Fájl:Torzsavirágzatúak három jellegzetes családjának virágzatszerkezete.jpg

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Torzsavirágzatúak_három_jellegzetes_családjának_virágzatszerkezete.jpg(713 × 505 képpont, fájlméret: 44 KB, MIME-típus: image/jpeg)

Összefoglaló

Leírás
Magyar: A torzsavirágzatúak három jellegzetes csoportjának (kontyvirágfélék, pálmák, gyékényfélék) virágzati szerkezete vázlatosan. A számok jelentése: 1. a torzsavirágzatot (spadix) védő virágzati buroklevél (spatha); 2. a porzós virágok tömörülési helye; 3. a termős virágok tömörülési helye. Jól látható, hogy mindhárom esetben a porzós virágok a virágzati tengely (torzsa) felsőbb részében, a termős virágok a tengely alsóbb részében tömörülnek. A kókuszpálma virágzata nem egyszerű torzsavirágzat – mint a képen – hanem összetett, vagyis egy főtengelyről több, a képen látható oldaltengely ered. A gyékényfélék szpátája csak egy ideig védi a virágzatot, idővel lepottyan.
Dátum
Forrás A feltöltő saját munkája
Szerző Szaga

Licenc

Public domain Én, a szerző, ezt a művemet ezennel közkinccsé nyilvánítom. Ez a világ minden részén érvényes.
Egyes országokban ez jogilag nem lehetséges. Ha így van, akkor:
Jogot adok bárkinek, hogy bármilyen célból, feltétel nélkül használhassa ezt a fájlt, kivéve a törvény által kötelezően előírt feltételeket.

Képaláírások

Adj meg egy egysoros magyarázatot arról, hogy mit mutat be ez a fájl

A fájl által ábrázolt elemek

mű tárgya

3. augusztus 2009

Fájltörténet

Kattints egy időpontra, hogy a fájl akkori állapotát láthasd.

Dátum/időBélyegképFelbontásFeltöltőMegjegyzés
aktuális2009. augusztus 3., 11:44Bélyegkép a 2009. augusztus 3., 11:44-kori változatról713 × 505 (44 KB)Szaga{{Információ | leírás = A torzsavirágzatúak három jellegzetes családjának virágzatszerkezete vázlatosan. | forrás = saját rajz | dátum = 2009. augusztus 3. | helyszín = Orgovány | szerző = Szaga szer

Az alábbi lap használja ezt a fájlt:

Metaadatok