Zepter International

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Zepter International
Típus
  • üzleti vállalkozás
  • vállalkozás
Alapítva1986
Székhely
AlapítóPhilip Zepter
Formakorlátolt felelősségű társaság
LeányvállalataiZepter International
A Zepter International weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Zepter International témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Zepter International Philip Zepter által alapított nemzetközi nagyvállalat, amely az egészséges életmódot szolgáló fogyasztási cikkeket gyárt és értékesít világszerte. A forgalmazás legfontosabb eszköze a közvetlen értékesítés. Az elmúlt évtizedekben a Zepter világméretű céggé fejlődött, értékesítési hálózata és bemutatótermei segítségével öt kontinensen, több mint 40 országban van jelen termékeivel.

A cég közel 100 000 kereskedőt és terméktanácsadót foglalkoztat, gyárai Svájcban, Németországban, Olaszországban és Bosznia-Hercegovinában találhatók. A termékkategóriák, melyekről a cég ismert: Zepter Medical (ide tartozik például a Bioptron-lámpa), Zepter Cosmetics, Zepter Luxury, Zepter Home Art, Zepter Home Care.

Szponzoráció[szerkesztés]

A Zepter International az utóbbi években számos nemzetközi sporteseményt szponzorált, többek közt a Formula–1 világbajnokságot, az F1 motorcsónak világbajnokságot, a FIBA világbajnokságot, a jégkorong világbajnokságot, az európai kosárlabda bajnokságot illetve az Euro Handballt.

ArtZept[szerkesztés]

A cég 2004 óta minden évben meghirdeti az Artzept nemzetközi formatervezői pályázatot, melyen fiatal tehetségek mérethetik meg magukat a világ minden tájáról.

A magyarországi Zepter[szerkesztés]

A magyarországi Zepter 1991-ben alakult. A cég széles körű vidéki irodahálózattal működik, központja Budapesten található. A Zepter Ungarn Kft. 2007 óta összesen 7 alkalommal (2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013) nyerte el a Superbrands díjat, melyet a márkaépítésben kiemelkedő cégeknek ítélnek oda. A cég 2022. februárjától egy minden eddiginél modernebb kereskedelmi módszert dolgozott ki.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]