Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-11-21

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Mit csinál a takács?[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mit csinal a takacs
--188.214.41.169 (vita) 2011. november 21., 18:33 (CET)[válasz]

válasz:

A takács: vászonkészítő szövőmester. A hozott fonalat a takács a gombolyítójáról csörlőjével nagy facsövekre átcsévéli. Ezeket a fájfatartóba téve, 12–20 szálával lényegesen gyorsabban végzi a fonalfelvetést, mint a parasztasszonyok két gombolyagból. Bővebben→
vitorlavita 2011. november 21., 19:09 (CET)[válasz]

Bruno Mars[szerkesztés]

További információt szeretnénk a kérdezőtől. Beírhatod, ha a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra kattintasz.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Cs.Andrea (vitalap | szerkesztései) 2011. november 21., 20:14‎

Kedves Cs.Andrea! Tudom, hogy nem kérdező vagy - csak nincs más, megfelelő figyelemfelhívó sablonunk!
A probléma az, hogy ez az oldal a Wikipédiának az az oldala, ahol a látogatóink kérdéseket tehetnek fel, és amely kérdésekre mi (a szerkesztők - és látogatóink is) megkíséreljük a válaszadást! Te nem kérdést tettél fel, hanem egy lexikon-szócikket írtál!
A szócikk-írás helye nem itt van, hanem az ún. szerkesztői allapodon (összetett szó: allap, azaz al-lap)! Az allap az, ahol zavartalanul dolgozhatsz, kihasználva a Wikipédia wiki-nyelve által nyújtott lehetőségeket, mindaddig, míg elégedetten hátra nem dölsz: „Ez eddig kész”! Nem kell 100%-os készültségűnek lennie, de pl. bizonyos formai és tartalmi követelményeknek eleget kell tennie. Utána a szócikket (utána!) bemásolod vagy átmozgatod a Wikipédia nyilvános részébe... Aztán, mivel már közkinccsé vált, más is (természetesen, te is!) bővítheti stb...
Hogy az itt látható írásod ne süllyedjen el (három nap múltán) a Tudakozó archívumában, létrehoztam a te neved alatt egy allapot, s oda bemásoltam az egész szöveget! Itt megtalálod! (Kattints rá!) Ott folytasd a munkát!
A másik fontos dolog: nekünk már van Bruno Marsról szócikkünk! Kattints rá, olvasd el! Már egy éve dolgoznak rajta a szerkesztőtársak!
Szerintem az lesz a legjobb, ha te is belefolysz a csapatmunkába! Miként az előbb említettem, a közkinccsé vált szócikket te is bővítheted, alakíthatod! (A csapatmunka az egyik legnagyobb erényünk!) Ha ebben bármilyen tanácsra-segítségre van szükséged, fordulj a mentorodhoz (Bennófogadó)!
vitorlavita 2011. november 21., 23:46 (CET)[válasz]

Érdeklődés[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy Magyarországon hol van Böjte Csabának gyermekotthona?anyagiakon kívűl van-e szükség segitségre és hog elhagyott,árva-bentlakásos gyermekekről van-e szó?
Köszönöm szépen,Enikő
--80.99.56.149 (vita) 2011. november 21., 23:08 (CET)[válasz]

válasz:

Dévai Szent Ferenc Alapítvány (kattints rá!) című szócikkünkben van egy felsorolás, hol vannak Böjte Csaba alapítványának az intézményei. Eszerint Magyarországon csak Csobánka, a többi mind Romániában...
A szócikk végén megtalálod az alapítvány hivatalos honlapjainak linkjeit is - innen bizonyára megtudhatod, hogy milyen segítségre van szükségük.
vitorlavita 2011. november 22., 00:43 (CET)[válasz]