Knife Party

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Knife Party
Információk
Alapítva2011
Műfaj
Tagok
  • Rob Swire
  • Gareth McGrillen
A Knife Party weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Knife Party témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Knife Party nevű ausztrál dubstep/elektromos zenei duó 2011-ben alakult meg Perth-ben. Az együttest a Pendulum tagjai, Rob Swire és Gareth McGrillen alapították. Több egyéb elektromos zenei társulattal/előadóval is dolgoztak, például Swedish House Mafia, Tom Morello, I See MONSTAS, Steve Aoki, Foreign Beggars.

Története[szerkesztés]

Rob és Gareth már a Knife Party, illetve a Pendulum előtt is ismerték egymást, több, kisebb és ismeretlen zenekarban játszottak. 2002-ben végül megalapították a Pendulumot, az ausztrál Perth államban. A Knife Party eleinte csak mellék-projektként alakult, de végül komoly együttessé nőtte ki magát. Nevüket a Deftones zenekar ugyanilyen című számáról kapták.[1] A név eleinte felháborodást váltott ki az emberekből, mert azt hitték, hogy a bandatagok szeretnek késelni, de ezt a tagok tagadták; elmondásuk szerint "nagyjából annyi közük van a késeléshez, mint a Swedish House Mafianak a szervezett bűnözéshez".[1] Legelső középlemezük 2011-ben jelent meg, a Warner Bros. Records gondozásában. Második EP-jük egy évvel később került a boltok polcaira, 2012-ben, ezúttal az Earstorm és a Big Beat kiadóktól. 2013-ban már harmadik középlemezükkel rukkoltak elő, amelyet szintén az EarStorm és a Big Beat dobott piacra. 2014-ben a zenekar legelső stúdióalbuma is megjelenésre került, az EarStorm, Big Beat, Warner Bros. Records kiadóktól. 2015-ben egy újabb középlemezt is megjelentettek, majd 2016-ban került a boltok polcaira az együttes ötödik EP-je is.

A tagok a Nuendo alkalmazással hozzák létre zenéjüket.[2] Az "Internet Friends" című daluk különösen népszerűnek számít.

Diszkográfia[szerkesztés]

  • 100% No Modern Talking (EP, 2011)
  • Rage Valley (EP, 2012)
  • Haunted House (EP, 2013)
  • Abandon Ship (stúdióalbum, 2014)
  • Trigger Warning (EP, 2015)
  • Battle Sirens (EP, 2016)

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Knife Party: Start the Party. MixMag (Hozzáférés: 2019. február 3.) arch
  2. Pendulum. Sound on Sound

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]