Wikipédia:Kocsmafal (források)/Archív12

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Mér' MÉL?

Nézegetem a listákat, így látom, hogy több listában is (Magyar szobrászok listája, Magyar festők listája, Magyar kémikusok listája, Magyar pedagógusok listája) a neveknél a sorok végén forrásnak az van megjelölve, hogy MÉL vagy [MÉL.]. Az első 3 listán szerepel a lista elején egy leírás: A listában megtalálható valamennyi, a Magyar életrajzi lexikon I–IV. köteteiben (1967–1994) szereplő olyan személy, akinek szobrászművészeti életművét vagy tevékenységét a lexikon szócikke tárgyalja. Ezeket az életrajzokat az alábbi listában [MÉL.] jelzettel láttuk el.

A pedagógusok listájánál nincs ilyen, csak a MÉL a sorok végén. Van olyan lista is, ahol szerepelnek hasonló források: MNL – Magyar nagylexikon és ÚMÉL – Új magyar életrajzi lexikon

Először majdnem javítottam a pedagógusok listájában, de látom, hogy ez több listán is így van, ezért elbizonytalanodtam, hogy akár lehet ez is helyes forma. Kérdésem, hogy ez elfogadott formája a hivatkozásnak vagy ezt lehet javítani? WikiPszi vita 2024. április 2., 10:32 (CEST)

Szerintem erről a kérdésről még nem született konszenzus, ezért is van, hogy ki így, ki úgy használta... Jó lenne egységesíteni! A hogy az már egy másik kérdés. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2024. április 2., 13:07 (CEST)

Én így csinálnám. WikiPszi vita 2024. április 2., 16:00 (CEST)