Szerkesztővita:Vakondka/Archívum/archív12

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Dr.Garfbob10(2) 10 évvel ezelőtt a(z) Garfield Show (ismét) témában

Miért kerülöm a rajzfilmes szócikkeket?

Kedves Vakondka!

Sasuke oldalán megtalálod a választ, hogy miért szoktam messzire elkerülni a rajzfilmes szócikkeket: Szerkesztővita:Sasuke88#Bulma. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy Sasuke most nekem fog támadni emiatt. Sajnálom. Szép napot! Apród vita 2014. március 21., 01:57 (CET)

Azért neveztem magam gonosznak, mert mit gondoljak magamról, ha engem bepanaszol egy szerkesztő (Csurla) (2014. március 1.), majd az őt bepanaszolót körülvigasztalják, miközben van olyan szerkesztő a vigasztalók között, aki tisztában van vele, hogy a sérelmeim november-decemberre nyúlnak vissza? Mit gondoljak magamól, ha azt érzékelem lépten-nyomon, hogy nem kedvelnek azért, mert a wikipédia szerkezetét a rendnek megfelelően állítom vissza (Sasuke88 esetében például az unom kifejezés közvetlensége egyértelműen nekem szólt a szerkesztési összefoglalóban, nem adminnak és nem is járőrnek), korábban pedig azért, mert a zöld linkeket kékítettem? Mit gondoljak magamról, ha azt látom, hogy a wikiszülinapomon tizennyolc volt ugyan a nézettségi statisztika, de csak ketten kívántak boldog wikiszülinapot? És mit gondoljak magamról, ha azt látom, hogy december 21 óta a vitalapom legmagasabb nézettségi statisztikája március elsején volt (28), vagyis azon a napon, amikor Csurla bepanaszolt az adminok üzenőfalán (Csurla vitalapjának nézettségi statisztikája ezen a napon 88 volt, sőt december 21. óta az ő vitalapjának legmagasabb nézettségi statisztikája is ezen a napon volt, december 21. és február 28. között pedig 23 volt az ő vitalapjának legmagasabb nézettségi statisztikája)? Apród vita 2014. március 21., 11:52 (CET)

Örülök, hogy segíthettem. :Vt6605 vita 2014. március 21., 19:36 (CET)

Vámpír

MyAnimeListen írták műfajnak, hogy vámpír, ez enwiki alapján a vámpírirodalom lesz nálunk (a vampire fiction oda visz). --Sasuke88  vita 2014. március 22., 15:19 (CET)

döntött címek

Az infoboxban a címet és a szócikk főcímét nem szoktuk dőlttel szedni. Utóbbiról volt is megbeszélés, ahol inkább ellenezték ezt, ha jól emlékszem, de mindenesetre sehol sem használatos. --Sasuke88  vita 2014. március 23., 15:25 (CET)

Ez egy jó döntés! Legyen végre kevesebb a beszéd és több a munka. --Sasuke88  vita 2014. március 23., 16:08 (CET)

A mely, amely, ami használatára nyelvtani szabály van!!! --Sasuke88  vita 2014. március 23., 19:53 (CET)

Független Kisgazdapárt (FKGP).

Szia! Ismered a Független Kisgazdapártot ? Van egy logója, csak nem tudom hogy kell megcsinálni. Légyszíves segíts nekem.

Logó

Szia. Az FKGP-nek van logója fenn a Wikipédián. Itt van: Fájl:Fkgp.gif. Egyszerűen csak be kell illeszteni a szócikkbe. FarkasgergelyÜzenet 2014. március 25., 16:46 (CET)

Akció

Megnéztem a cikket, de így források nélkül egyelőre nem igen tudok mit hozzáfűzni, esetleg az enwikiből lehetne még kiegészíteni. Mindenesetre az interwikiket hozzáadtam a Wikidatában (pontosabban ezt a többihez). --Sasuke88  vita 2014. március 27., 00:23 (CET)

főcímdal teljes szövege

Elvileg ott sem lehet, sőt, ott még egy részlete sem, mivel idézett jogvédett tartalom csak szócikkben szerepelhet. --Sasuke88  vita 2014. március 27., 21:32 (CET)

Ott sem, legalábbis, ha jogvédett kép nem szerepelhet, akkor gondolom más jogvédett cucc sem. --Sasuke88  vita 2014. március 27., 21:39 (CET)

lapköszönet meg minden

Köszönöm a köszönetet -- az előző kettő is megjelent, de még nekem is újdonság a dolog :) Pkunkpalackpošta 2014. március 27., 21:36 (CET)

Észrevétel

Kedves Vakondka!

Észrevettem, hogy az aláírásodba beépítetted azt a szivecskét, amit én is használok. Tegyél meg nekem egy szívességet és cseréld le egy másik képre, egy tucatnyi hasonlót találhatsz a Wikimedia Commonsban. Köszönöm. Vadszederke' 2014. március 29., 06:19 (CET)

Wikidata

Ezek a szócikkekhez kapcsolódó Wikidata-adatlapokon történő változásokat jelzik. Erről részletesebben itt olvashatsz: Wikipédia:Wikidata. – Matthew (vitalap) 2014. március 29., 21:37 (CET)

Szlovákiai elnök választás.

Szia Vakondka! Most néztem meg az angol wikipédián, hogy Andrej Kiska 59,38% kapott, Robert Fico 40,61% kapott. Tehát Andrej Kiska nyerte a második fordulót !!! Csak szóltam. De sajnos nem tudom megcsinálni, mert minden kell hozzá! Én sajnos új vagyok itt és nem értek hozzá! Ne haragudj !!

Köszönöm szépen.

Szia! Köszönöm szépen hogy megcsináltátok azt a lapot, amin a Szlovákiai elnök választás volt!

Születési dátum.

Szia! Jim Cummings 1952-ben született. Az angol wikipédián olvastam és leírtam.

Papírkivágás

Ez egy gyatra, gyermeteg leírás. Kezdő amatőröknek való. Ne vedd át, se így, se átirogatva. Törlendő. Sajnálom. OsvátA Palackposta 2014. április 2., 23:17 (CEST)

Elkezdtem egy cikket az angol Wikipédia alapján, Papírkivágás/Új cím alatt. Ha megnéznéd, valószínűleg rájönnél, mi egy lexikoncikk követelménye.--Linkoman vita 2014. április 3., 00:07 (CEST)
Hozzászóltam amott: Szerkesztővita:Linkoman#Papírkivágás. Üdv: OsvátA Palackposta 2014. április 3., 08:33 (CEST)

Most már hárman értjük félre egymást. Linkoman nem animációs filmekről, hanem a papírkivágásról, mint grafikai technikáról kezdett el egy cikket. Amit te kezdtél el, abba gyatra forrás felhasználásával fogtál bele. Nulláról kell újraírni, vagy pedig {{azonnali}} sablonnal kell megszüntetni. Mert forrásod óvodás szinten primitív leírás óvodásoknak. OsvátA Palackposta 2014. április 3., 09:06 (CEST)

Ami a cikkedet illeti, igaza van OsvátAnak. Ami az általam megkezdett cikket illeti, az valóban nem ugyanarról szól - csupán illusztrálni akartam, hogyan érdemes egy témát kezelni. Személytelenül, lényegre törően, forrásokkal, illusztrációkkal.----Linkoman vita 2014. április 4., 09:46 (CEST)

Újraírt verzió

Ne haragudj, de teljesen rossz. Kár kisérletezni a használhatatlan forrásoddal. A papír is hülyeség (bár papír is lehet, mint bármely más anyag), a gyurma is hülyeség (bár az is lehet, mint bármely más anyag; de olyan is van, hogy le se ragasztják, mint pl. a Frakk-ban, ha megnézed láthatod a kartondarabok árnyékát is szabálytalanul nyüzsögni), még a címe se jó a szócikknek (bár hirtelen jobb nekem sem jut eszembe). Nézd meg ezt a filmet, és ámulj: Süni a ködben. A legmagasabb szinten erről van szó. Se papír, se gyurma. Ellenben többszintes trükkasztal, fényeffektusok, háttérvetítés, meg még sok-sok minden. Az alaptechnika pedig nem is más: kis vicikvacakokat rakosgatnak a kamera alatt az üvegre, exponálnak, arébb teszik, cserélgetik, exponálnak, és megint előlről. Rámegy egy-két évük, mire elkészülnek vele. Ahonnan pedig te merítesz, az egy óvodai nap elfoglaltsága reggeli és ebéd között.
Nem kell vacakolnod olyasmivel, amihez nem értesz.
Már bocs. Kedvelem a lelkesedésedet, de ezt ne csináld (szerintem, persze). Üdv: OsvátA Palackposta 2014. április 3., 10:31 (CEST)

C8

Szervusz, Vakondka! A C8 szócikket inkább hagyd rám, én minden nap bővítem a TV-csatornákkal kapcsolatos cikkeket! (Animax vagy más megszűnt adó kivételével). Mond meg Sasuke88 szerkesztőnek is! Szerkesztő: Bolondkamion

Díj, Bolondkamion

Köszönöm a díjat, de legközelebb tudd azt is, hogy miért adod!! :D Ez nem játék, és csak akkor add, ha úgy gondolod, hogy kiérdemeltem. Én miattam bővíthet Bolondkamion, de legalább a címeket írja helyesen, erősen javítani kellett pl., amit a C8 cikkbe beírt. --Sasuke88  vita 2014. április 3., 20:00 (CEST)

Németh Napsugár

Kedves Vakondka!

Regasterios azt írta a törlési oldalon, hogy nem állnak rendelkezésre részletes források a szócikkalanyról, hogy szócikket lehessen róla írni a Wikipédián. A neve filmes oldalakon fordul elő, pl. mint produkciós vezető, vagy mint filmajánlók írója de ez sajnos egyszerű említés, szócikk nem kerekedik ki belőle.

A szócikket ugyan Németh Hajnalka megpróbálta megvédeni, viszont Rlevente közölte vele, hogy a Wikipédia nem az első közlés helye, más független forrásokat kell felmutatni a szócikk írásához. Így törölve lett a szócikk 28-án, ma pedig a hozzá tartozó arckép is - de az már nem általam, én "csak" a linkelését szüntetettem meg. Mert ha úgy látják, ebből nem lesz szócikk, mivel nincs(enek) hozzá független forrás(ok) a szócikk megírásához, akkor nincs mire hivatkozni. Szép estét kívánok! Apród vita 2014. április 4., 21:26 (CEST)

nyelvek zászlók

HUN típusú rövidítést szerintem ne használj. --Sasuke88  vita 2014. április 6., 23:16 (CEST)

re:a Lego-kaland

Hello!

Nagyon bocs, de most tényleg más dolgaim vannak, Wikipédiát sincs sok időm szerkeszteni.

Amúgy az "az" véletlenül maradt ki.

Egyébként köszi a cicát, de már van belőlük elég. Vigyor --dr.Garfbob10(2) labirintus 2014. április 7., 18:39 (CEST)

Paprika

Szívesen, majd még megírom rendesen, ahogy az enwikin van, ha meg tudom nézni. Elég sok hiba volt benne, amit javítani kellett, az átírás sem volt magyaros. Olyan nincs, hogy külföldi wikipédia, csak más nyelvű. --Sasuke88  vita 2014. április 7., 22:16 (CEST)

Politikai Pártok.

Szia Vakondka! Azok a politikai pártok, akik nem jutottak be, nincs kész a wikipédán, én láttam és nincs teljesen kész !!! Az LMP, az Összefogás Párt (Nem az MSZP), A Fidesz, KDNP, MIÉP, FKGP és a többi párt !!!!! Csak szóltam neked, remélem sikerül meggyőzni a többieket !!!!

Feladom.

Szia. Feladom az egészet, ez nem olyan, mint a http://hu.gta.wikia.com/wiki/GTA-wiki. Ott minden könnyű, de itt nem. Sajnálom barátom, de ez nekem nem fog menni. Bocs. Majd valaki megcsinálja helyettünk, a lapokat. Bocsi és ne haragudj.

Izék

Jólvan, mondtam már, hogy nem kell minden apró szerkesztésről kisregényt írnod, ráadásul több helyütt alig tudom kibogozni, hogy mit akarsz mondani. Úgyis látom, ha szerkesztesz valamit, aztán reagálok, ha szükséges. Az egyik szerkesztésedet te magad vontad vissza, helyesen, mivel felesleges mindig a teljes alakot használni, a másikkal meg értelmetlenné tetted a mondatot, azt visszavontam. A wikibókot köszönöm, de azt sem kell kétnaponta küldened... A Wikipédia nem játszótér! Most már kicsit ki vagyok akadva. --Sasuke88  vita 2014. április 8., 18:59 (CEST)

Wikipédia a sajtóban

Kedves Vakondka!

Nehéz elmagyaráznom, mivel én csak közvetítek és ez számomra félig meddig olyan műszaki téma már, amit én is nehezen értek meg. Az allap hogyan jön bele a képbe, meg azt sem értem, hogy miért ne szerepelne pl. a főlapon szereplő Wikipédia a sajtóban (magyar, 2008–) a Wikipédia-névtérben, hiszen ott van, egyedül az átirányítást (redir) értem meg. Az allapozást úgy sejtem olyannak képzelte talán, de csak talán, OrsolyaVirág, hogy pl. Wikipédia:Wikipédia a sajtóban/Wikipédia a sajtóban (magyar, 2008–).

Én arra ügyelek, hogy a két szerkesztő észrevegye, hogy egy azonos témában oda-vissza kaptak reagálást egymástól, mivel tisztában vagyok vele, hogy a kocsmafalon más témák is zajlanak. Szép estét kívánok! Apród vita 2014. április 8., 23:24 (CEST)

2014-es európai uniói választás.

Szia Vakondka. Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt elnöke, bejelentette hogy nem indulnak az európai uniói választásra. Nézd meg az interneten, gondoltam szólok.

Arsène Lupin

Elrontottad az ékezetet, több lapon is. Úgy illendő, hogy Te javítsd ezeket.--Linkoman vita 2014. április 11., 14:00 (CEST)
Meglepett a Brnstar, eddig háttér megbeszélések alapján többen döntöttek ennek az adományozásáról, de azért köszönöm.
Megnéztem a port,hu-t, ott egyrészt ékezet nélkül szerepel, másrészt rosszul. Persze ez nem tragédia, mivel a port.hu nem lexikon akar lenni, hanem gyors információt ad, az néha olyan is...
Bízom abban, hogy igényes lexikont csinálunk, és ezért a szövegek gondozása megéri a fáradságot.Üdv.----Linkoman vita 2014. április 11., 14:55 (CEST)

Garfield részek

Hello!

Meg tudnád adni a mai rész (és ha ráérsz, akkor a biztonság kedvéért majd a holnapi) rész címét (elfelejtettem leírni)? Előre köszi!--dr.Garfbob10(2) labirintus 2014. április 12., 16:39 (CEST)

Violetta kitalált szereplői

Kösz a közreműködést! Próbálok keresni erre valami sablont, és belerakom. Pkunkpalackpošta 2014. április 13., 10:37 (CEST)

Pkunk: szívesen --Vakondka vita 2014. április 13., 12:07 (CEST)

Hello Vakondka! Csináltam egy táblázatot a szereplőknek és közben végigellenőriztem mindet. Chitroellát és Initoszt én jelöltem törlésre, és továbbra sem találok semmilyen weboldalt, ami bizonyítaná, hogy léteznek. Ha lesz ilyen, akkor persze vissza lehet írni őket. Ha meg nem így írják őket, akkor a szerkesztő írja be helyesen. Üdv, Pkunkpalackpošta 2014. április 13., 13:43 (CEST)

Hello, a javítás OK, néha elütöm ezeket a betűket :]] .. meg az é-t, meg az á-t, stb... Pkunkpalackpošta 2014. április 13., 15:27 (CEST)

Violetta és a létező szereplők

Hi!

Megnéztem, és úgy látom, hogy csak évadszámokat és kisebb megjegyzéseket javítottak a névtelen szerkesztők. Szerintem az évadszámokkal nem lesz gond, az 1,2 évadok szereplői átmennek a 3. évadba is. A megjegyzéseket (ki kibe szerelmes) esetleg az angol oldalon lehetne ellenőrizni. Majd este megnézem.

Egyébként azt hiszem, hogy ezeket rajongók írogatják be, az utóbbi négyet estefelé, szóval lehet, hogy személyes élmények, éppen filmnézés után... :) de persze ez csak egy felvetés. Pkunkpalackpošta 2014. április 14., 17:25 (CEST)

Az angol oldal alapján kiegészítettem. A 3. évad meg még készül, arra még korai hivatkozni. Pkunkpalackpošta 2014. április 14., 21:06 (CEST)

Fimsorozat

Hello!

A televíziós sorozatoknál nem szabad kiírni hogy filmsorozat, mert nem azok. A filmsorozatok pl. a Harry Potter, a Die Hard, vagy az Indiana Jones, tehát a több részből álló filmek.--dr.Garfbob10(2) labirintus 2014. április 14., 18:46 (CEST)

Elfelejtettem megemlíteni, mert nem tartottam fontosnak - látom mégis - hogy a rajzfilmsorozat ez alól kivétel, több okból kifolyólag.--dr.Garfbob10(2) labirintus 2014. április 14., 19:43 (CEST)

sok új japán egész estés animációs film + helyesírás

Épp azon vagyok, hogy feljavítsam ezeket a cikkeket. Jól ismerem az anont (regisztrálhatna már), többször segített már a moképes régi filmeknél. A cikkértékelést hagyd rám, a sablont kiteheted, de ne értékelj, mert nem egyszerű. Garlfbobbal gondolom a Szindbádra gondoltál. Annak a címe, ahol láttam - sajnos nagyon kevés a forrás -, mindenhol vessző nélkül volt feltüntetve. --Sasuke88  vita 2014. április 14., 19:18 (CEST)

Sürgős

Szia. Megkérdezheted a Wikipédia közösségét, hogy mi a véleményük erről a kérdésről. Két kocsmafalat ajánlok erre. Az első a Wikipédia:Kocsmafal (javaslatok) a második pedig a Wikipédia:Kocsmafal (egyéb). Másik lehetőség pedig, hogy véleményt kérsz. Ezt pedig itt tudod megtenni: Wikipédia:Véleménykérés. FarkasgergelyÜzenet 2014. április 14., 19:56 (CEST)

A három lehetőség közül elég lett volna egy helyre írnod. S nem a vitalapokra kellett volna kiírnod amit akarsz, hanem az Egyéb vagy Javaslatok kocsmafal főlapjára, vagy pedig ha Véleménykérést indítasz, akkor a két kocsmafalra fölösleges volt írnod. Egyet kellett volna kiválasztanod a felajánlott háromból. FarkasgergelyÜzenet 2014. április 14., 20:49 (CEST)

Eldöntöd, hogy melyik lehetőséget fogod használni. Annak az oldalnak a főlapjára kiírod a szöveget. A vitalapokról pedig törlöd amit odaírtál. Szerkesztési összefoglalónak írhatsz olyat, hogy tévedésből írtad oda, amiatt törölted. FarkasgergelyÜzenet 2014. április 14., 20:55 (CEST)

Felesleges mindhárom helyre kiírnod. Lehetőségeket kérdeztél tőlem, s én ezt a hármat ajánlottam. A háromból válassz egyet, s oda írd. Elég lesz az az egy. FarkasgergelyÜzenet 2014. április 14., 21:01 (CEST)

A Véleménykérés vitalapról is vedd le. Mivel nem tudsz dönteni, így a legjobb megoldás az lesz, ha az Egyéb kocsmafalra teszed fel. A főlapra, s ugyanaz a szöveg mehet, mint amit a vitalapra írtál. Szakaszcímmel természetesen. FarkasgergelyÜzenet 2014. április 14., 21:12 (CEST)

Sikerült kiírnod az egyéb kocsmafalra. Véleménykérésről szedd le. Más teendő nincs! FarkasgergelyÜzenet 2014. április 14., 21:18 (CEST)

Jó lesz. Most már nincs teendőd. FarkasgergelyÜzenet 2014. április 14., 21:21 (CEST)

Látom megelőztek. Én is azt javaslom, hogy sok szerkesztőt érintő kérdést a kocsmafalon tedd fel. Egyébként többet nem tudok már hozzátenni ehhez a filmes-sorozatos dologhoz, mint amennyit a soklepedőnyi kivesézésben is elmondtam. --Sasuke88  vita 2014. április 14., 23:24 (CEST)

BSG:BC

Köszi. Ez esetben azért érdekes a dolog, mert habár websorozatnak adták le elsőnek ezt mégis pilot-nak forgatták le, az is volt az elsődleges célja, de felszabdalták és weben adták le elsőnek (szóval nem utólag összeragasztották hanem fordítva). Tényleg érdekes kérdés, hogy egy pilot, amiből aztán nem lesz sorozat, az mi? Van olyan pilot, ami dupla részes és így filmnek nevezhető, de mi lenne a ha pl a Jó barátok elbukik a pilot után és nincs több rész? Az egyértelműen nem film (20 perc befejezetlen cselekménnyel) hanem egy befejezetlen sorozat. --Szente vita 2014. április 15., 07:46 (CEST)

műhelyi értékelés (anime)

Filmeknél: film infobox + filmműhely, anime-mangaműhely értékelősablonja. Sorozatoknál: animanga infobox + anime-mangaműhely és videojáték-műhely (ha készült az animéből/mangából videojáték vagy fordítva, videojátékból anime/manga) értékelősablonja. Én így szoktam. --Sasuke88  vita 2014. április 15., 12:01 (CEST)

Kérdés

A Buenos Aires azt jelenti hogy ott készült a Violetta című sorozat

írásforma

Tökmindegy. Tulajdonneveknél értelemszerűen a nagy betű ajánlott, közneveknél meg a kicsi, de ez utóbbi eltér, hogy ki hogyan szokta, jelentősége igazából nem sok van. --Sasuke88  vita 2014. április 15., 23:01 (CEST)

re Húsvét

Szia Vakondka!

Köszönöm szépen, és viszont kívánom! DenesFeri vita 2014. április 17., 09:59 (CEST)

DenesFeri: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 10:32 (CEST)

@Vakondka, ne vedd kérlek rossz néven amiért szólok, de amit csinálsz húsvét kapcsán, az szpemetelés, akármilyen jóakaratú is. Tömeges szerkesztések előtt különben is ki kell kérni a szerkesztőség egyetértését.

Nyitottam az egyebes kocsmafalon egy húsvéti köszöntés szakaszt, ha abba írod bele a húsvéti jókívánságaidat, akkor azzal már nem zavarsz senkit.

--Karmela posta 2014. április 17., 10:15 (CEST)

Karmela ezzel nem azt akarta mondani, hogy a vitalapra írsz üzeneteddel zavarod a címzettet, csak éppen a Friss változások oldal lesz áttekinthetetlen. Amúgy én is köszönöm az üzenetedet. Csigabiitt a házam 2014. április 17., 10:36 (CEST)

Csigabi: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 10:39 (CEST)

re: Húsvét

Nagyon köszönöm, és viszontkívánom! - Aros Távírda 2014. április 17., 10:36 (CEST)

Aros: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 10:43 (CEST)

Neked is jó Húsvétot! Köszönöm Szerkesztő: Bolondkamion

Bolondkamion: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 10:42 (CEST)

Köszönöm, neked is kellemes ünnepeket és jó pihenést. Xiaolong Üzenő 2014. április 17., 11:09 (CEST)

Teemeah: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 11:12 (CEST)
Én is kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked Vakondka! --Mártiforrás 2014. április 17., 11:20 (CEST)
Pataki Márta: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 11:22 (CEST)

Kösz, Vakondka, BHPSZVH-t neked is! Én a részemről már meg is kezdtem :)) Pkunkpalackpošta 2014. április 17., 12:05 (CEST)

Pkunk: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 12:06 (CEST)

Köszi! Neked is Kellemes Húsvéti Ünnepeket! --Sasuke88  vita 2014. április 17., 14:05 (CEST)

Sasuke88: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 14:11 (CEST)
Rakás:Neked is! -Rakás vita 2014. április 17., 15:05 (CEST)
Rakás: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 15:06 (CEST)

Köszönöm és kellemes Húsvéti Ünnepeket neked is. --Szente vita 2014. április 17., 15:12 (CEST)

Szente: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 15:14 (CEST)

Köszönöm szépen és én is kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked! --Attis vita 2014. április 17., 16:35 (CEST)

Attis: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 17:48 (CEST)

Sokadikként én is kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked is és e helyen kívánok a Neked kellemes húsvéti ünnepeket kívánó szerkesztőtársaimnak is kellemes húsvéti ünnepeket! Apród vita 2014. április 17., 17:08 (CEST)

Apród: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 17:48 (CEST)

Köszönöm szépen! Neked is kellemes Húsvétot kívánok :) Tetiszke vita 2014. április 17., 17:18 (CEST)

Tetiszke: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 17:48 (CEST)

Köszönöm szépen, és neked is kellemes húsvéti ünnepeket és jó pihenést! :) nyiffi vita 2014. április 17., 17:40 (CEST)

nyiffi: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 17:48 (CEST)

Köszönöm szépen! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok én is neked. FarkasgergelyÜzenet 2014. április 17., 18:51 (CEST)

Farkasgergely: szívesen --Vakondka vita 2014. április 17., 19:16 (CEST)

Köszönöm, neked is kellemes hétvégét! :-) SirVivor vita 2014. április 18., 01:53 (CEST)

SirVivor: szívesen --Vakondka vita 2014. április 18., 08:34 (CEST)

Köszönöm, hogy gondoltál rám, neked is boldog ünnepet kívánok! --Rlevente üzenet 2014. április 18., 08:22 (CEST)

Rlevente: szívesen --Vakondka vita 2014. április 18., 08:34 (CEST)
Egész szép gyűjteményed lett szerkesztői logókból :D Pkunkpalackpošta 2014. április 18., 08:31 (CEST) (azok a kis képek a szerkesztők aláírásaiban, pl. az enyém a ferde palack --Pkunkpalackpošta 2014. április 18., 08:51 (CEST))
Naoero88: szívesen --Vakondka vita 2014. április 18., 19:04 (CEST)
Gyurika: szívesen --Vakondka vita 2014. április 18., 19:17 (CEST)

Köszönöm a jókívánságokat, kellemes húsvéti ünnepeket neked is! - Oppashi Ide írj! 2014. április 19., 02:02 (CEST)

Opasshi szívesen --Vakondka vita 2014. április 19., 06:26 (CEST)

Köszi és viszont!--dr.Garfbob10(2) labirintus 2014. április 19., 22:25 (CEST)

Dr.Garfbob10(2): szívesen --Vakondka vita 2014. április 19., 22:33 (CEST)

Köszönöm szépen és viszont kívánom! Vadszederke' 2014. április 20., 11:56 (CEST)

Vadszederke: szívesen --Vakondka vita 2014. április 20., 11:57 (CEST)

sorozatos animék műfajai a box-ban

Maradjon csak a vessző. --Sasuke88  vita 2014. április 18., 15:28 (CEST)

Ha sok műfaj van nem foglal el egy kilométernyi helyet, más wikiken is így van, eddig is így használtuk mindenhol, stb. --Sasuke88  vita 2014. április 18., 17:47 (CEST)

tv com id

Szia. Nem találok ötjegyű azonosítót, pedig csak azzal jelenik meg az infoboxban. A További információk szakaszba linkeld be, s az infobox-ba pedig ne. FarkasgergelyÜzenet 2014. április 18., 20:15 (CEST)

Köszönet

Köszönöm. Szalakóta vita 2014. április 19., 17:40 (CEST)

Szalakóta: szívesen --Vakondka vita 2014. április 19., 18:37 (CEST)

re:Garfield Show

Én sajna nem láttam, az első részről lekéstem. Annak meg tudod adni a címét (a másodikat láttam, de annak meg elfelejtettem leírni, azt is meg tudnád mondani?) ? Előre köszi!--dr.Garfbob10(2) labirintus 2014. április 19., 21:24 (CEST)

És a mait is meg tudnád adni?--dr.Garfbob10(2) labirintus 2014. április 20., 12:19 (CEST)

Re: gyermek barát program

Először is: Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Másodszor pedig: a kifejtett, televízióra vonatkozó listában ott van a gyermekbarát jelzés is. Ahonnan kiszedtem, az egy másik rendszer, annak nem része a gyermekbarát jelzés (poszterek/DVD/trailer/mozi).

Matthew (vitalap) 2014. április 19., 21:28 (CEST)

Matthew: szívesen --Vakondka vita 2014. április 19., 22:15 (CEST)

Az abszolút tilalomnak nincs televíziós piktogramja, elvégre azok nem jelennek meg a tévében, így nincs mire rátenni a jelet. – Matthew (vitalap) 2014. április 20., 22:19 (CEST)

Roger nyúl

Hogy valaki mit mesélt a technikáról, az csak fecsegés, nem forrás. Én ránézek és látom. Abban az időben még nemigen csináltak számítógépes animációt. hiányzott még a korszerű technika. Az eredeti cím meg a magyar – elegendő. Más nyelveken minek? Akkor akár koreaiul is meg lehetne követelni. OsvátA Palackposta 2014. április 25., 10:16 (CEST)

Kisvakond

Szia Vakondka! Ó, hát én meg mit nyomoztam ez után... :) Szerintem csináljunk neki egy külön táblázatot, és akkor az összes írásban megjelent kisvakondos kiadványt bele lehetne írni. Mert én csak azért vettem ki, mert nem epizód, ha jól értem. Mit gondolsz? nyiffi vita 2014. április 25., 11:21 (CEST)

Nyomoztam utána, de epizódot kerestem, nem könyvet, és nem találtam meg sehol, hogy mikor forgatták, hány perces és mi az eredeti címe. És volna kedved megcsinálni? Én már kicsit belezavarodtam, hogy melyik könyv és melyikből készült rajzfilm, te viszont szakértője vagy a témának. nyiffi vita 2014. április 25., 11:33 (CEST)
Természetesen :) Bevallom, nekem fel sem tűnt az infobox hiánya, csak az epizódos szakasszal bíbelődtem lejjebb. Igen, a könyveket később úgyis lehet bővíteni, ha előkerülnek régebbről vagy újonnan. nyiffi vita 2014. április 25., 11:44 (CEST)
Beteszem a cikk legelejére az infoboxot (mindent benne hagytam eredeti állapotban, még a képet is, ami most az infobox alatt van, nem benne), és csak egy másik szakaszba menjenek a könyvek, nem kell nekik új cikk szerintem se. Csak úgy a levetített epizódok után. nyiffi vita 2014. április 25., 11:58 (CEST)
Szuper lett! A képet betettem az infoboxba és tanmesére írtam át a műfajt, nem baj? Szerintem az pontosabb. A könyvek címeit hagyd csak, mindjárt utánanézek pontosan, és írok mellé ISBN-t is. Köszönöm! nyiffi vita 2014. április 25., 12:40 (CEST)

re: fontos

Szia! Húha, az ilyen filmes dolgokban sajnos nem nagyon vagyok otthon, félek, hogy nem tudok majd segíteni érdemben. Amit írsz, azt általánosságban írod (több film szócikkére vonatkoztatva) vagy egy konkrét cikkre gondolsz? A mozifilmek bevezető szövegénél igazából csak az a lényeg, hogy minden információt tartalmazzon egységesen. Vagy az infoboxra gondoltál? Hogy ott kéne a paramétereket máshová helyezni, pontosítani? nyiffi vita 2014. április 25., 14:26 (CEST)

Értem már a dolgot, valóban lényegretörőbb és jobb a mostani változat. Bevallom, én nem szoktam filmes szócikkekkel foglalkozni, ha mégis, akkor korrektúrázom csupán, tartalmi javításokat még a kedvenceimen sem nagyon szoktam végezni. nyiffi vita 2014. április 25., 14:38 (CEST)
Igen, jó, ahogy írod, még akár egy mondatba is mehet a kettő együtt, hiszen szorosan összetartoznak, és úgy szövegszerűbb. De így is jó, csak a második mondat rövidke. nyiffi vita
A cím (eredeti cím) 2015-ös színes, magyar, egész estés mesefilm. vagy A cím (eredeti cím) színes, magyar, egész estés mesefilm, 2015-ben mutatták be. Ezeket lehetne szerintem variálni, mert láthatod, hogy nemcsak a mondatbeli helyzetét változtattam a 2015-nek, hanem a megfogalmazását is. De ha fontos, hogy a rajzfilm és a mesefilm is szerepeljen benne egyaránt, akkor: A cím (eredeti cím) 2015-ös mesefilm, színes, magyar, egész estés rajzfilmként mutatták be. Ezt rövidebben nem tudom, mert akkor mindkét állítás az lesz, hogy ez egy valamilyen film (ez egy mesefilm, ami rajzfilm), és furán hangzik. De amit pont most írtál a vitalapomra, az is jó! Csak ezt az üzenetet még előtte írtam :) nyiffi vita 2014. április 25., 16:17 (CEST)
Az könnyen lehet, hogy itt a wikin kicsit megkeveredtek ezek a kategóriák, mert a köznyelvben valóban össze-vissza használjuk ezeket. nyiffi vita 2014. április 25., 16:32 (CEST)
Mármint a csoportosításokat illetően? Elhiszem neked, hogy a filmes szaknyelv ezeket úgy nevezi, ahogy írtad, de én magam nem tudom megerősíteni ezt, mert nem vagyok járatos benne. De látom, hogy te sokat foglalkozol ezzel, ezért filmes témában adok a szavadra. nyiffi vita 2014. április 25., 16:42 (CEST)
Valóban, nem zárkózom el a viccektől. Ami meg nem wikis, az mehet emailben. nyiffi vita 2014. április 25., 16:53 (CEST)

döntött műcím + br /

Szerintem ezek nincsenek leírva sehol sem (bár a dőltezést mintha ezer éve láttam volna valahol), de ez a szokvány: címeket, idegen kifejezéseket dőlttel jelöljük, más nyelvű wikien is többnyire ez a szokás. A szabályos breaket meg a rendszer ajánlja fel, a szerkesztőablak legalján a Sablonok, karakterek:-nél. Amíg ott <br /> van, addig én azt tekintem a szabályosnak. --Sasuke88  vita 2014. április 25., 19:01 (CEST)

egyéb, ajánlat, kikérő

Szia. Van különbség a három közül, nem is kevés. Nézd meg egy értelmező szótárban, vagy keress rá a neten. FarkasgergelyÜzenet 2014. április 26., 09:05 (CEST)

Úgy értelmeztem, hogy a szavak jelentésére vagy kíváncsi. Nem írtad, hogy a kocsmafalakról van szó. Mindegyik kocsmafal főoldalán van egy leírás, hogy milyen témában lehet oda írni. Az egyéb kocsmafal, mint ahogy neve is mutatja minden olyan témának a helye, amelynek nincs önálló kocsmafala. Ha javaslatod van a Wikipédia szerkesztésével kapcsolatban, akkor a javaslatok kocsmafalára írod. Más szerkesztők véleményét lehet megkérdezni, illetve egy adott szócikk tartalmát érintő kérdések tisztázására szolgál a véleménykérés oldal. FarkasgergelyÜzenet 2014. április 26., 12:13 (CEST)

Garfield Show (ismét)

Hello! Meg tudnád adni a tegnapi és a mai rész címét? Előre köszi.--dr.Garfbob10(2) labirintus 2014. április 27., 07:16 (CEST)