Fájl:Ebola Pathenogensis path-hu.svg

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Eredeti fájl(SVG fájl, névlegesen 600 × 1 000 képpont, fájlméret: 199 KB)

Összefoglaló

Leírás
English: Host immune responses to Ebola virus and cell damage due to direct infection of monocytes and macrophages cause the release of cytokines associated with inflammation and fever. Infection of endothelial cells also induces a cytopathic effect and damage to the endothelial barrier that, together with cytokine effects, leads to the loss of vascular integrity. Transient expression of Ebola virus GP in human umbilical vein endothelial cells or 293T cells causes a reduction of specific integrins (primary molecules responsible for cell adhesion to the extracellular matrix) and immune molecules on the cell surface. Cytokine dysregulation and virus infection may synergize at the endothelial surface, promoting hemorrhage and vasomotor collapse.
Magyar: A monociták direkt fertőzése és a következményes citokinfelszabadulás gyulladásos reakciót és lázat okoz, károsítja az ereket bélelő endotélsejteket, amiket a vírus közvetlenül is megfertőz. A sejtek pusztulása és leválása az érfalról vérzékenységet és a keringési rendszer instabilitását, sokkot okoz.
Dátum
Forrás
Szerző


Ez egy retusált kép, ami azt jelenti, hogy az eredetihez képest digitálisan módosították. Módosítások: Fordítás magyarra (Translation to Hungarian). Az eredeti itt található: Ebola Pathenogensis path.svg. Módosította: Kohlins.

Licenc

Creative Commons CC-Zero Ez a fájl a Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication licenc alatt lett közzétéve.
A műhöz tartozó személy ezzel a dokumentummal a munkáját köztulajdonná tette. A törvények alapján megengedhető mértékig lemondott minden őt megillető jogról a szerzői jog és az összes kapcsolódó vagy vonatkozó törvény alapján, ami a munka alapján neki járna az egész világon. A CC0 alatt kiadott művek szerzőjét nem kell megjelölni. A munka hivatkozásakor nem kell jóváhagyást kérni a szerzőtől.

Képaláírások

Adj meg egy egysoros magyarázatot arról, hogy mit mutat be ez a fájl

A fájl által ábrázolt elemek

mű tárgya

4. augusztus 2014

Fájltörténet

Kattints egy időpontra, hogy a fájl akkori állapotát láthasd.

Dátum/időBélyegképFelbontásFeltöltőMegjegyzés
aktuális2014. augusztus 4., 17:37Bélyegkép a 2014. augusztus 4., 17:37-kori változatról600 × 1 000 (199 KB)KohlinsDifferent fonts in an attempt to fix it.
2014. augusztus 4., 01:40Bélyegkép a 2014. augusztus 4., 01:40-kori változatról600 × 1 000 (200 KB)KohlinsUser created page with UploadWizard

Az alábbi lap használja ezt a fájlt:

Metaadatok