Szerkesztővita:Bencemac/The Last Shadow (2022)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt 90David19 1 évvel ezelőtt a(z) Nép Pártján Mozgalom témában

Köszönöm

...a bürokratajog beállítását.

--Malatinszky vita 2022. január 16., 18:54 (CET)

Kedves Bencemac!

Kedves Bencemac! Eléggé zavar, hogy a Puzsér Róbert szócikknél visszavontad a szócikk alanyának foglalkozását. Legutóbbi visszavonásodban azt állítottad, hogy fölöslegesek a efelől szerkesztéseim. Kérdés: nem találod kevésnek azt a néhány odabiggyesztett szót elégnek találod? Illetve az újságíró felesleges, ugyanis ő az újságban publicista. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Wayne Wazne (vitalap | szerkesztései) 2022. január 21., 19:03‎ (CET)

(Szerkesztési ütközés után) Eléggé zavar, hogy visszaduzzasztod az amúgy sem rövid bevezetőt olyan kevésbé releváns foglalkozásokkal, amelyek a szócikk törzsszövegében amúgy is megjelennek. Továbbá az infobox foglalkozás mezője okkal lett kiürítve, hogy a sablon ezáltal meghívhassa a Wikidata releváns, amúgy a bevezetőhöz passzoló adatait. Fenti kérdésed nehezen értelmezhető, mindazonáltal én az egyszerűbb és a tömörebb bevezető mellett török lándzsát, mert nem szerencsés, ha az első mondat egy soha véget nem érő szóáradat. Véleményem szerint az én verzióm a lehető legrövidebben tartalmazza a legfontosabb információkat, ezek feltüntetését találom feltétlenül szükségesnek. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. január 22., 14:27 (CET)

Puzsér

Szia!

Wayne Wazne-t és téged is eltiltottalak egy napra a Puzsér Róbert szócikk szerkesztésétől. Próbáljátok megbeszélni az ellentétet, mert rossz nézni az ide-odaállítgatást a szócikkben. A lapot visszaállítottam az utolsó ellenőrzött változatra, nem vizsgáltam, hogy az melyikőtök változata. Köszönöm a figyelmedet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2022. január 22., 14:18 (CET)

Fentebb olvashatod, hogy a bevezető felduzzasztásának megakadályozását próbálnám eszközölni. Nézd meg te is, ha gondolod, de mivel permanensen visszakerül a szóáradat, én már nem töröm magam a gyérítésével. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. január 22., 14:37 (CET)

Talán nem ártana ha a közösség elé vinnéd, kikérve a véleményüket. Felteszem, szerkesztőtársunk ezt nem fogja megtenni.

Nem néztem át tételesen a szerkesztéseket, azt látom, hogy Wayne Wazne többtucatnyit szerkesztette az utóbbi időben a szócikket.

Minden esetre ez az oda-visszairogatás nem jó módszer. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2022. január 22., 14:44 (CET)

Szabó Béla (festő, 1937)

Kedves Bencemac! Hálásan köszönöm a gyors intézkedésedet! Nagyon örülök neki :-))! Ez aztán villámgyors eljárás! – Bizottmány vita 2022. február 21., 21:53 (CET)

Nagyon szívesen. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. február 22., 08:08 (CET)

Kedves Bencemac! Kérlek, nézz be Szerkesztővita:Miklós Nándor lapjára és nézd meg légy szíves, hogy miként tudná engedélyeztetni a tárgyban szereplő művész képeit. Nem tudom, hogy járható út-e, amit tanácsoltam. Te kapcsolatban voltál vele, láttad az e-mail címét, esetleg levélben könnyebb lenne tanácsot adni az ügyben. Köszönöm szépen.– Bizottmány vita 2022. február 26., 23:20 (CET)

Q117144

Szia! A WP:SHORTDESC szerint azon személyek esetében, akiknél a hivatalban eltöltött időszak a legfontosabb, az angol nyelvű rövid leírásnál az „[Office description] from startyear to endyear” sablont kell követni. Ez Horthy esetében „Regent of Hungary from 1920 to 1944” (lásd: megadott példák). Nem vitatom, hogy legalább annyira fontos Horthy katonai pályafutása, mint a politikai, de a „Hungarian Admiral and Regent 1920-1944” ebben az esetben nem igazán felel meg a vonatkozó irányelveknek. A beleegyezésed nélkül természetesen nem fogom visszaállítani a szerkesztésemet, válaszodat pedig előre is köszönöm! Üdv, Zsovar3 vita 2022. február 23., 20:04 (CET)

@Zsovar3: A SHORTDESC enwikis sajátosság, a Wikidatához nincs köze. Nekem az a tapasztalatom, hogy informatívabb és kedveltebb a „magyar kovács, katona, a Patkószövetség elnöke” felépítésű elemleírás, ami tartalmazza az egyén nemzetiségét, foglalkozását és a legfontosabb tisztségét. Nem tudom, mit gondolsz erről? (a jelenlegi leírásért nem ragaszkodom túlzottan) Bencemac A Holtak Szószólója 2022. február 24., 08:43 (CET)

Egyetértek veled, a jelenlegi leírásban azonban két dolgot kifogásolok. Sem az „admiral”, sem a „regent” esetében nem indokolt a nagy kezdőbetű. Az „admiral”-nél csak akkor kell a nagybetű, ha megszólításként (honorific ~ magázó forma) használod a neve előtt („Admiral (Miklós) Horthy”), a „regent”-nél pedig csak abban az esetben, ha a hivatalos, teljes titulus ki van írva („Regent of Hungary”). Egyébként az „admiral” helyett javasolnám inkább a „naval officer” kifejezés használatát, az Encyclopaedia Britannica is így tesz, de ez már tényleg csak egy ötlet. A másik gond az évszámokkal van. A jelenlegi, kiskötőjellel (hyphen) való összekapcsolás helytelen, a nagykötőjel (dash) használata lenne helyes, hivatalban eltöltött időnél viszont erősen ajánlott a „from startyear to endyear” sablont követni, hogy egyértelmű legyen, nem élettartamról van szó. Mindezek alapján én a „Hungarian admiral, Regent of Hungary (1868–1957)” vagy a „Hungarian admiral, Regent of Hungary from 1920 to 1944” alakokat, esetleg egy ezekhez hasonló megoldást ajánlanék. Ha mást nem, a mostani változatot „Hungarian admiral and regent (1868–1957)” alakra lehetne gyorsan és egyszerűen kijavítani. A döntést meghagyom számodra, csak ne maradjon helytelenül. Köszönöm a segítséged, Zsovar3 vita 2022. február 24., 15:27 (CET)

@Zsovar3: a nagybetű/nagykötőjel problémát én is néztem, de bevallom, nem léptem a dolog megoldása érdekében. Javaslatod alapján átírtam az első (zárójeles) alakra. Üdv, Bencemac A Holtak Szószólója 2022. február 25., 14:28 (CET)

hu.wikipedia representation in global decision process

Hello, sorry for writing in English. I have posted two messages today:

I wanted to contact you (as a courtesy note, as I mention votership), and also, to seek assistance in helping to advise local users of this ongoing global decision.

Of course users are free not to vote at all - I just wish to be sure they are informed of their opportunity. Any help here would be appreciated.

Please feel free to let me know if you have questions. Xeno (WMF) vita 2022. március 16., 02:21 (CET)

@Xeno (WMF): I've written an announcement to our notice board. Regards, Bencemac A Holtak Szószólója 2022. március 16., 16:18 (CET)
Thank you so much for that, I see it has already helped more local users access the poll. Warm regards, Xeno (WMF) vita 2022. március 17., 02:40 (CET)

Bardóczi - Dolly fájl

Szervusz! Mi a probléma ezzel a képpel?

,,E-mail érkezett a VRTS-hez ezzel a fájllal kapcsolatban, és a VRTS-fiókkal rendelkező felhasználók itt olvashatják. Az üzenet azonban nem volt elegendő a fájl engedélyének megerősítéséhez. Ennek többek között az lehet az oka, hogy nem volt kifejezett kiadás ingyenes licenc alatt, vagy az e-mail-cím, ahonnan az engedély érkezett, nem kapcsolódik ahhoz a helyhez, ahol a tartalom eredetileg megjelent. A problémával kapcsolatos frissítésért forduljon ahhoz a felhasználóhoz (Bencemac), aki hozzáadta ezt a sablont az oldalhoz, vagy valaki máshoz, aki rendelkezik VRTS-fiókkal, vagy a VRT hirdetőtábláján. Ha a VRT-ügynök első válaszától számított 30 napon belül nem ad meg érvényes engedélyt, akkor ez a fájl törlődik. Engedélyezési okokból ne nyújtson be további törlési jelölé..,,

Köszönöm a választ!!

Nyárizápor vita 2022. március 31., 09:36 (CEST)

Az engedéllyel nincs baj, csupán kis pontosítást kértem a fotó dátumával kapcsolatban. Az ügyintézést jelző sablon ezért került ki rá ideiglenes jelleggel. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. március 31., 14:42 (CEST)
Köszönöm, megkeresem a fotósát!!, de 80-as évek. Pontosan nem biztos, hogy tudni fogja.
Nyárizápor vita 2022. március 31., 15:43 (CEST)

Már válaszolt, ki is egészítettem a fájl leírólapját. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. március 31., 15:59 (CEST)

Hikman Béla portréja

Kedves Bencemac! Nem sürgetésképpen írok, csak meg szeretnélek kérdezni, hogy beérkezett-e a permission-kérő levél Fájl:Hikman Béla portré.jpg képre, mert április 2-án Szerkesztővita:Miklós Nándor azt írta, hogy elküldte. Addig nem tudjuk ellenőrzötté tenni a lapot, amíg nincs meg a ticket-szám. Köszönöm szépen, ha ránézel. Üdvözlettel, – Bizottmány vita 2022. április 7., 01:18 (CEST)

Köszi, @Grin: már jóváhagyta – akinek köszönöm szépen! –, így már elintézettnek vehető. – Bizottmány vita 2022. április 7., 13:46 (CEST)
Köszi Grin, és bocsi, hogy nem jutott rá előbb időm. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. április 7., 16:53 (CEST)
Zárójelben: ez a 120 éves USA védelem rettenetes. :'-( grin 2022. április 9., 19:02 (CEST)

Mirabella

Köszönöm szépen a bizalmat! Igyekezni fogok továbbra is gondos szerkesztői munkát végezni. Mirabella vita 2022. április 21., 10:47 (CEST)

Adonis (költő)‎

Köszönöm a díj javítását! Már kerestem, hogy hol a gikszer, de nem jutottam el odáig, hogy meg is találjam. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2022. május 13., 20:06 (CEST)

Szívesen, bár bevallom, nem tudom, milyen sablon szeretett volna ott lenni. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. május 13., 21:07 (CEST)

Infobox "lenyomja' a képet

Szia! Az Azur Lane szócikkben meg tudnád nézni, hogy a bal oldali képet miért "nyomja le" az infobox? Az Azur Lane Crosswave infoboxa a ludas mert, ha azt kiveszem, akkor jó helyre kerül a kép. Régebben is volt ilyen hiba, de már nem emlékszem, hogy mitől. – Sasuke88  vita 2022. május 20., 20:04 (CEST)

Szia! Sajnos bárhogyan is próbálok rájönni, nem sikerül, hogy a {{Videójáték infobox}}(?) melyik része okozza ezt, ezért megpingelek egy nálam ügyesebb szakit. :/ @Tacsipacsi: rá tudnál kérlek nézni a fenti anomáliára? Sablonelőnézettel is próbálkoztam rájönni, de tanácstalan vagyok. Nagyon köszi, ha tudsz rá egy kis időt szánni! Bencemac A Holtak Szószólója 2022. május 21., 09:28 (CEST)
Én sem tudom pontosan, hogy miért van így, de ha van két (vagy több) jobbra lebegő doboz, akkor a kódban utána következő balra lebegő legfeljebb az utolsó felső széléig emelkedik fel. Például itt van két 51%-os szélességű jobbra lebegő doboz (a kettő együtt 102% széles lenne, így egymás alá kerülnek), majd utánuk egy balra lebegő, és utóbbi itt is a második jobbra lebegővel van egy vonalban:
A
B
C

A CSS így működik; ezt javítani nem lehet, csak megkerülni (pl. a második és harmadik infobox lejjebb, szakaszba mozgatásával vagy az infoboxok összevonásával – nem olvastam el a cikket, nem tudom, hogy ezek közül megvalósítható-e valamelyik tartalmi-szervezési szempontból). – Tacsipacsi vita 2022. május 21., 21:51 (CEST)
@Tacsipacsi: köszi szépen a választ! :-) @Sasuke88: azt tudnám javasolni, hogy a főmenü képe kerüljön a harc szakasz alá. Tudom, hogy nem oda szánnád, viszont ott pont lenne már neki hely, és így az infobox tartalmilag is változatlanok maradhatnának. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. május 22., 09:22 (CEST)
@Bencemac, Tacsipacsi: Köszönöm a válaszokat és a közbenjárást. Valószínűleg az lesz, hogy lejjebb, a Crosswave külön szakaszába kerül majd az infoboxa, vagy harmadik (negyedik?) megoldás lehet az {{Animanga infobox}}(?) videójátékos részének kiegészítése a Videójáték infobox összes paraméterével és akkor egy nagy infobox lesz, mint az enwikin, de erre most nem vállalkoznék. Közben rájöttem, hogy ezért bolondul meg mert két Videójáték infobox van a cikkben. Arra még esetleg rá tudnátok nézni, hogy a Fogadtatás szakaszban lévő táblázat berakható-e a kép alá? – Sasuke88  vita 2022. május 22., 12:37 (CEST)
A kép ebben a méretben nagyjából akkora, mint a játék fogadtatása szakasz, ezért a táblázat már a játék körüli botrányok szakaszba csúszik (a képet szerintem nem érdemes kicsinyíteni). Csinálhatjuk viszont azt, hogy a képet balra igazítjuk, vagy felcseréljük a sorrendet és előbb lenne a táblázat. Utóbbi lenne szerintem a legesztétikusabb: vélemény? Bencemac A Holtak Szószólója 2022. május 22., 13:01 (CEST)
Jó ötlet a felcserélés, meg is csináltam. – Sasuke88  vita 2022. május 22., 14:45 (CEST)

Sasuke88, esetleg még a Sablon:Kép használata lehet megoldás, azt nem nyomja le az infobox (csak sajnos nem csinál a képaláíráshoz keretet). Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2022. május 24., 00:05 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Köszönöm, de úgy néz ki, már sikerült megoldást találni a problémára. – Sasuke88  vita 2022. május 24., 22:07 (CEST)

Kedves szerkesztő úr. Nagyon úgy tűnik hogy valaki illetéktelen beleírta Wikipedia oldalam a. A neve Orosz Márta nem jogosult. Két éve próbáltam már megszabadulni tőle. Skizofrén. Kérem az általa beírta dolgok eltávolítása ügyében járjon el. Köszönöm Pogány György

Bocsánat de a tárgyhoz írtam az észrevételt. Pogány György

Toroczkai

Tiszteletem! " ez nem az önpromóció helye, nem szentelünk ilyennek szakaszt"

Ez milyen vislkedés a wikipidán? Elég határozottan sértő, és szubjektív. Ha a wikipedia nem kívánja a nevét tisztázni Toroczkainak, akkor azt se emelje ki, hogy kik voltaka felmenői és mit tettek. Azért ismételten mondom, legyünk korrektek és objektívek.

Ilyen "önreklámozós" rágalamzásokkal pedig vegyen vissza!

Üzenet

Azt láttad, hogy a bürokraták üzenőfalára érkezett üzenet a Nemzetpolitikai Kutatóintézet szerkesztőtől? Apród vita 2022. június 3., 21:21 (CEST)

Köszi, reagáltam. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. június 3., 21:50 (CEST)

Rendben. Apród vita 2022. június 3., 21:50 (CEST)

nem ellenőrzött változat

Szia

2020 december óta nem lett frissítve egy általam szerkesztett oldal. Korábban jeleztétek nekem, hogy 1-2 helyen nem felel meg, de azok mind javítva lettek. Kaphatnék róla információt, hogy mi az oka, hogy a közel 2 éve nem lett ellenőrizve?

Plazmabeat – Wikipédia (wikipedia.org)

Köszönöm, Gergő Plazmabeatofficial vita 2022. június 10., 13:42 (CEST)

Az az oka, hogy elmaradásban vagyunk az ellenőrzéssel és számos egyéb cikk is várakozik. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. június 10., 14:54 (CEST)

Radír

Töröltem a törlendőket a Wikidézetből. Köszönöm, hogy figyelmeztettél; üdv! OsvátA vita 2022. június 14., 05:45 (CEST)

Én köszönöm a segítségedet! :) Bencemac A Holtak Szószólója 2022. június 14., 08:12 (CEST)

Szentkirályi Alexandra

Ez biztosan nem őt ábrázolja. Pagony üzenet 2022. július 6., 15:22 (CEST)

Számomra a szerkesztés csak az új kép jogsértő mivoltja miatt volt érdekes. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. július 6., 15:38 (CEST)
Esetleg tájékoztathatnád a vitalapján, hogyan teheti jogosulttá a képet. Pagony üzenet 2022. július 6., 15:48 (CEST)
Mindkét esetben megtörtént rögtön a sablon feltételekor. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. július 6., 15:50 (CEST)

Így van, ez biztos, hogy nem ő. Derzsi Elekes András fotója, amit utána nem megfelelő névvel látott el. Nem az első és nem az utolsó ilyen tőle. – Burumbátor Súgd ide! 2022. július 6., 15:35 (CEST)

@Burumbátor:, @Pagony: töröltem a képet a wikidatából. Apród vita 2022. július 6., 15:41 (CEST)

Köszi. Pagony üzenet 2022. július 6., 15:43 (CEST)

Köszönöm. – Burumbátor Súgd ide! 2022. július 6., 15:42 (CEST)

Novák

Novák Enil szócikkében rendverakás közzététel címen meglevő források cseréje nélkül, anikben azonban a korábbi információ volt, bemondásra(?) átírtad ezt: A [[Magyar Filmakadémia]] alapító tagja, 2018-ig első elnöke, majd ügyvezető elnöke, 2008–2023 között<ref>[https://magyar.film.hu/filmhu/magazin/hsc-magyar-operatorok-tarsasaganak-sajtotajekoztatoja-beszamolo-szemle-39.html HSC - Magyar Operatőrök Társaságának Sajtótájékoztatója], magyar.film.hu, 2008. február 1.</ref><ref name= SzO20201030>[https://szinhaz.online/kilep-a-magyar-operatorok-tarsasagabol-koltai-lajos-es-novak-emil/ Kilép a Magyar Operatőrök Társaságából Koltai Lajos és Novák Emil], szinhaz.online, 2020. október 30.</ref> a Magyar Operatőrök Társaságának (HSC) elnökségi tagja; az Európai Operatőrök Szövetségének (IMAGO), valamint a [[Magyar Fotóművészek Szövetsége|Magyar Fotóművészek Szövetségének]] tagja. 》 erre (2018 a 2021 előtti legutobbi közgyűlés dámtuma lehetett): A Magyar Filmakadémia alapító tagja, 2018-ig első elnöke, ügyvezető elnöke 2018-tól, a Magyar Operatőrök Társaságának (HSC) elnökségi tagja; az Európai Operatőrök Szövetségének (IMAGO), valamint a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja.... Irtó bosszantó, hogy nem lehet számonkérni a forrásoláls ajárőrökön, de mivel te szerkesztettél is, ezért mint szerkesztőt kérlek megadni a wikipédián is elfogadható forrást szerkesztéskor... de legalább utólag. Fauvirt vita 2022. július 18., 10:23 (CEST)

Szimplán a hivatkozások fura helye zavart meg, és gondoltam ezért az előtte álló állításhoz kapcsolódónak. Mindazonáltal 2020-ig volt csak tag, mint a forrás is írja. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. július 18., 11:16 (CEST)

Vajon mire gondoltál?

Ebben a visszavonásban nem pontosan látom, hogy mit szerettél volna tenni. Egyrészt a szerk összefoglalót egy kezdő nem is látja, másrészt a lapra nem írtál semmit (csak törölted, amit írt), harmadrészt a szerk összefoglalóba írtad, hogy „itt tegye meg” de nem látszik, hogy hol az „itt”. :-) Most beesett az OTRS-be és szeretném érteni, hogy mit akartál neki mondani (és hogy hol van leírva a random névre váltás). Köszönöm! grin 2022. augusztus 2., 09:29 (CEST)

A visszavonásról alapértelmezetten kapnak értesítést, ahol az összefoglaló is látszik. Amúgy erről lenne szó, az itt kattintható, ide visz. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. augusztus 2., 09:40 (CEST)

Átnevezés

Köszönöm az átnevezést, így már jobban fog esni a szerkesztés. Szép estét, Klébernág vita 2022. augusztus 6., 20:44 (CEST)

Jakab Péter (politikus)

Szia, hogy vagy ? Olvastam az interneten, hogy Jakab Péter már nem tagja a Jobbiknak többé, úgy hogy én kijavítottam a Jobbik-tagok kategóriát, és helyette oda írtam hogy A Jobbik korábbi tagjai. Azért javítottam ki, mert Jakab Péter már nem tagja a Jobbiknak, és emiatt független képviselőként ül a parlamentben, és nem adja vissza a mandátumát. Nem tudom hogy ő megalapítja a saját pártját A Nép Pártján, mivel még nem volt róla szó, de az lehetséges hogy majd létre hozza majd a jövőben. Gondoltam elmondom neked, hogy én kijavítottam a kategóriát, és ő már A Jobbik korábbi tagjai listáján van a Kategória:A Jobbik korábbi tagjai nevű cikkben. Amúgy már régóta nem tagja a Jobbiknak Kovács Dávid, Vona Gábor, és Sneider Tamás, akik régen a Jobbikot vezették régen, Kovács Dávid 2003 és 2006 között volt elnöke a pártnak, aztán jött Vona Gábor, majd Sneider Tamás. A Mi Hazánk Mozgalom 2018 júniusában jött létre, amióta a Jobbik baloldali lett, és emiatt sokan kiléptek onnan, és a Jobbikosok felét meg kizárták, Toroczkai Lászlót zárták ki elsőnek, és Dúró Dórát is, és utána jött Novák Előd, ám őt nem zárták ki, hanem ő kilépett onnan, és Toroczkai Lászlóék megalapították a Mi Hazánk Mozgalom nevű pártot, és 2022-ben sikerült bejutniuk a parlamentben, 6 mandátummal. De nem csak a Mi Hazánk Mozgalom az első, ami a Jobbikból vált ki, hanem a Polgári Válasz, és a ReforMerek nevű párt is a korábbi Jobbikosokból áll, most meg valószínű hogy Jakab Péter fogja megalapítani a saját pártját, aminek a neve valószínű hogy A Nép Pártján lesz, ami angolul The People's Party jelent. Ennyit szerettem volna mondani neked. További szép napot, és jó szerkesztést, szia! TomFZ67 vita 2022. augusztus 11., 18:50 (CEST)

Novák Katalin

Június 29-én egy anon beírt két 2022-es díjat, amit nem kapott meg. Elsietted az ellenőrzést! Wikizoli vita 2022. augusztus 22., 23:08 (CEST)

Sőt a Wikidatába is beírtad! Wikizoli vita 2022. augusztus 23., 07:56 (CEST)

@Wikizoli: elég elolvasnod a két szócikket, hogy láthasd, a köztársasági elnök a törvény erejéből ex-officio kitüntetett. A szerkesztésedet visszaállítottam. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. augusztus 23., 12:20 (CEST)

Nem tudom, melyik két szócikkre gondolsz (talán a két díj szócikkére). Nem tudom, miért kell nekem azt elolvasnom, nem lenne egyszerűbb forrásolni ezt? Én láttam, hogy a Novák Katalin szócikkében nincs forrás, megnéztem az díjazottak listáját, ott sem szerepel. A fent megadott linken ("a törvény erejéből"), csak többszöri olvasás után találtam rá erre egy mellékletben. Most megnéztem Áder János szócikkét is, ott az infoboxban van forrás, de az semmit sem ér, mert már máshova mutat. Nem lenne egyszerűbb forrást megadni? Wikizoli vita 2022. augusztus 23., 12:58 (CEST)

„Kár volt” talán a stílus. :) Bencemac A Holtak Szószólója 2022. augusztus 23., 13:13 (CEST)
Az ellenőrizhetőség a szócikkek esetében azt jelenti, hogy az olvasó ellenőrizni tudja a szócikkben szereplő tartalmat megbízható, hiteles források alapján. (Wikipédia:Ellenőrizhetőség) Ha nincs forrás, hogyan tudja ellenőrizni? Ebben az esetben egyáltalán nem nyilvánvaló, hogy az elnök hivatalból megkapja azt a díjat, amelyet ő szokott átadni. Élő személy esetében a forrásolatlan információkat nemcsak szabad, hanem egyenesen illik törölni. Wikizoli vita 2022. augusztus 23., 13:29 (CEST)

Segitseg

Jo napot kivanok ,egy olyan problemaval fordulok onokhoz hogy nem tudok belepni a freemail oldalamba. Agusztus 17-en voltam utoljara a freemailben es azutan nem enged be. Nem volt jelszo csere . A freemail cim-vilikolajos@freemail.hu.

Koszonom, varom a segitseget ! 86.120.76.199 (vita) 2022. augusztus 24., 10:26 (CEST)

Vitézy Dávid wiki infobox kép

Hello!

Nagy nehezen sikerült a Wikimedia Commons-ra feltölteni az általam készített képet.

Kérnék szépen segítséget, mert folyamatosan visszaállítjátok a régi (2017-ben készült) képet, ahelyett amit én rakok fel....

Jogsértőnek jelölöd, holott nem az, végre sikerült engedélyt adni a Wikimedia Commons-nak és ahogy látod, nem is távolították el a képeket amiket feltettem, sőt visszaállításra került a 2021.02.14.-én felrakott is... tehát eleve azt is vissza lehetne állítani... NyitraiD vita 2022. augusztus 27., 11:48 (CEST)

A Commons-vitalapodon kaptál értesítést és útmutatót, miképp kell rendezned írásban a kép helyzetét. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. augusztus 29., 10:29 (CEST)

Bazilika

A tárgyi szó beírását követően megjelenő magyarországi bazilika minori rangban lévő templomok listáját ki kellene egészíteni az andocsi nagy-boldogasszony templommal, mely ezt a rangot 2021-ben kapta meg.

üdv: Kovács József kovacs_jozsi@freemal.hu 46.107.86.67 (vita) 2022. szeptember 2., 04:42 (CEST)

Pannonia Entertainment engedély

Szia! Sikerült engedélyt kérnem a Pannonia Entertainmentes filmplakátok feltöltésére, ami a permissions-hu@wikimedia.org-ra is meg kellett, hogy érkezzen. Meg tudnád légy szíves írni az engedély ticket számát, hogy elkészíthessem a sablonját és elkezdhessem feltölteni az engedélyezett képeket? Köszönöm szépen a segítséget! Kirtap92 vita 2022. szeptember 2., 08:42 (CEST)

Levélszemetesbe került a levél, kivettem, de most nem tudok vállalkozni a lezárására: talán majd a többiek. Üdv, Bencemac A Holtak Szószólója 2022. szeptember 2., 19:49 (CEST)
@EniPort: @Grin: @EniPort: @Hirannor: @Samat: @Tgr: Sziasztok! Esetleg tudna valaki segíteni a lezárásban? Köszönöm szépen előre is! Kirtap92 vita 2022. szeptember 3., 15:29 (CEST)
A bejövő levél ügyszáma ticket:2022082410007295, de a levél "jogvédett" felhasználást engedélyez. Valószínűleg kéne ehhez valami sablont gyártani, de én már nem emlékszem a részleteire, és az is lehet, hogy az elmúlt években változtak a felhasználási szabályok, talán @Regasterios: a legnaprakészebb az ilyen kérdésekben.  – EniPort eszmecsere eszmecsere 2022. szeptember 4., 00:58 (CEST)
A Pannonia Entertainment Ltd. által forgalmazott filmek plakátjai magyar felhasználói jogának tulajdonosaként hozzájárulok, hogy a képeket a Wikimédia-projektek magyar oldalain felhasználhassák a kapcsolódó szócikkek illusztrálására.
Ezt kaptuk, és én általában nem szoktam a nem-szabad engedélyekkel foglalkozni, részben azért, amit EniPort írt: egyesével kell utánanézni, hogy most éppen hogyan és mit fogadunk el, és milyen körülmények között. Gondolom össze kellene nézni egy másik hasonló plakátcsomaggal. Ha valaki lelkiismeretesen összenézi, akkor az engedély szövege és a ticketszám is itt szerepel, ki lehet tölteni a megfelelő licencet, sablonokat. grin 2022. szeptember 5., 15:04 (CEST)

Magyar Hirlap

Szerintem benn kellene hagyni a Magyar Nemzet es a Nepszava napi eleresere vonatkozo szamokat, hogy segitsuk az olvasot a Magyar Hirlap adatanak ertekeleseben. Meg lehet mashogy is fogalmazni, de nem ertem miert ne maradhatna. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 99.225.136.246 (vitalap | szerkesztései) 2022. szeptember 13., 00:05 (CEST)

Olvasottsági/látogatási számokat nem szoktunk összehasonlításban közölni, mert ha belegondolsz, az évenkénti frissítéssel felduzzadna a szócikk, aminek lehetőleg csak az adott sajtótermékről kéne szólnia: ez természetesen nem jelenti azt, hogy átkattintva az olvasó ne férhessen hozzá a másik orgánum számaihoz. Szerintem ezt kellene, kiegészíteni a számokkal a többi cikket. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. szeptember 13., 08:15 (CEST)

vita rendezés de nem tudom milyen erkölcsi hibákat fedeztek fel!

maszkviselésem az nem másból ered mint szégyenlős vagyok nem tartom magam jóképünek ezé viselem nem pedig virus miatt...amásik a dolog egyetlen egy országgal állammal nincs semmilyen gondom ..egyszerűen nem futunk gondolkodolkodás terén egy hullámhosszon!Nincs közöttünk semmilyen nézeteltérés...szükségtelen a a jogi intézkedés ..kérem őrizzék meg hidegvérüket és nem tehetek rólla hogy biztonsági szempontból még nem tudtam rendszert ugy beállitani hogy helyrehozzam a védelmi incidenseket!..Nem nagyképűsködök nem tartom magam nagy embernek egy egyszerű srác vagyok apám halála elég nagy lelki gondot okozott nálam anyumnál idegredszerigondot időt kérünk hogy rendbehozzukmagunk körül a problémákat....Remélem ha eddig gondot okoztam bárkinek is elnézést kérek nem volt szándékos...!

94.27.137.165 (vita) 2022. szeptember 18., 18:54 (CEST)

Shakespeare szerkesztőmaraton

Szia! Beírtam a szerkesztőmaraton oldalára, hogy milyen új cikkek keletkeztek, de keveslem. Azok, akiknek a te segítettél, milyen cikkeket írtak? - Tündi vita 2022. október 28., 20:35 (CEST)

Egy EN és egy ARY cikk készült. @Akela, esetleg tudnál segíteni az első átmozgatásában? Az arabra van emberem. Bencemac A Holtak Szószólója 2022. október 30., 13:34 (CET)
Szia, késő délután három lány a IV/VI. Henrik egyes részeit írták, ezeket részben én, részben Tünde rakta át főnévtérbe. Volt egy ukrán kislány, angol wikire írt, és voltak ketten két spanyol szócikket feljavítani, ezeket csak ellenőrzötté tettem, mind fent vannak a verseny lapján. A hátsó sorokban dolgozókról Tünde vagy a csoportvezető tanár (user:Mugli?) tud többet. Én magam írtam egy Shakespeare síremléket (de csak ma töltöttem át főnévtérbe), azért nem írtam be utólag. Ha lehet, beírom. Amit küldtél ENWIKIRE megpróbálom átforgatni (ők sokkal akadékosabbak, mint a huwiki). Akela vita 2022. október 30., 18:57 (CET)
en:Ophélie n'est pas Morte, feltettem ezen a címen, az angol címváltozatot redirré tettem, nagy nehezen találtam két kategóriát is hozzá. Reménykedjünk, hogy nem kötnek bele. Wikidatát nem találtam. Akela vita 2022. október 30., 19:50 (CET)
Kicsit javítgattam az angol cikket, csináltam Wikidata-elemet neki. Blua lagoMesélj, mizu? 2022. október 30., 20:28 (CET)
Javaslatom: Ha össze lehet szedni a résztvevők kontaktjait, akkor menjen egy kis üzenet mindenkinek, hogy ezután se hagyja magára az elkészült szócikkét, szerkessze, javítsa, bővítse bátran tovább, és ne rémüljön meg, ha mások is beleszerkesztenek. Akela vita 2022. október 30., 20:10 (CET)

Szia, lenne egy kérésem, @Hujber Tünde, Mugli, Bencemac: ahhoz, akinek esetleg van személyes kontaktja a Shakespeare-maratonon ENWIKIRE dolgozó két hallgatólányhoz. Ők tudnak-e róla, hogy az enwiki mindkét szócikkre kifogást tett:

@Akela Köszi a pinget de én 99%-ban a spanyolból fordító hallgatókat segítettem. Mindazonáltal a reggeli torna után ránézek hogy a törlés megakadályozására lesz-e a közeljövőben időm/energiám… Mugli Visszajelzés 2022. november 2., 06:45 (CET)
Köszi, továbbítom! Bencemac A Holtak Szószólója 2022. november 2., 09:46 (CET)

A cikkekhez nem kapcsolódva, @Hujber Tünde: sikerült végül személyesen leadni a számlákat? Üdv, Bencemac A Holtak Szószólója 2022. november 2., 15:21 (CET)

Nép Pártján Mozgalom

Szeva! Tudom, hogy nem párt, hanem mozgalom. Csak véletlenül elkerülte figyelmemet a szerkesztésnél és elfelejtettem kitörölni onnan. Bocs. SZD vita 2022. december 25., 23:53 (CET)