Wikipédia:Szavazás/Javaslatok/WT-irányelv módosítás (második forduló), 2009. július 14.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


WT-irányelv módosítás (második forduló), 2009. július 14.[szerkesztés]

Csak hogy a látszat meglegyen, hogy a WT nem szarik nagyívben a szabályokra ha magáról van szó. A korábbi szavazatok a különböző kérdésekben változtatás nélkül átemelésre kerülnek, mivel eltérés nincs az alábbi és a Wikipédia:Szavazás/WT-irányelv módosítása (2009) lapon rögtönzött, a szavazási irányelvek alapján érvénytelen (nem jóváhagyott és időben is rövidebb) szavazás között.

Még ne szavazz, a szöveg még nincs jóváhagyva!

1. Az eljárási rend[szerkesztés]

  1. Panaszos vagy a Wikipédia:Wikitanácsi indítványok lapon vagy a tanács belső levelezőlistájára (azaz titkosan) írt, minimum 4-5

difflinkkel ellátott indítványában benyújtja panaszát és egyben jelzi, hogy kikkel áll ellentétben, ill. kiket akar bevonni az eljárásba. Ezt a teljes tanács megnézi, ha láthatóan indokolatlan a beadvány, elutasítják azt. Amennyiben vita van, akkor a tanács a saját levelezőlistáján szavaz.

Amennyiben elfogadható a beadvány (ehhez a teljes tanács többségének szavazata kell), a tanács megkeresi az ügyben általa érintettnek vélt összes többi szerkesztőt és bekéri az ő difflinkjeiket, ill. tisztázza, hogy ők kiket akarnak bevonni az eljárásba.

Amint ez megtörtént, megalakulhat az eljáró ötfős tanács, amely eldönti, hogy kiket von be végül az eljárásba (ez független a felek ajánlásaitól). Innentől fogva nyilvános az ügy (ha eddig titkos volt).

  1. Egy hét áll a tanács rendelkezésére az ügy megtárgyalására, megbeszélésére, végül döntéshozatalra, ez – indokolt esetben – egy alkalommal meghosszabbítható egy héttel.
    1. 4/A. Tárgyalási, megbeszélési szakasz alatt a tanács próbálhatja egyezségre juttatni a feleket, amint egy ilyen kirajzolódni látszik, felfüggeszthető az eljárás (meghatározott időre), ha létrejön az egyezség, a tanács szentesíti azt és megsértése esetére szankciót helyez kilátásba. Amennyiben az idő eredménytelenül eltelik, folytatódik az eljárás.
  2. A tárgyalási, megbeszélési szakasz végét követően a tanács döntést hoz és amennyiben szükséges, szankciót oszt ki.

Mellette[szerkesztés]

Ellene[szerkesztés]

2. A tagválasztás[szerkesztés]

  • A – Ha több jelölt eléri a szükséges szavazati arányt, csak az első tíz lesz a tanács tagja, támogatottságuk arányának sorrendjében. Arányazonosság esetén a támogató szavazatok száma dönt.
  • B – Ha az új tanács megalakulása előtti választáson tíznél több fő éri el a megválasztáshoz szükséges arányt, támogatottságuk arányának sorrendjében az első tíz jelölt lesz a Wikitanács tagja. A többi jelöltek szavazatarányuk sorrendjében póttagok lesznek, valamelyik Wikitanács-tag kiválása esetén a helyükbe lépnek. Arányazonosság esetén a támogató szavazatok száma dönt.
  • C – A Wikitanácsnak legalább nyolctagúnak kell lennie, a maximális létszáma tizenöt lehet, támogatottságuk arányának sorrendjében. Arányazonosság esetén a támogató szavazatok száma dönt.
  • D – A Wikitanács létszámát tekintve nincs korlát. Ahány jelölt eléri a szükséges arányt, annyi tagja lesz.

Szavazás (2)[szerkesztés]

  • A – A WP:SZSZ megmarad független eljárási alternatívaként, hogy a közösségi szankcionálás lehetősége is megmaradjon a WT képviselte arbitráció mellett. Ugyanazt az ügyet azonban nem lehet mindkét fórumon elindítani, sem egyidejűleg, sem egymás után.
  • B – A Wikitanács léte miatt felesleges a WP:SZSZ, ezért megszűnik, de megmarad az archívban.
  • C – Még korai erről dönteni, egy későbbi időpontban újra fel kell vetni a kérdést.

Még ne szavazz, a szöveg még nincs jóváhagyva!

Jóváhagyom, hogy ez a szöveg szavazásra kerüljön[szerkesztés]

Remélem kellőképp megszívattalak és egy darabig nem fogsz baromságokat elkövetni. Bár a végére Bennóval kartellben csak sikerült még egy félhülyeséget elkövetni. – Vince blabla :-) 2009. július 15., 00:18 (CEST)[válasz]
Akkor jó. Még szerencse, hogy te semmiről sem tehettél VigyorVince blabla :-) 2009. július 15., 00:30 (CEST)[válasz]
Mellékesként megjegyezném, hogy most ez a lap nincs kint szavazáson (törölve lett és még létrehozás ellen is le lett tiltva), csak az eredeti kiírás, ami viszont ott érvénytelen, de ennek megértetésével nem bajlódnék ezen az éjjelen már. A részsiker is elég, elfogadom, hogy valamiféle hülyeség elkövetésétől ezen a napon nem tudlak eltántorítani titeket :) – Vince blabla :-) 2009. július 15., 00:34 (CEST)[válasz]

Vita[szerkesztés]

 megjegyzés Most, hogy – (hála a Magasságosnak, mert már rég ideje volt, nincs is kétség felőle semmi se;) létrejött végre az xedik allap is ebben témában –, van az a pont, amikor véglegesen elvesztettem a fonalat és fel is adom a további keresgélését. De tény, hogy valami csudálatos ezt látni, ahogy végül minden a helyére kerül. ;-)eLVe kedvesS(z)avak 2009. július 14., 23:25 (CEST)[válasz]

Lol, az ellenállás sikeres szabotázsakciójának köszönhetően nem került minden a helyére :) – Vince blabla :-) 2009. július 16., 11:41 (CEST)[válasz]


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!