Szerkesztővita:Csanády/archívum(2005.12.27.)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Csanády 18 évvel ezelőtt

EZ A LAP EGY ARCHÍVUM. NE SZERKESZD, NE REAGÁLJ EZEKRE A HOZZÁSZÓLÁSOKRA.

Ez az archív lap DÁTUM-ig tartalmazza a hozzászólásokat.

Hozzászóláshoz használd az aktuális vitalapot, az itt található témaindító másolásával, ha szükséges.

A további archiválást kérünk új lapra készítsd, az aktuális dátummal. (részleteket lásd:Wikipédia:Archiválás.) köszönettel: Csanády 2005. december 27., 16:51 (CET)Válasz



Üdvözlet[szerkesztés]

Üdv a Magyar Wikipédiában!
Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A Wikipédia-szövegek formai lehetőségeiről itt olvashatsz. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod. További útmutatókat a Kategória:Segítség és Wikipédia:Irányelvek és útmutatók lapok tartalmaznak. Kérlek figyelj arra, hogy a neten fellelhető anyagok a legritkább esetben használhatóak szabadon, így ezeknek a lexikonba való bemásolása esetén a cikket sajnos törülnünk kell. A legjobb, ha a fellelt anyagok alapján saját magad írsz egy cikket, de külföldi anyagok fordítása is megoldást jelenthet. Ha bármi kérdésed lenne amire nem találsz választ, akkor a Portán vagy a Kocsmafalon érdeklődhetsz, de írhatsz a userlapomra is. Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. A vitalapokon így irhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~. Sok sikert és jó szerkesztést! -- Serinde 2005. szeptember 2., 10:10 (CEST)Válasz

1848-49-es forradalom és szabadságharc[szerkesztés]

Nagyon örülök, hogy végre van itt valaki, aki nem érzi túl nagy áldozatnak, hogy foglalkozzon a témával :) Ez a téma eddig még senkit sem ragadott magával történelemkedvelő szerkesztőink közül... -- Serinde 2005. szeptember 2., 21:08 (CEST)Válasz


Wikipédia:Véleménykérés/Data Destroyer[szerkesztés]

User:Data Destroyer bejelentkezése óta kimagaslóan durva hangnemben, és kimagaslóan sok személyeskedést elkövetve fogalmazza meg véleményét a WP vitalapjain.

(például: csökkentértelmű szerkesztők, balfasz, elmebeteg, barom, hisztérikus, hülye, szellemi impotens, netbohóc, ki kell írtani, mentális gondokkal küzdő ember stb)

Az eddigi felkérések mind eredménytelenek voltak, mert ha történt is igéret a személyeskedés abbahagyására, azt tett nem követte. Ha te sem szeretnéd, hogy a magyar wikipédiát személyeskedések uralják, hanem hozzánk hasonlóan nyugodt szerkesztési környezetre vágyol, akkor gyere és tegyél is érte valamit! Írd le a véleményed, vagy csak a megfelelő helyen írd alá, akár egyetértel az ott megfogalmazottakkal, akár nem.

--Nobel-békedíjért pedálozok 2005. szeptember 8., 21:23 (CEST)Válasz

azaz: legyen ön is segédIge :( – Váradi Zsolt 2005. szeptember 9., 08:19 (CEST)Válasz

Egedd meg,[szerkesztés]

hogy neked is népszerűsítsem a Wikikönyveket. a téma. amit a felhasználói lapodon leírtál, alkalmas lehet egy ilyen témájú könyv megszerkesztésére, és a magam részéről örülnék, ha megpróbálnád. Üdvözöllek, a Magyar Wikikönyvekben!
Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a Gyakran Ismételt Kérdéseket. A Wikikönyvek-szövegének formai lehetőségeiről itt olvashatsz. Új Wikikönyv készítéséhez olvasd el a Hogyan kezdj új könyvet cikket. Kísérletezz a homokozóban, ahol mindent kipróbálhatsz és ráérezhetsz, hogy működik egy wiki. Lásd a levelezőlistát, tervezés oldalt, ahol megvitathatod másokkal a mostanában felmerült tennivalókat, vagy nézz be a társalgóba, ahol általános kérdéseket tehetsz fel. További információkat a Wikikönyv kategóriák lap tartalmaz. Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. Ehhez be kell jelentkezned, választanod kell egy felhasználói nevet, és jelszót. Kérlek, hogy ismerőseid, barátaid körében is népszerűsítsd a Wikipédiát és a Wikikönyvekeket, beszéld rá őket, hogy próbálkozzanak meg a szerkesztéssel, vagy szerkesszetek együtt. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ( ~~~~ ).

Sok sikert és jó szerkesztést! Üdv. ■ » KeFe « 2005. szeptember 9., 13:35 (CEST)Válasz

Lamberg Ferencek[szerkesztés]

Szia,

a törlésre jelölt cikkel kapcsolatban: a Lamberg Ferenc cikkben Lamberg Ferenc Antal van, a Lamberg Ferenc Fülöpben meg az. Ez valami elírás, vagy több neve is volt?

Ilyenkor egyébként nem kell törölni, csak cseréld le az egyik cikk szövegét arra, hogy

#redirect ''másikcikk''

és akkor automatikusan a másik cikket jeleníti meg helyette a szoftver. Ha egy nevet többféleképp is szokás írni, akkor általában is jó ötlet minden formára létrehozni egy hasonló redirektet (pl. a Bem vagy a Bem apó redirektel Bem Józsefre).

--TG® 2005. szeptember 11., 19:23 (CEST)Válasz

Gyere szavazz! Társalgó legyen a kocsmafal[szerkesztés]

Már több helyen volt róla szó, hogy nem szerencsés hazai körülmények között a Kocsmafal megnevezés. Főként nem egy lexikon szerkesztőségében. A kocsma hazánkan más jelentéssel bír, mint esetleg Angliában. Itt inkább a rossz levegő, rossz légkör, zaj, részeges, tulfütött viták, késnyitogatás, köpködés, verekedés, intrikák, pletykák keverednek a fogalom köré. Maga a kocsmai hangulat is egy negatív, pejoratív kifejezés. Itt lenne a kellő alkalom egy megfelelő és konsruktív vitákra helyet adó új névre, hiszen a jelenlegi név, tudtommal, nem került általános megvitatásra egykoron. Sokak szerint egy lexikon szerkesztőségéhez nem méltó a kocsmafal megnevezés. Az előzetes, hosszú ideje, és több helyen zajló, egyeztetések, és a már többször elindult és visszavont szavazás alapján, a Társalgó névnek van nagy esélye a levártásra, amelyet most feletettem szavazásra.

Gyere szavazz te is a kérdésben itt! Kérlek támogasd a kulturáltabb elnevezést!

--Jogegyenlőséget a Wikipédián! 2005. szeptember 18., 21:16 (CEST)Válasz

Rákóczi-szabadságharc[szerkesztés]

Ó, nagyon jó, hogy van benne egy térkép is! :) Sajnos a korábbi, rendes rajzolt térkép nem volt jogtiszta így eltávolíttatott és nem tűnt úgy, hogy bárki nekiáll rajzolgatni egy szabad felhasználásút. Úgyhogy nagyon köszönjük! - Serinde 2005. október 22., 21:14 (CEST)Válasz

Kalocsa[szerkesztés]

Szia! Szépek a képeid, érdemesebb lenne a Commonsba feltölteni, onnan a többi wikipédia is elérheti, ha lesz cikkük Kalocsáról és kell bele kép. A commons címe most nem jut eszembe, de ha beírod google-ba, hogy wikimedia commons, akkor megtalálod :) üdv, Alensha  * 2005. október 24., 23:10 (CEST)Válasz

Engel[szerkesztés]

A vitalapomon válaszoltam. - Serinde 2005. november 5., 12:52 (CET)Válasz

A megfelelő képeket tanácsos a Wikimedia Commonsba feltölteni[szerkesztés]

Szia! Azt szeretném tanácsolni, hogy ha a kép, amiket a szócikkekhez töltesz fel megfelelő licencű (pl. GFDL, cc-by-sa, közkincs, stb.), akkor inkább a Wikimedia Commons-ba töltsd fel.

Ekkor az összes Wikimedia szerveren azonnal elérhető lesz, beleértve a magyar Wikipédiát is. Neked ugyanannyi fáradtság (csak egyszer kell feltölteni) viszont mindenkinek sokkal hasznosabb, hiszen a legtöbb kép nemcsak a magyar, de más nyelvű Wikipédiákban -- sőt, esetleg más Wikimedia projektekben is hasznos lehet. Ugyanúgy hivatkozhatsz ezekre a képekre, mintha fel lennének töltve azonos névvel az összes nyelvű Wikipédiába.

Mikor oda feltöltesz ne felejts el megadni forrást, licenc-sablont (feltöltéskor legördülő menüből kiválasztható, a magyar Wikipédiához hasonlóan) és valami kategóriát. Az sem árt, hogyha beírsz egy rövid angol (vagy akár német vagy egyéb) nyelvű leírást arról, hogy mit ábrázol a kép. Ezek azért fontosabbak a Commons-ban, mert az ottani képek nagyon gyakran nem szerepelnek Commons szócikkekben, csak kategóriákban, és így könnyebb megtalálni őket, illetve kideríteni, hogy tulajdonképpen mit is ábrázolnak.

Ha elakadsz, vagy bármiféle segítségre van szükséged, kérdezz bátran!

Köszi és további jó szerkesztést, nyenyec  2005. december 6., 21:13 (CET)Válasz

Ha valami miatt bizonytalan vagy, kérj nyugodtan segítséget akár tőlem a vitalapomon, vagy a Kocsmafalon. -- nyenyec  2005. december 6., 22:06 (CET)Válasz
Egy kattintásnyit most raboltam az idődből, de csak illendő megköszönni: Köszönöm! --Csanády 2005. december 6., 22:25 (CET)Válasz