Szerkesztővita:Madridista/Archív 2

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Warmuz 15 évvel ezelőtt a(z) Re:Angol foci témában

Munkaverseny

Ezen a lapon mindent megtudhatsz és itt jelentkezhetsz is! Örülök, hogy még mielőtt kihirdettük volna, már van jelentkező. Tukanokoskodik 2008. október 9., 18:36 (CEST)

Szia!

Most már hivatalosan is meg lett hirdetve a verseny, most értsítjük a műhelytagokat. Amint megvan a három résztvevő csapatonként, indulhat a menet. MathiasII hagyj békén a hülyeségeiddel 2008. október 10., 19:02 (CEST)

Fordítás

Szia! A szerkesztőlapodon látom, hogy tudsz többek között olaszul. Tudnál nekem segíteni néhány kifejezés olaszra – esetleg más nyelvekre – fordításában? Sokat segítenél vele. Ehhez a képhez kellene.

Autómentes nap országai
Az európai mobilitási hét és autómentes nap rendezvénysorozathoz csatlakozott országokat ábrázoló térkép
saját szerkesztés
2008. szeptember 15.
vita
kettős licenc

CsGábormegbeszélés 2008. október 11., 01:27 (CEST)

Elindult a verseny

Aki bújt, aki nem, megvan mindkét csapatban a három résztvevő, így ma, október 11-én, 10:27-kor kezdetét vette a munkaverseny!

Mivel már vagyunk hárman a B cspatban, máris javasolnék egy munkamegosztást. Ha már úgy is írtad, hogy a régi dolgok jobban érdekelnek, akkor kezdhetnéd Te a bővítést az elejétől, Krisztián13-ra rábízzuk az 1955-től kezdődő futamokat, én elindulok 1960-tól. Igaz, hogy elvileg sorban kéne menni, de így bizos nem mászunk bele egymás szerkesztéseibe. Trvezem egy csapatüzenőfal létrehozását, ahol az ilyen jellegű beszélgetéseket lefolytathatjuk, majd értesítelek, hol találod meg. Jó munkát! MathiasII hagyj békén a hülyeségeiddel 2008. október 11., 11:02 (CEST)

Szia! Készítettem pár hasznos dolgot a Munkaversenyhez. Van csapatüzenőfala az A csapatnak és a B csapatnak is, amin a csapattagok értekezhetnek egymással anélkül, hogy egy üzenetet minden csapattag vitalapjára külön el kellene küldeni, valamint erre mennek az értesítések az esetleges sazbálymódosulásokról, más bejelenteni valókról is. Kérlek, tekintsd meg és vedd fel a figyelőlistádra. MathiasII hagyj békén a hülyeségeiddel 2008. október 12., 00:48 (CEST)

Egyszer majd természetesen meg csinálni ezeket is, de egyelőre a munkaversenyben ezekkel nem foglalkozunk. Többek közöttt ilyen nem vb futam volt az 1936-os Magyar Nagydíj is. Tukanokoskodik 2008. október 19., 21:05 (CEST)

Hasraütés

Ez azért kicsit durva. Ehhez hasonló logikával én meg blokkolhatnálak téged azzal, hogy szerintem vandál vagy, csak lusta vagyok utánanézni... Bináris ide 2008. október 23., 12:55 (CEST)

Szerintem annyira éppen nem jó a cikk, de a cikkek jósága nem függ attól, hogy új-e valaki. Új szerkesztő is lehet értelmes ember, és körülnézhet, hogy kell cikket írni. De már szóltam az egyiptológusunknak, hogy nézze át. Egyébként van egy olyan sablonunk, hogy copypaste, azokra az esetekre, amikor valamitől nagyon másolásgyanúsnak tűnik egy cikk, de ezt olyankor használjuk, amikor a stílusa arra utal, hogy nem lexikon számára készült az írás, és az internetes keresés, bár megpróbáltuk, mégsem adott eredményt. Bináris ide 2008. október 23., 13:24 (CEST)

Depor

Szia! A Depor kiemelt várólistára került. Ha gondolod vegyél részt a szavazáson (már most is lehet). Az 2008–09-es szezon és az Uefa-kupa résznél történt kis bővítés a referálás óta.Carlos71 vita 2008. október 26., 10:24 (CET)

Italowestern

Szervusz! Az olasz wikin nem tudsz megkérdezni valakit western témába kapcsolatba. Én vállaltam, hogy összekeresem az összes spagettiwesternt, de még Sergio Leone előtt készült kb. 20 olasz vadnyugati film, amit nem sikerült megtalálnom. Ha valakit ott tudsz keresni aki ebben segíthet, szívesen megköszönném. Mond el nyugodtan, hogy ki és miért kéri. Eddig vagy hatszáz címet gyűjtöttem össze de az "Egy maréknyi dollárért" előtt keletkezett olasz westerneket nem találtam. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. november 8., 16:25 (CET)

Rendben. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. november 8., 18:20 (CET)

Real Madrid

Szia! Látom megint felmerült a cikk feljavítása. Jelenleg ugyan el vagyok havazva, de ha gondolod besegíthetek. Januárig a frissítéseken kívül nem terveztem semmit, mert elég dologom van az első világháború-projektemmel. Ennek ellenére nagyon hiányzik a focis cikkek gyártása. Ha gondolod egy-két héten belül nekiállhatnánk ennek a cikknek. Ha a története részt megírását nem is vállalom be, de mondjuk az összes kupában való részvétel statisztikáinak felvitelét és minden mást igen. Nem ígérek hiperaktívitást, de ha érdekel, akkor szólj:-).Carlos71 vita 2008. november 9., 14:35 (CET)

Oké. Linkeld be neked a lapod, ahol szerkeszted. Az ütközést két módon tudjuk elkerülni. Szakaszonként szerkesztesz vagy létrehozok egy allapot. Ha valami kész van szólok és bemásolod. Vagy mikor nem vagy fent akkor beszúrom. Mivel a Madridnak sok meccse van/volt ezért írok egy külön statisztikai cikket a meccseiről. Ebből el tudjuk dönteni, hogy mi menjen a főcikkbe. Pl: döntők/emlékezetes meccsek.Carlos71 vita 2008. november 9., 17:08 (CET)

Chico hungaró

Szia! Ez te voltál? Pilgab üzenet 2008. november 14., 20:48 (CET)

italo

Semmi gond! Köszönöm! Nagyrészt már meg van, most talán ebből kiegészítem a hiányzókat. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. november 22., 15:17 (CET)

sportműhely?

üdv, mivel az olimpiaműhely vesztett lendületéből, sőt, talán mondhatnám, hogy megállt, arra gondoltam, hogy indíthatnánk egy sportműhelyt, melyben ebben a témában (nem kifejezetten csak az olimpiákról, sőt...) lehetne együtt dolgozni, erre talán nagyobb érdeklődés lenne, tovább tudna aktív maradni a műhely... várom válaszod, üdv. – Mdonci vita 2008. november 23., 00:32 (CET)

alakítsuk át?– Mdonci vita 2008. november 23., 08:44 (CET)

oks, jó ötletnek tartom. megkérhetlek arra, h megkérdezz pár embert ezzel kapcsolatban? üdv, – Mdonci vita 2008. november 23., 08:56 (CET)
rendben, eddig megkerestem a következő szerkesztőket: Peti610, Simy, Narnabi, Mdavid89, Karesz52, CFC, Spajci, HorsemansWiki, Cassandro.
szia. akkor most már csak azt szeretném kérdezni, hogy az olimpiaműhely kinézete megfelel? csak kicsit módosítva. vagy van jobb ötleted? milyen pontok lehetnének a műhelyen belül? mondj pár ötletet, nem szeretném csak a saját elképzeléseimet ráerőltetni bárkire is... üdv, – Mdonci vita 2008. november 24., 15:26 (CET)

Én benne vagyok, elsősorban az F1 és esetleg MotoGP témában szerkesztek majd. Elvállalom egy esetleges összefoglaló portál elkészítését is. Tukanokoskodik 2008. november 24., 15:31 (CET)

a sportműhelyt átmásoltam a wikipédia névtérbe, mostantől itt lehet megnézni: Wikipédia:Sportműhely. kérlek, írd be magad a szerkesztők közé. – Mdonci vita 2008. november 24., 17:30 (CET)

Mentorság

Ezt: Wikipédia:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás/Hogyan lesz valakiből mentor már elolvastad? Pilgab üzenet 2008. november 23., 11:20 (CET)

Le van írva mit kell tenned az oldalon, amit linkeltem neked feljebb a mentor szeretnék lenni... szakaszban. Ide kell írnod egy kis rövid üzenetet, hogy szeretnél mentor lenni, aztán ha senki nem emel kifogást (biztos nem fog), akkor létrehozod a saját mentorsablonod itt: Szerkesztő:Madridista/mentorsablon.

abba ezt írod:

 <noinclude> 
{{Wikipédia:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás/Sablonok/Sablonosok}}
</noinclude>
{|style="background-color:#FFFFFF;border:solid #CFCFCF 1px; padding:4px;"
|[[Kép:Jean-Baptiste Siméon Chardin 015.jpg|100px|left]]
<includeonly>
||
<div align="center">'''{{{1|{{PAGENAME}}}}}''' igénybe veszi a '''[[Wikipédia:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás|mentorálást]].'''</div>

Ez a szerkesztő új a wikipédiában, és még segítségre van szüksége. Kérlek vedd ezt tekintetbe, és szükség esetén segítsd.

'''{{{1|{{PAGENAME}}}}}''' mentora '''[[User:Madridista|Madridista]]''', és szívesen megválaszolja [[User_vita:Madridista|az ő vitalapjára]] írott kérdéseket.<br>
Az első időkben fellépő gondokhoz a [[Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek)|Kocsmafal]]on is segítséget lehet kérni.
[[Kategória:Jelenleg mentoráltak|{{PAGENAME}}]]
</includeonly>
|}<noinclude>
[[Speciális:Mi hivatkozik erre/{{FULLPAGENAME}}|Én mentorálom őket éppen]]
* [[Wikipédia:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás|Mentorálás – főoldal]]
* [[Wikipédia-vita:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás|Mentorálás – eszmecsere]]
* [[Wikipédia:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás/Projektszervezés|Mentorálás – projektszervezés]]
</noinclude>

Tedd ki a mentorsablont ({{Userbox/Mentor}}) a userlapodra. Hozz létre egy bemutatkozószöveges lapot az itt leírtak szerint. Aztán máris nézheted ki kér segítséget. :) Ha valamit nem értesz bizos a mentorálás vitalapján is felelenek, de nyugodtan kereshetsz engem is. Pilgab üzenet 2008. november 23., 19:13 (CET)

Kézilabda

Üdv! A kézis szócikkeknél az infókat főleg ezekről az oldalakról szerzem: handball.hu, worldhandball.com, de hasznos még ez is: magyarkezilabda.lap.hu, na meg persze a Google :). Már tervbe vettem egy önálló csapat-infobox, és egy önálló kézilabdázó-infobox létrehozását, mert jelenleg a focisokét "lopom" ;), és az nem teljesen jó a kéziseknek. Igyekszem majd ezt még a héten megcsinálni.

Az önálló kézilabdaszekció a sportműhelyen belül jó ötlet, ha vagyunk többen is, de előbb szerintem várjuk meg, míg beindul maga a sportműhely. Mdavid89-et látom néha kézis cikkeket írni, de ő szinte minden sportágban írt már cikket. Narnabi vita 2008. november 25., 19:43 (CET)

Mikulás

Égi úton fúj szél,
hulldogál a hó.
Nem bánja azt, útrakél Mikulás apó.
Vállán meleg köpönyeg,
Fújhat már a szél,
Nem fagy meg a jó öreg,míg a földre ér.
Lent a földön dalba fog száz és száz harang,
Jó hogy itt vagy Mikulás,gilingi-galang.
Ablakba tett kiscipők,várják már jöttödet,
Hoztál cukrot,mogyorót,jóságos Öreg?!
-Hoztam bizony,hoztam én,hisz itt az idő.
Nem marad ma üresen egyetlen cipő.
Hajnalodik.Csillagok szaladnak elé.
Amint ballag Mikulás már hazafelé.
Zelk Zoltán: Mikulás(– Istvánka posta 2008. december 6., 09:49 (CET))

Lapvédelem

Szia!

A lapvédelmet arra találták ki, ha valami miatt kezelhetetlenül megnő egy oldalon a vandáltevékenység vagy szerkesztési háború alakul ki. A haviké-három lelkes, de nem túl hasznos anonszerkesztés nem ebbe a kategóriába tartozik. A levédéseket pedig a lehető legrövidebb ideig alkalmazzuk, hogy ne sérüljön a szabad szerkeszthetőség elve, ami a wiki egyik alapja. A felesleges allapod töröltem.

Gondolom nagyon örültél, mikor megtudtad, hogy Huntelaar Madridba igazolt, a kedvenc csapatodba, az egyik olyan focista, akinek a szócikkével nagyon sokat foglalkoztál, ergo a kedvenceid közé tartozik :) Pilgab üzenet 2008. december 10., 10:32 (CET)

nagyon fontos

Szia! Kérlek olvasd el ezt a szakaszt, és javítsál valamit, amit tudsz. Fontos, hogy jó minőségű legyen a wikipédia. Szajci reci 2008. december 12., 16:36 (CET)

Szia! A Nuno Gomes szócikk miatt írok. Láttam h írtál bele. Kezdő vok és a focihoz sem értek igazán szóval ha van vmi ami nem oké remélem elnézhető! Üdv!– Ági83 vita 2008. december 15., 10:33 (CET)

Oké

Inkább én köszi a javítást és a biztatást! Üdv!– Ági83 vita 2008. december 15., 20:51 (CET)

Ellenjegyzés

Ellenjegyeznéd az A csapat megírt versenyeit? MathiasII wikiszabin van, egyébként nem feltétlenül csak ő és én ellenjegyezhez. Tukanokoskodik 2008. december 16., 19:06 (CET)

Boldog karácsonyt!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok neked, kedves Madridista.
CsGábormegbeszélés 2008. december 19., 19:10 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok!
Peti610 vita 2008. december 20., 06:05 (CET)


Real Madrid -elnökök

Az angol Wikit is önkéntesek szerkesztik. Javítottad a listát vagy segítsek?--Linkoman vita 2008. december 23., 12:24 (CET)

Kellemes ünnepeket!!!

Kellemes Karácsonyi ünnepeket és sikeres új évet kívánok!

Üdv: Warmuz ¤ vita 2008. december 24., 15:19 (CET)

re:Real Madrid

Szia!

Végig fogom olvasni (ha minden igaz, még a héten sort tudok rá keríteni). Első ránézésre jónak tűnik. CFC szerintem itthagyott minket. Jó pihenést neked is, kellemes időtöltést, hamarosan jelentkezem.

Üdv: Warmuz ¤ vita 2008. december 25., 14:24 (CET)

Lelked rajta, bár én előbb feltettem volna ide is. Összehasonlítottam a többi klubról szóló kiemelttel, és úgy láttam, nem hiányzik semmi belőle. A statisztika elég részletes lett, gratulálok. Amúgy nem tudom láttad-e, hogy a Raúl González Blanco cikk újra szavazáson van. – Warmuz ¤ vita 2008. december 29., 12:07 (CET)

Úgy néz ki, hogy nincs. De ez nem baj, mert a kiemeltszavzáson úgyis fény derül az esetleges hibákra, hiányosságokra, továbbá úgy tudom, hogy a legtöbb műhelyben sincs belső referálás. Vagyis aggodalomra semmi ok! :-)Warmuz ¤ vita 2008. december 29., 12:57 (CET)

NHL piroslink akció

szia. meg szeretnélek kérni, hogy írj meg egy-egy bevezetőt a műhely feladatai között felsorolt cikkek közül. jó lenne, ha lenne a műhelynek végre egy kiemelt cikke, ezek kellenek hozzá. csak annyi kell, hogy ne legyen szubcsonk. számítok a segítségedre. üdv – Mdönci csak okosan! 2008. december 28., 23:28 (CET)

kérés

szia. az olasz wikiből átmentettem egy táblázatot az olimpiai játékokról. mindent meg tudtam csinálni, de van pár sor, amit nem tudok. Cassandro ajánlott Téged, kérlek, ezeket fordítsd le őket! Szerkesztő:Mdonci/olimpiai játékok táblázat előre is kösz! üdv – Mdönci csak okosan! 2009. január 2., 14:43 (CET)

szia. köszönöm, tök jó lett ;) – Mdönci csak okosan! 2009. január 2., 15:28 (CET)

Átírások

Szia!

Láttam, hogy a Jórgosz Szamarász cikkbe betetted a {{görögátír}}(?) sablont. Van egy oldal, ahol több átírór is találsz. Arra kérlek, ha legközelebb olyan cikkre akadsz, aminek rossz az átírása, illetve nincs átírva magyarra, pedig kellene, akkor a sablon helyett használd a segítségeket, és csináld meg magad. Lehet, hogy több időbe tellik, mint kitenni a megfelelő átírós sablont, de hidd el, több értelme van, mint sablonozgatni. Nyelvtudást meg egyáltalán nem igényel, mivel csak be kell másolni az adott nyelvből a szót/szavakat. Nem letolásnak mondom, csak többet segít a Wikipéiának, mint a sablon.

Üdv: Warmuz ¤ vita 2009. január 2., 19:27 (CET)

A fenti cikken rajta vagyok, azzel ne bajlódj most. – Warmuz ¤ vita 2009. január 2., 19:36 (CET)

Re:Kiemelt

üdv. mikor megnéztem, nekem semmi sem jött be, ezért írtam. csak gyorsan átfutottam őket, h élnek-e. azok, amiket beírtam, nem jöttek be, ha jól emlékszem, 404-es hibaüzenet volt. meg arra gondoltam, h a "letöltés" dátumát kellene frissíteni. ennyi kivetnivalóm volt, elnézést a félreértésért. üdv – Mdönci csak okosan! 2009. január 5., 16:23 (CET)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
Mdönci csak okosan! 2009. január 6., 17:09 (CET)
bocs, nekem nem működött úgy, azért írtam így. sorry – Mdönci csak okosan! 2009. január 6., 17:18 (CET)

azonnali maki

Ütköztünk. Bocs. :-)CsGábormegbeszélés 2009. január 7., 16:46 (CET)

Mégse bocs. Most látom, hogy nem veled ütköztem, hanem a kedves Maki „szerkesztő”vel. – CsGábormegbeszélés 2009. január 7., 16:47 (CET)

Quignonius

Szia! Nem tudnál az olasz interneten utána nézni ennek az embernek. A magyar forrásokban Quignonius Ferenc a neve én Franciscus Quignonius írtam itt a wikin. Annyit tudok róla, hogy III. Pál pápa bíborosa volt, akit diplomáciai feladatokkal küldtek Magyarországra, de a bíboros meg sem érkezett, máris visszarendelték. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2009. január 15., 08:36 (CET)

Raúl González

Kiemelt lett, gratula! :) – Alensha SL lopja az aláírásomat 2009. január 17., 21:19 (CET)

gratulálok, bocs, hogy nem Neked írtam először. (én zártam le a szavazást) ;) – Mdönci csak okosan! 2009. január 18., 15:25 (CET)

Repterek F1-es pályaként ->kell-e bele F1 infobox?

Szia! Az a helyzet, hogy épp a Zeltweg Airfieldről írok cikket. Ugye ez egy repülőtér is, meg versenypálya is. Előbbire gondolom van infobox, utóbbira meg tudom, hogy van, a műhelyvitára napok óta csak én írok, tehát senki se olvassa, és mivel te jelezted, hogy írsz a pályákról, tőled kérdezem: melyik infobox legyen benne? Krisztián üzenet 2009. január 20., 22:04 (CET)

Most nézem Anderstorpot, az is reptér volt, meg pálya is volt, abban az F1 infobox van. Úgyhogy szerintem a pálya infobox legyen benne, ettől persze bekerülhet a reptér infobox is. Krisztián üzenet 2009. január 23., 15:28 (CET)

U17-es Eb

Hali! Lenne kedved besegíteni az U17-es Eb-k megírásába?– Kovalchuk vita 2009. január 23., 18:17 (CET)

enwikin 2000-től 2009-ig van, az olaszon egyedül a 2007-eset néztem meg, de az elég gyér..., viszont ott az uefa honlapja, ahol sok információ megtalálható.– Kovalchuk vita 2009. január 23., 18:53 (CET)

Na oksa! Melyik Eb szimpatikus számodra?? :)– Kovalchuk vita 2009. január 23., 19:18 (CET)

Linkpirosítás

Szia Madridista! Ez a linkpirosítás nagyon nem néz ki jól! Garantálom, hogy az X-edik évi, mára (nem ritkán a saját idejében is) névtelen emberből sohasem lesz szócikk. Ha mégis, akkor keressen rá a szerző az előfordulásokra (nekem ez a munkamódszerem), és linkesítsen. Egy tömény piros lap viszont csúnya (e mögött senki ne keressen politikai hátteret!!! :-)) – szalax vita 2009. január 28., 21:18 (CET)

Az én álláspontom pedig az, hogy előbb megírni, aztán kékíteni. szalax vita 2009. január 29., 17:18 (CET)

Réziai nyelv

Szia! A réziai szlovénról írtam cikket, ahogy láttam az olasz változat eléggé terjedelmes. Nem néznéd meg, s mondanád el milyen lényeges dolgok vannak benne, ami az enyémbe nincs? [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2009. február 4., 11:17 (CET)

Rendben van. Nincs gond, köszönöm. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2009. február 5., 11:25 (CET)

Legalább egy gólt szerző labdarúgókapusok listája

Szia!

Nagyon jó lett a cikk, tényleg tetszik! De akadt vele egy kis gond első olvasásra. Kimaradt belőle Szűcs Lajos, a Fradi egykori kapusa. Gyanítom, hogy a cikket te az angol Wikipédia fordításából készítetted. De az tuti, hogy Szűcs szerzett gólt, nem is egyet, mivel egy időben ő lőtte a tizenegyeseket, mígnem kihagyott egyet, és akkor abbamaradt. Magam is láttam gólszerzés közben a TV-ben. A 2004–2005-ös szezonban háromszor is gólt lőt: a Sopron ellen, a Pápa ellen és a ZTE ellen. De forrásnak itt az RSSSF is. Javaslom, hogy tedd bele a cikkbe őt is, mert így nem pontos.

Üdv: Warmuz ¤ vita 2009. február 5., 19:33 (CET)

Köszi szépen, bár gyanítom, hogy még sokan hiányoznak belőle. Elég sok kutatómunka kéne ahhoz, hogy tutira vehessük, senki sem maradt ki, és teljes a lista. De azért kezdetnek jó ez is. – Warmuz ¤ vita 2009. február 5., 20:12 (CET)

Tiltott szerek magyar nevei

Szia Madridista! Egy kicsit szívesen segítek a doppingszerek neveinek a lefordításában. A kérdésem az lenne, hogy megengeded-e hogy belenyúljak az allapodba vagy csak ide, a vitalapodra írjam a javasolt fordításokat? – Xnull vita 2009. február 6., 19:00 (CET)

Sárga gomb

mentorra vár.

Ezt az üzenetet minden olyan mentor megkapja, aki ma szerkesztett.

Karmelaüzenőlap 2009. február 7., 22:41 (CET)

Mille grazie...

...hogy pótolod a demográfiai sablonokat az olasz településes cikkekben! :-)Istvánka posta 2009. február 9., 18:22 (CET)

Keretfrissítés

Szia!

Azt szeretném megkérdezni, hogy lenne-e kedved segíteni a labdarúgóklubok aktuális játékoskereteinek frissítésében. Ha igen, jelezd a vitalapomon, és akkor bővebben kifejtem, hogy mit kéne csinálni, és melyik cikkekben.

Üdv: Warmuz ¤ vita 2009. február 17., 18:52 (CET)

Köszi a segítséget! A válogatottakat most nem kell, csak a klubokat. Arra gondoltam, hogy én elvállalnám a német, holland és osztrák csapatokat (meg még jó néhány olyat, amelyik országból csak 3-4 csapat van). Te csinálhatnád a Olasz labdarúgócsapatok kategóriában található klubokat (nem csak az első, a másod, és harmadosztályúakat is). Ehhez hozzájönnének a Klubcsapatok játékoskereteinek sablonjai is, a frissítést azoknál a sablonoknál kéne elvégezni, amelyik cikkekben is csináltad (ha nincs sablon, akkor nem kell csinálni), ez esetben az olasz, a francia, a török és a moldáv kluboknál. Ha nem gond, a francia, a török és a moldáv csapatokat is neked adnám (persze csak ha nincs kifogás, a szétosztást még változtathatjuk). Arra figyelj, hogy a nem latin írásmódú országok játékosait (görög, orosz, ukrán, kínai, japán, koreai, stb.) a magyar átírásnak megfelelően linkeld be! Szerintem az elég, ha az enwikin található azonos cikkben lévő keretet vágólapra helyezed, majd a magyarba beilleszted, mivel azok általában eléggé jól karban vannak tartva, és így kevésbé fáradtságos a művelet, meg gyorsan is lehet haladni (ami ez esetben éppen ezért nem megy a minőség rovására). A frissítéseket az elkövetkező 10 napban jó lenne, ha megcsinálnánk minden csapatnál (ne húzzuk, így is van olyan cikk, ahol egy évvel ezelőtti, vagy annál régebbi keret van), de azért túl nagy tempót ne diktálj!!! :-) (Napi 10 cikk is elég, az se baj, ha 15 napig tart), de azért túl nagy tempót ne diktálj!!! :-) (Napi 10 cikk is elég, az se baj, ha 15 napig tart). Ezt az "akciót" szeretném, ha minden átigazolási időszak után megcsinálnánk. Vélemény? – Warmuz ¤ vita 2009. február 18., 18:04 (CET)

Ja, és még egy apróság: a játékok linkjében lehetőleg ne szerepeljen mondjuk ez: Daniel Fernandes (footballer). Simán Daniel Fernandes is jó lesz, mert a magyar Wikipédián aligha van cikk ilyen nevű politikusról, íróról, stb. Ha mégis, akkor is írjuk át a Daniel Fernandes (labdarúgó) formára. – Warmuz ¤ vita 2009. február 18., 18:46 (CET)

A spanyolt azt Carlosnak "adtam" (a portugál és román mellé), az igazság az, hogy próbáltam "szétosztani" a bajnokságokat, nagyjából mindenkinek azt, amit amúgy is szeret csinálni, de mivel téged úgy ismertelek meg, mint aki mindenevő, ezért bíztam rád a francia, a török és a moldáv klubokat is (az olasz mellett). Persze nem kötelező, meg nem akarok én itt parancsokat osztogatni, csak azért gondoltam erre a felosztásra (Mushié az angol, skót és feröer), mivel én vállalom a német, holland és osztrák csapatokat (ahol a német első- és másodosztály összes csapatáról van cikk, a másik kettőnél meg az össznek kb. a feléről), továbbá van még 26 ország, ahol 1-5 csapat van, és az kitesz még kb. 3 olyan ligát, mintha 20 csapat fullra kész lenne belőle (mint pl. angol). Nos ezeket csinálom én. De mondom, hogy igazából ráérünk, nem kell félbehagyni miatta egy cikket se. – Warmuz ¤ vita 2009. február 18., 19:12 (CET)

Kiváncsiskodás

Szia! Gratulálok a kiemelt cikkeidhez, profi munka! A Real Madrid CF oldal is szuper. Azt szeretném megkérdezni, hogy azt a kis focipálya sablont, meg a mezeket felhasználhatom-e egy új cikkhez, amit írni fogok. Csak még anyagot gyűjtök:)) – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. február 27., 15:12 (CET) Köszönöm, akkor majd lektorálsz nekem.:)) – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. február 27., 15:47 (CET)

Szócikkíró

Samat válaszát lásd a vitalapomon. :-) Cassandro Ħelyőrség 2009. március 6., 20:17 (CET)

ferrari sablon

{{Scuderia Ferrari}} Átrendeztem csoportokba, hogy könnyebben átlátható és szerkeszthető legyen. Remélem nem gond. Üdv, – Timish levélboksz 2009. március 8., 21:51 (CET)

KEK

Szia! A Kupagyőztesek Európa-kupája így helyes. Üdv! - Csurla vita 2009. március 11., 21:58 (CET)

Az is hibás. Negyven évig így irták. A róla szóló könyvben is így van. - Csurla vita 2009. március 11., 22:06 (CET)
Forrásként meg ott szerepel a könyv, amit nem irhatok kisbetűvel, mert nem az a címe. Égetjük magunkat ezzel a különcködéssel. Valaki elolvassa a szócikket és nem csoda, ha hülyének tart minket. - Csurla vita 2009. március 11., 23:00 (CET)

Várakoznak

Karmelaüzenőlap 2009. március 12., 17:54 (CET)

Nyomd meg kérlek időnként a sárga gombot!

Ezt az üzenetet minden mentor megkapja, aki a legutóbbi 24 órában wikipédiázott.

Karmelaüzenőlap 2009. március 24., 10:38 (CET)

Zimmy készített egy új sárga gombot

Leolvasható róla, hogy kik kérnek éppen segítséget. Így illesztheted be a szerkesztőlapodra:

{{Mentort-keresnek}}

Ez lesz belőle: A mentorkeresőket itt találod: Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek) Karmelaüzenőlap 2009. március 26., 19:13 (CET)

kérlek segíts

Szia! Kategória:Formázandó cikkek kategóriában dolgozok, de több dologhoz nem értek. Kérlek segíts formázni azokat a lapokat, amihez értesz. Szajci reci 2009. március 30., 09:21 (CEST)

Szia! a kiemeltszavazáson van egy focista. Kérlek nézd meg és szavazz! Szajci reci 2009. április 10., 09:56 (CEST)

Western

Szervusz! Az olasz kollégáktól megkérdeznél vkit, aki tud arról, hol lehetne ingyenesen letölteni régi olasz westerneket. Nem probléma ha olasz a nyelvük, úgy is jó lesz. [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. április 3., 15:46 (CEST)

Majdnem elfelejtettem meg kérdezni. Ez a szó "al italiana" azt jelenti olasz módra. Azt hogy kell mondani, hogy pl. "xy-vidéki módra"? [törölt kép] DoncseczTöj njaš znán. 2009. április 3., 19:29 (CEST)

12akd

Szeretném megtudni, hogy hogy lehet a Wikipédián könnyen létrehozni családfát. Az angol nyelvű változaton van ugyan 1 fajta, de azt túlságosan nehéz megcsinálni (ld. Northumbriai uralkodók angolul (a lap alján ott)). Már próbálkoztam, hogy Excellel (táblázatkezelő) létrehozott leszármazási táblát bemásoljak, de eltűntek a személyeket összekötő vonalak (tkp. szegélyek).

12akd (folyt.)

Köszönöm a segítséget, az igazság az, hogy a northumbriaiak családfáját én csináltam meg, de igen hosszú ideig tartott (nekem legalább is). Azt akartam megkérdezni, hogy gyorsabban, jkönnyebben nem lehet-e készíteni leszármazási táblát? Az említett Excellben a szegélyek segítségével ez rövidebb idő alatt elkészíthető. Csak aztán hogy másoljam be a Wikipédiába?

I. Harald

I. Svend


II. Harald I. Knut

II. Hardeknut

Sajnos még mindig nem megy. Eltűnnek a vonalak. 12akd vita 2009. április 9., 11:33 (CEST)

Nahát!

Nem is vettem észre, hogy mennyire hasonló a userlapunk. Vigyor Nem gondoltam volna, hogy ennyire népszerű fejlécdivatot teremtettem VigyorMex plática 2009. április 18., 23:15 (CEST)

A vendégkönyv meggondolandó, bár nem akarlak róla lebeszélni, de már én is próbálkoztam vele (én Szajcitól "loptam" annak idején), de túl sok sikere nem volt. Az eddigi tapasztalataim alapján a userlapokra nem igazán kíváncsiak az átlagszerkesztők, egyből a vitalapra mennek, ha szeretnének vmit. De lehet, hogy tévedek. :-)Mex plática 2009. április 18., 23:24 (CEST)

Mentoráltad van

Reitter keres! Cassandro Ħelyőrség 2009. április 19., 01:40 (CEST)

Re: Brazil foci

Szia!

Amiket írtál a Brazil állami labdarúgó-bajnokságok cikkben, szerintem helytállók. Az igazat megvallva nagyon én se értek hozzá. Nekem úgy tűnik, hogy a két sorozat egymásról függetlenül zajlik, pl. a 2009-es évben a Campeonato Paulista január 21-től május 3-ig tart, majd az első osztály (Campeonato Brasileiro Série A) május 3-tól december 6-ig. Itt láthatod, hogy a feljutó csapatok a Campeonato Brasileiro Série B-ből tették ezt, nem egy állami pontvadászatból. Igazából ha engem kérdezel, akkor a lényeg itt az, hogy a nagy távolságok (amint te is írtad) miatt kivitelezhetetlen volt sok ideig az egységes bajnokság, ezért helyi ligákat hoztak létre földrajzi alapon, az ésszerű földrajzi távolságok határain belül. Egységes bajnokság csak 1971 óta van (bár 1959 és 1970 között nemhivatalos ligát szervezett a CBF). Manapság a nagy távolságok áthidalása már nem akkora akadály, és véleményem szerint a gazdagabb csapatok meg is engedhetik maguknak, hogy induljanak országos szinten is. Vagyis akinek nincs lóvé, az marad az olcsóbb területin (bár ezt csak én feltételezem, gondolom az államin nem kötelező indulni, ha beadod az indulást, akkor játszhatsz a Série A, B, C illetve D osztályban – a D-nél 2009-ben lesz az első idény) Na a C-be és a D-be lehet indulni akkor, ha megnyersz egy államit, és nem vagy az első két osztály valamelyikében. Szóval a kettő között nincs közvetlen összefüggés a feljutás/kiesés szempontjából (nem úgy a kupában, ahová be lehet kerülni területi szintről), még hosszú utat kell bejárni ahhoz, hogy az 1. vagy a 2. osztályban indulhasson egy klub. Nekem így jött le a dolog, tény hogy Dél-Amerikában másként bonyolítják le a bajnokságot (bár igaz ez az MLS-re is, stb.) de nekik meg talán pont az európai (talán kissé logikusabb) rendszer a furcsa. Remélem nem írtam teátrális baromságokat.

Üdv: Warmuz ¤ vita 2009. április 19., 21:33 (CEST)

Verseny

Kedves Madridista! Szeretnélek megkérni, hogy add le a voksodat a Kámaszútra és az Amrita Sher-Gil cikkekre. Előre is köszönöm. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 20., 16:18 (CEST)

Semmi baj, örültem volna ha szavazol, de megértelek. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 20., 16:32 (CEST)

Szócikkek értékelése

Hali kedves Madridista!

Bocs , hogy most zargatlak, csak gondoltam szólok, hogy ha még nem adtad le szavazatodat a cikkemre, és szeretnél részt venni az értékelésben, azt fentebb megteheted. Együttműködésedet, így látatlanban, előre is köszönöm! – Madura Máté Emailvitasarok 2009. április 21., 16:42 (CEST)

Olasz kupa

Szia! Látom az 1992–1993-as olasz labdarúgókupa szócikkben az első fordulót kiegészítetted a csapatok hivatkozásaival. Szerintem felesleges, mivel alacsonyabb osztályú olasz focicsapatok szócikkei nehezen fognak megszületni (még az első és másodosztály se sok) és pirosan meg elég rondán mutat 1-2 kék között. Figyelem, hogy milyen csapatok vannak már meg és frissítem (legutóbb az US Lecce készült el) az összes évadot. Ha nem baj akkor visszaszínezem simára. – Bucikaaa vita 2009. április 23., 15:03 (CEST)

Focicsapatokat szerintem inkább előbb bővíteni kéne, persze nem neked hanem összességébe, mert sok hiányos, vagy csak 1-2 dolog van meg a csapatról az is forrás nélkül és néha elévülve. Én nem vagyok híve annak, hogy minden csapat kész legyen de mindegyikről 2 sor van írva. Ha később is de meg lesznek ezek csinálva, normálisan. A csapatokat visszaszínezem, de mondom, ha kész egy új csapat szócikkje akkor frissítem a szezonokat.– Bucikaaa vita 2009. április 23., 21:52 (CEST)

Re:Angol foci

Szia!

Az álláspontom a dologról a következő. Az irányelvek nagyon logikusan lettek kitalálva, helytállók. Egy rövid példa: a magyar másodosztályt néhány éve még nem NB II-nek, hanem NB I/B-nek hívták. Az akkori NB II a harmad-, az NB III a negyedosztály volt. Vagyis a magyar labdarúgó-bajnokság (másodosztály) c. cikkben a történet fejeleztben érdemes ezt megemlíteni, illetve NB I/B és NB II alfejezetként feltüntetni. Ugyanaz a helyzet az olaszoknál is, mint az angoloknál (ld.: {{Serie A}}. Ott 1898 és 1929 között nem Serie A néven futott a bajnokság, ez csak az 1929–1930-as szezonban jelent meg. Namost a helyzet a következő: ha gondolod, a {{Premier League szezonok}} sablont átdolgozom az olasz mintájára. Az angol labdarúgó-bajnokság (első osztály) cikkben meg kellene említeni, hogy korábban The Football League néven futott a liga, majd az elnevezés 1992–1993-tól a másod-, harmad, illetve negyedosztály összefoglaló neve lett, amit a mai napig így használunk. Vagyis itt mi nem az elnevezést nézzük mint az angolok (Premier League és The Football League), nem ez alapján teszünk különbséget, hanem hogy hagyad osztály. Talán kicsit bonyolult így, de csak ennél a pár pontvadászatnál van ilyen gond, kivételek meg mindig akadnak. Összességében viszont az irányelvek jók. Pl. a németeknél viszont nincs ilyen gond, mivel ott előtte nem is volt egységes országos bajnokság, és a Bundesliga megalapításával egyidőben jött létre, így a kettő fedi egymást.

Annyi lesz a harci feladat, hogy kicsit ki kell bővíteni a cikket.

  • A Győztesek fejezetnél kell még egy táblázat (nem lenne baj, ha nem lenne egyben a kettő, és fel lenne tüntetve, hogy mikor PL, és mikor Football League.
  • A 2008–09-es szezon résztvevői fejezetnél nincs gond, mivel az az élvonalról beszél folyamatosan, és nem csak a PL-t veszi számításba.
  • A Góllövők-nél kell egy Football League-es táblázat is, valamint egy összesített táblázat, ami egybe vonja a „két bajnokságot”, a PL-es maradjon így külön.
  • A Gólkirályok szezonok szerint fejezetnél a táblázatot csak ki kell bővíteni, ott nem kell külön szedni a dolgokat, csupán egy megjegyzést kell tenni, hogy 1992 volt a határvonalm onnantól tudja mindenki, hogy azelőtt minek, és azután minek volt a gólkirálya az adott játékos.

Nagyjából ennyi, lehet hogy nekiesek én is, ha lesz kis időm (csütörtökön vagyok suliba utoljára, onnantól szüneten vagyok, és csak vizsgázni kell mennem).

Üdv: Warmuz ¤ vita 2009. április 25., 21:36 (CEST)