, ha nem boldogulsz. () Andrew69. 2014. augusztus 20., 22:01 (CEST)
Nem Andrew69. 2014. augusztus 20., 23:23 (CEST)

Megerősített szerkesztő

-) tényleg szőrösszívűek a burokraták, de csak azokkal, akik valami miatt megérdemlik. Te még nem tettél ilyet és ahogy elnézlek nem is fogsz. Ha csak egy témakör érdekel az nem kizáró ok, de várjuk meg mit mondanak mások, hidd el lesz döntés és kiváncsi leszek ha valaki ellened szól az mit hoz fel majd? Andrew69. 2014. augusztus 22., 20:38 (CEST)

Ez nem ellened szólás, csak egy egészen apró megjegyzés: még a nagybetűsítő angoloknál is kisbetűsek a névelők, határozószók és hasonló töltelékszavak a címekben (ezeket gondosan kijavítottad nagybetűsre a cikkben). Samat üzenetrögzítő 2014. augusztus 25., 18:22 (CEST)

Gratulálok, megerősített szerkesztő lettél. Andrew69. 2014. augusztus 25., 19:57 (CEST)

Re:

Igen láttam és jól tetted, hogy megírtad. Szerintem is az a jó, amit Samat mondott, de ilyen esetben, ha nem vagy biztos, akkor meg lehet kérdezni a kocsmafalakat, hisz azért vannak és írta ő is. Baj meg nem lett a dologból, miért is lett volna, majd meglátod mennyien fognak még kérdezni vagy hozzászólni és esetleg a véleményed kérni, ilyen a szerkesztői közösség emberekből áll, akik különbözőek. Andrew69. 2014. augusztus 25., 20:49 (CEST)

Ösztönösen jól csinálod, ne félj semmitől ;-) Andrew69. 2014. augusztus 25., 21:25 (CEST)

Kiemelés...

Csókolom a kezit, de még várunk valamire? Én például arra, hogy jelölöd majd a cikket kiemelésre. Andrew69. 2014. szeptember 9., 20:32 (CEST)

Hát hölgyekre várni megtiszteltetés és Anaügyekben neked van igazad szinte majdnem 100 %-osan (99,9987659999%). Andrew69. 2014. szeptember 9., 21:12 (CEST)

Már vissza is vontam, de ezt te is megteheted, belépsz a laptörténetre és minden szerkesztés sorában az utolsó kék link a visszavonás. Andrew69. 2014. szeptember 19., 12:16 (CEST)

Re:Anastacia szócikk

Szerintem írj a vitalapjára és kérdezd meg, miért javítja át? Nem tűnik vandálnak, hisz másodszor is átírta. Andrew69. 2014. szeptember 22., 19:37 (CEST)

Abból indulj ki, hogy az életben van mindig segítség, de mégis a gáncsok fájnak igazán. Én nem tudom mi van, de valami oka csak van. Andrew69. 2014. szeptember 22., 19:59 (CEST)

Megint jőnek...

Szia! Nem hagylak egyedül a cikkeddel. Javasoltam az év szócikke/2014 versenyre. De ha nyersz valamit, ugye eljössz átvenni? Andrew69. 2014. november 30., 19:51 (CET)

-) Ne is hagyj ki semmit. Andrew69. 2014. november 30., 21:54 (CET)

BUÉK!

Boldog Új Évet! Andrew69. 2014. december 30., 21:47 (CET)

Fordítás

Tudom rendszeresen fordítod a cikket, de kellene oldid szám az Anastacia angol fordításához. Andrew69. 2015. január 24., 18:16 (CET)

Hát akkor vegyük ki, az oldidszám mutatja meg a fordítás állapotát. Pl. megnézed Anastacia legutolsó angol változtatását. Az url címben szerepel az oldid=639724290 ezt kell ilyenkor betenni. Egy dologban viszont szeretnék szólni, mert nagyon jól szerepel a cikk a szavazáson, de kezd túlburjánzani. 208 319 bájt az már nagyon nagy méret és emiatt vigyáznod kell, mert egy enciklopédia az nem könyv. Andrew69. 2015. január 24., 19:44 (CET)

Ne csinálj semmit, csak óvni akartalak, attól, hogy jön valaki és sokalja majd ezt a cikket. Az enciklopédia az nem ez a műfaj és egyébként meg szerintem vegyél részt te is a szavazásban, mert megígérted eljössz a díjátadóra és jó ha látod kik lesznek ott és milyen cikkeket írtak. Andrew69. 2015. január 24., 20:06 (CET)

Igen szerintem lényegretörően kell megírni az egyes részeket. Andrew69. 2015. január 25., 08:19 (CET)

Re:Az év szócikke/2014 verseny

Még nem zárták le, de jól szerepeltél és örülök emiatt nagyon. A díjátadó nem Oscar-díj, de bizony a nyerteseket külön kiszólítják és egyenként átveszik a díjakat, majd a helyükre sétálnak. Nem leszünk sokan meg nem lesz nagyszínpad, de szerintem büszke lehetsz rá, hogy kapsz elismerést. Fogsz értesítést kapni, hogy hol lesz és voltam már ilyenen ezért mondhatom, hogy jól fogod érezni magad. Andrew69. 2015. március 4., 21:55 (CET)

Nem szokott ilyen lenni, (kétszer voltam ilyenen nem emlékszem rá, hogy volt ilyenre példa) de szerintem elmondhatod, ha meg akarod köszönni valakinek és meglátod senki sem fog leszólni vagy cikizni emiatt, meg hozhatod a barátod vagy akit szeretnél. Csinálhatsz képeket etc., de majd a szervezőket kérdezd, mert én izgatottam várom mi lesz és jó lenne veled is találkozni, ha jó lesz az időpont és ott lehetek majd én is. Andrew69. 2015. március 4., 22:32 (CET)

Velem azért muszáj lesz beszélned, a többi rajtad fog múlni. Andrew69. 2015. március 4., 22:49 (CET)

Korábban volt már az irodaházunkban, de étteremben is (természetesen Bp-en). Nem feltétlen hétvégén van, ha jól emlékszem volt már hétköznap délután is. Szerintem a kihirdetéskor azt is megtudjuk hol lesz. Andrew69. 2015. március 5., 10:32 (CET)

Jaj már elhozhatod a barátodat és időben megadják a helyszínt, legalábbis remélem úgy lesz. Andrew69. 2015. március 5., 10:55 (CET)

Az év szócikke 2014

Az év szócikke 2014
A 2014-es Az év szócikke versenyen az Anastacia című szócikked a zene kategóriában az első helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2015. március 11., 14:46 (CET)

Gratulálok szócikked sikeréhez! --Fmvh vita 2015. március 13., 14:21 (CET)

Én is gratulálok gratulálok Andrew69. 2015. március 13., 14:29 (CET)

Invitation

A gummi bear holding a sign that says "Thank you"
Thank you for using VisualEditor and sharing your ideas with the developers.

Hello, VikiFanily,

The Editing team is asking very experienced editors like you for your help with VisualEditor. The team has a list of top-priority problems, but they also want to hear about small problems. These problems may make editing less fun, take too much of your time, or be as annoying as a paper cut. The Editing team wants to hear about and try to fix these small things, too.

You can share your thoughts by clicking this link. You may respond to this quick, simple, anonymous survey in your own language. If you take the survey, then you agree your responses may be used in accordance with these terms. This survey is powered by Qualtrics and their use of your information is governed by their privacy policy.

More information (including a translateable list of the questions) is posted on wiki at mw:VisualEditor/Survey 2015. If you have questions, or prefer to respond on-wiki, then please leave a message on the survey's talk page.

Thank you, Whatamidoing (WMF) (talk) 2015. március 17., 00:31 (CET)

Kiemelés

Csak nem akar megszületni, hogy hol adják át az okleveleket. De mondjuk addig is jelölhetnéd kiemelésre a cikket, mert látod ne csak én mondom, hogy milyen alapos és figyelemreméltó lett Anastacia cikke. Andrew69. 2015. március 26., 11:21 (CET)

Itt vagyok. Hát sajna le kell lombozzalak, mert szakértőre nincs sok esély a kiemelésben, de kötekedőkre annál inkább lesz. Ez persze ne riasszon el, de sajnos ez a tapasztalatom és ezt ellensúlyozhatja, hogy lesznek olyanok is, akik majd melléd állnak és remélem igazolni fogják a cikked. A kérdésedre meg szerintem te vedd ki és tedd át az albumhoz azokat a részeket, melyek odavalók. Végül még egy jó tanács is van, ha elindítod a kiemelést előtte csinálj egy archiválást a vitalapodon, mert egyrészt rád fér, másrészt úgy is új wikiélet kezdődik majd a szerkesztői pályafutásodban. Üdv. Andrew69. 2015. március 26., 17:37 (CET)

Úgy archiválhatsz, hogy létrehozol egy allapot pl. Szerkesztővita:VikiFanily/Archív1 néven és odamented a mostani vitalapodon lévő beírásaid, a vitalapról meg kitörlöd ezeket és feltünteted az allapot az archívumban. Nézd meg nálam hogy működik és szerintem meg tudod könnyen csinálni, de ha más formát szeretnél, tanulmányozd más régebbi wikipédisták vitalapját. A kiemelési tortúrától ne félj csak azért írtam, hogy ne csalódj majd nagyot. Andrew69. 2015. március 26., 21:07 (CET)

Ha nem megy az archiválás szívesen megcsinálom. Andrew69. 2015. március 27., 06:02 (CET)