Wikipédia-vita:Sablonműhely/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Matthew 14 évvel ezelőtt a(z) Maffia témában
Archív vitalap, 2008. június 11-től 2009. augusztus 18-ig.

Világuralom és sablonok

Szerintem a világuralom megszerzése túl hátul szerepel a prioritások között, különben nagyjából rendben van. ;) Egy apróság: valahol le kéne szögezni a muzeális sablonokra vonatkozó szempontokat, és nem a két zöldfülű delecionista háborgásainak megfelelően, hanem értelmes módon. Például hogy átsorolni avult kategóriába, és békén hagyni (mint a refsablonokat, amikre a refoldal hivatkozik, és ezért ne legyenek pirosak, nem baj, ha látszik, hogy nézett ki egy rendszer). Egyéb sablonok egymásra másolása esetén is aggályos, ha nincs meg a laptörténet legalább (a töröltek laptörijéhez pedig senki se tud hozzáférni). Ugyancsak jobb lenne, ha a kezdőlapi átalakulások felülírnák a régebbi sablonokat, és akkor megmaradna a laptörténetük legalább, viszont a név konstans maradna. • Bennófogadó 2008. június 11., 20:13 (CEST)

A muzeális sablonoknak semmi értelmük nincs,akkor jó, ha törölve vannak, mert így nem fér hozzá senki, csak az adminok, és ez így helyes. A kezdőlapi átalakulásokról nemrég készült kép (a fájlok nevét nem tudom fejből, de a Commonsos júzerlapomon megtalálod őket). Peace & tidiness. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. június 11., 20:18 (CEST)

Egyébként rajtam ne múljon, meg lehet kérdezni másokat is, de a közösség a múltkor sem alkotott konkrét véleményt a dologról (talán mert senkinek nem fontosak az elavult sablonok Vigyor, sőőt, vannak olyanok, akik még a normálisakat sem használják). //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. június 11., 20:20 (CEST)

...és helyette generálják a ganajtúrót. Assz'em. ~ Boro » vita 2008. június 11., 20:23 (CEST)

(Szerkesztési ütközés után)

Ha a név konstans maradna, akkor most is a KezdolapKozossegi nevezetű förtelmes Helytámos cuccot bámulnánk, ennek elkerülése végett csináltunk olyan szépségeket - pontosabban Quisczicza csinált - a régi kezdőlapok változatairól, amiket a kezdőlap vitalapján lehet megtekinteni, majd törölte a sablonokat. Szerény támogatott véleményem szerint ez a legjobb megoldás. A forráskódot meg egyébként nem sokan néznék meg, vagy ha igen, akkor arra vannak az adminok, hogy segítsenek a problémán. ~ Boro » vita 2008. június 11., 20:23 (CEST)

Egészen mindegy, hogy egy muzeális tartalom sablon vagy nem sablon. A wikitörténelem megőrzése wikifeladat, ennek a közösség sem lehet ellene. Praktikus szempontok legfeljebb amellett szólnak, hogy a muzeális sablonokat elkülönítsük a használatban levőktől. Ezt kell megoldani. • Bennófogadó 2008. június 11., 20:29 (CEST)

Megoldottuk, töröltük. ~ Boro » vita 2008. június 11., 20:30 (CEST)
Egyébként meg muzeális sablon megörzésére a subst a legjobb módszer... //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. június 11., 22:43 (CEST)

Sablonkészítési irányelvek

A jelenlegi legégetőbb probléma, hogy nincsenek szabályok (irányelvek) a sablonok készítésére vonatkozóan. Már jó ideje gyűjtöm az ötleteket és szabályokat, amelyeket tartalmaznia kellene egy ilyen írásnak. A User:Dani/felújítás/sablonkészítési irányelvek lapon található meg. Ki kellene egészíteni, és a lehető leghamarabb a közösség elé tárni. Várom az ötleteket, javaslatokat, + hogy mi hiányzik belőle. //Danikomolyan?·ʒ·ɘ 2008. június 13., 02:43 (CEST)

A userboxokkal kapcsolatban:
Szerintem minden userboxot úgy kéne megírni/átírni, hogy az alap userbox sablonnak adjuk meg a paramétereket. Ennek érdekékében kibővítettem a userbox sablont néhány paraméterrel, lásd a dokumentációt. Emellet nem értem a Sablon:Userbox/új használatának lényegét. Kontos vita 2008. július 7., 16:49 (CEST)

Belefutottam...

Már korábban belefutottam, hogy az új, általam létrehozott sablont addig nem tudom a valami + infobox formára átnevezni, amíg az ott lévő tartalom fogja. Sajnos, mivel a korábbi sablon még közel 60 cikknél használt, egyelőre megvalósíthatatlan az átirányítása, lecserélni a régi sablonokat egyedül pedig egy évszázad, bottal lehetetlen, de legalább megpróbáltam. - CFC vita 2008. június 18., 10:44 (CEST)

Átmozgatás

Ha van 3 tag, miért nem maradhatott a műhelyek között? – Zimmy mondj el mindent 2008. június 30., 16:56 (CEST)

Tényleg, miért nem? • Bennófogadó 2008. június 30., 17:03 (CEST)

Infoboxok egységesítése

Az infoboxok körében való rendrakás közben, kérlek, kérlek, ne felejtsétek el megoldani, hogy az eredeti angol sablonok közül a fontosabbak itt a huwikin is működjenek (burkolósablonokkal pl.). – Dami reci 2008. július 3., 14:47 (CEST)

Navboxok világuralma

Üdv, van egy olyan problémám, hogy a navboxok fejléce csak egyféle (világoskék háttér stb) színű lehet (háttér, betű, etc), de pl. a hadtudományi műhely színek szerint szelektálja őket, meg kellene oldani, hogy ez is színezhető legyen, de nem akarok belenyúlni. – KGyST vita 2008. július 3., 20:56 (CEST)

Általában mindegyik színezhető. Melyikre gondolsz konkrétan? – dani 2008. július 3., 21:37 (CEST)
Őőő akkor azóta lehet, hogy megoldódott a dolog, mert már van rá példa: Sablon:1grep, és én ezeknél kerestem kb fél éve. Bár, ha kukacoskodni akarok, az m·v·sz még nem jó színű, de az nem oly nagy baj thx. :) – KGyST vita 2008. július 3., 23:21 (CEST)

Nénikétekkel szórakozzatok :)

Nemrég szedtem ki a műhelylistából. Jól meggondoltátok, hogy mégis legyen? :) – Zimmy mondj el mindent 2008. július 3., 23:14 (CEST)

Úgy látszik akadnak emberek, akiket mégis érdekel. Na de ha ennyire nagy nyűg visszarakni, átmozgatom megint allapra ;) – dani 2008. július 3., 23:24 (CEST)
Neee! Akkor inkább nem nyűg :) – Zimmy mondj el mindent 2008. július 4., 09:37 (CEST)

Idegen karakteres cím

Készítettem egy Sablon:Infobox/Idegen sablont, ami szerintem hasznos lehet az idegen karakteres címek és nevek megjelenítéséhez. A nyelvkódot is meg lehet adni benne az adott címhez, hogy a böngésző is tudja miről van szó. Működés közben itt látható. → Raziel szóbuborék 2008. július 4., 08:03 (CEST)

Nem is figyeltem először, hogy ez az egységesített infoboxok részének szántad :) Jó ötlet, mehet Sablon:Infobox allapjára. – dani 2008. július 4., 11:03 (CEST)

Szerintem még azt lehetne megoldani, h lehessen egynél több nyelv megfelelőjét megadni (pl. ha majd egyszer ennek az infoboxa egységesítve lesz, majd szükség lesz rá). Mit szólsz hozzá? – dani 2008. július 4., 11:09 (CEST)

Ez csak egy alap-valami, fejlesszétek tovább. Ti vagytok a sablonguruk :-) → Raziel szóbuborék 2008. július 4., 11:16 (CEST)

Sablonmesterbe dinamikusan betett szöveg

Üdv, lehet-e ilyet betenni? Pl. cikkértékelő sablonba a dátumhoz automatikusan a mai dátumot, a felhasználó nevét stb. – KGyST vita 2008. július 4., 11:34 (CEST)

Szerintem ez is megy. – Zimmy mondj el mindent 2008. július 4., 16:11 (CEST)

Sajnos még nem. – dani 2008. július 4., 21:29 (CEST)

Sablonban sablon, sablonmesterrel

Ez lesz az utsó: csinált-e már olyat valaki, hogy sablonba sablont tett be (dinamikusan, azaz paraméterként), és ezt a betett sablont próbálta felparaméterezni? Lásd: Ares V. A Rakétaadat sablonba kétszer van betéve a Rakétateher (és ennek változó számúnak kellene lennie, van, ami csak alacsony pályára visz, van, ami a Marsra is), és a betett sablonokat jó lenne felpaaméterezni tudni. Thx – KGyST vita 2008. július 4., 15:59 (CEST)

Csont nélkül megy: Ld. {{User:Zimmy/Botteszt|jog}} Beírod, hogy {{{{{1}}}}} és kész. – Zimmy mondj el mindent 2008. július 4., 16:08 (CEST)

Őőő csak a kérdés maradt le: mindezt Sablonmesterrel megcsinálni. Ha a "belső" sablont szerkeszte(né)m, akkor is csak a külső sablon paramétereit látja. Egyelőre úgy csnálom, hogy a külső sablon alatt megcsinálom a "belsőt", majd az egészet bemásolom, ha kész. Ha utóbb szerkeszteni kell, az szopás. Thx – KGyST vita 2008. július 4., 16:53 (CEST)

Ja, bocsi. – Zimmy mondj el mindent 2008. július 4., 16:58 (CEST)

Ha azt szeretnéd, hogy egy sablon belső sablonjának adj paramétert legkívül, arra az alábbi nagyon egyszerű módszer van. Elkészíted a belső sablont, mondjuk legyen ez most egyszerűen:

{{{1}}}

, a neve pedig Sablon:Teszt. Van a fősablon, amiben ugye fel akarod használni a teszt sablont többször. Ilyenkor így kell használnod:

{{teszt|{{{név|}}}}}
{{teszt|{{{kiscica|}}}}}
{{teszt|{{{malac|}}}}}

Sablon:Tesztfő néven. Ha használni akarod a fősablont, akkor:

{{Tesztfő
|név=valami
|kiscica=valami
|malac=valami
}}

Egyébként erre épül az egész új infoboxkészítő módszer + a cikkértékelő sablonok is ;) A belső sablonokban érdemes a számozott ({{{1}}}, {{{2}}}…) használni, hogy könnyebb legyen meghívni a fősablonban (pl. csak egy sort fog elfoglalni, ha két paramétere van: Légy szíves, ne tölts fel értelmetlen tartalmat a Wikipédiába. Ez vandalizmusnak számít. A Homokozót használd a további kísérletezéshez.) – dani 2008. július 4., 21:36 (CEST)

Igen, csak ezt hogy hozom össze a Sablonmesterrel? Asszem nem tudom a kérdést elég pontosan megfogalmazni. A sablon, amibe a másik sablont teszem, változó számú kis sablont fogadhat (egy rakétának lehet, hogy egy fokozata van, lehet, hogy négy), ilyenkor beteszem a szabad helyet reprezentáló változóba négyszer a belső sablont ({{rakéta|fokozatok = {{fokozat|fokozatnév=1. fokozat}}{{fokozat|fokozatnév=2. fokozat}}{{fokozat|fokozatnév=3. fokozat}}{{fokozat|fokozatnév=4. fokozat}} }}), és utána az lenne a jó, ha a sablonmesterrel a rakétát is (ez megy) és a fokozatot is (ez nem megy) tudnám szerkeszteni. Sza itt nem egy síma paraméterátadásról van szó. Thx – KGyST vita 2008. július 4., 23:21 (CEST)
Áh, értem. Ez a megközelítés nem jó a sablonmesterrel való használhatóság szempontjából. Talán az a legjobb módszer, ha maximizálod a fokozatok számát, és ahhoz előre legyártod a paraméterek neveit (pl. ez lett a most készülő focista infoboxszal is, pl. előre megmondtuk, hogy 20 profi klubbejegyzés lehet maximálisan). – dani 2008. július 4., 23:27 (CEST)
Idáig én is ezt csináltam, csak rettentő primitív (már bocs) az így felépített sablon, és a kód 99%-át sose használja (pl. a rakéta 4. fokozata az tényleg extremitás, de létezik). Én is így csináltam, csak az enwikin láttam a rakétás infoboxot, és roppant elegáns megoldásnak tartom. Nem lenne baj egy olyan flikkflakkot csinálni, hogy pl a SM belülről kifelé halad a sablon kitalálásában, ésa akkor pl a belsőt találná meg, ha benne van, egyébként meg a külsőt. Akkor már csak az automatikus sablonbetételt kellene megoldani. Egyébként workaroundnak megy, ha az ember megszerkeszti a nagysablonon kívül a kicsiket, s utána teszi be őket, csak az utólagos szerkesztés gáz. Thx. – KGyST vita 2008. július 4., 23:33 (CEST)

Még egy: magic word

Nem találtam a doksiban, van-e magic word a felhasználónévre? Már egész jól állok a {{WPCSILLAGÁSZATI}} dolgaival, SM-mel csak a besorolást és a fontosságot kell kiválasztani, a dátumot beteszi magától, de a felhasználónévre nem találtam semmit. Olyasmi kellene, mint az ~~~, csak egyszerűen kell kiírnia, hogy KGyST stb. Tud valaki ilyet?

A másik: SM/XML-ben lehet olyat csinálni, hogy egy paramétert kitölt automatice, de nem tesz ki párbeszédablakot? Igazából olyasmit szeretnék elérni, mint a Cite web ablakánál, ahol előre be van írva a kurrens dátum, meg lehet ezt síma SM/XML-lel csinálni? Elég csúnya ezekkel a subst:os magic wordokkel operálni. – KGyST vita 2008. július 5., 16:19 (CEST)

Mondjuk, a dátumot elég ijesztően abszolváltam, így (a hőn vágyott számformátum: 2008-06-21):

{{subst:CURRENTYEAR}}-{{subst:CURRENTMONTH}}-{{subst:CURRENTDAY2}} – KGyST vita 2008. július 5., 16:22 (CEST)

Nincs ilyen magic word. Egyébként írtam a SM készítőjének az automatikus kitöltéssel kapcsolatban, reméljük lesz valami belőle :) – dani 2008. július 5., 17:28 (CEST)
A dátum egyszerűbben: {{subst:#time:Y-m-d}}: 2008-07-05 – Zimmy mondj el mindent 2008. július 5., 17:32 (CEST)
Tudtam, hogy van egyszerűbb :) A CURRENTUSER az meglep, mert akkor miből csinálja az aláírást (meg a mediawikin is láttam erre kiegészítést). Kár, hogy már írtál a SM fejlesztőnek, mert még egy tuti ötlet eszembe jutott (nem lenne baj, ha a legördülő menünek lenne nem üres, hanem kitölthető része, mert a mezők nagy részét már meglévő dolgokkal töltjük ki, de néha egy-egy egyedi dolgot is be kell tennünk, de majd legközelebb)  :)) Thx – Aláíratlan hozzászólás, szerzője KGyST (vitalap | szerkesztései)
Áh, már „megfenyegettem”, hogy ha lesz újabb ötlet, még írok neki :) – dani 2008. július 5., 18:43 (CEST)
Egyébként a Variables kiegészítő nálunk nincs telepítve, az aláírás pedig szoftveresen / saját beállítás alapján készül. – dani 2008. július 5., 18:45 (CEST)

Munkatársak

Mi a különbség a {{Munkatársak-oldalt}}(?) és a {{Munkatársak-kocsmafal}} között? Mi szükség van kétfélére? – Zimmy mondj el mindent 2008. július 8., 11:39 (CEST)

A külsőn kívül semmi. Az előbbire kellene lecserélni a kocsmafalasat, majd törölni. – dani 2008. július 8., 11:54 (CEST)
Dizájnbeli különbség van, az egyik lila, a másik kék, ti meg színvakok vagytok, marad. ~ Boro » vita 2008. július 8., 19:05 (CEST)
Dizájnbeli különbségek miatt teljesen felesleges két külön sablonnak léteznie. Ha annyira fontos (egyébként nem szép, de mindegy), ifekkel meg lehet oldani a dolgot. – dani 2008. július 8., 19:42 (CEST)
Utállak. ~ Boro » vita 2008. július 8., 20:10 (CEST)

Szerintem szép volt, de most is szép. • Bennófogadó 2008. július 27., 12:18 (CEST)

Tájékoztató doboz

Az ambox és az egységesített infobox keresztezéséből készítettem egy tájékoztató dobozt (mintahasználat itt), ami az infoboxok felett elhelyezve fontos információkat közölhetne az olvasókkal, elsősorban azt, hogy a nevek milyen átírását használja a szócikk (amit rendszeresen át-és-visszaírnak). → Raziel szóbuborék 2008. július 13., 21:12 (CEST)

Szerintem sokkal jobban néz ki, mint a jelenlegi, júzerboxos változat. – dani 2008. július 16., 12:04 (CEST)
Na ja, azok sem nagyon vannak rojtosra használva. → Raziel szóbuborék 2008. július 16., 19:41 (CEST)

Hogy csinálják?

Üdv, az angolban ezt: (19299) 1996 SZ4, hogy szócikk a címében index (formázott karakter, etc.) van, hogyan csinálják, meg lehet ezt idehaza is csinálni? – KGyST vita 2008. július 27., 12:13 (CEST)

Az en:Template:Downsize és némi Javascript. Nálunk elvileg ugyanezt a {{rosszcím}}(?) csinálja (ha működik). – Dami reci 2008. július 27., 12:43 (CEST)

Hát igen, anno átírtam a JavaScriptet, hogy nálunk is működjön ilyenekre, de végül feleslegesnek tartották… – dani 2008. július 27., 14:33 (CEST)

A rosszcím nem használhatná a DISPLAYTITLE-t, vagy az nem működik az alsó- fölsőindexszel?
Én a biztonság kedvéért megértettem és csináltam magamnak egyet, {{Oldalcím}}(?) néven, thx. – KGyST vita 2008. július 27., 16:48 (CEST)

Szubcsonk sablon mod

A Wikipédia:Kocsmafal (javaslatok)/Archív34#Szubcsonksablon alatt felmerült igényt meg tudná valaki csinálni? Vagy ha senkinek nem akarózik, én is megcsinálhatom, de ahhoz idő kell :). – Zimmy mondj el mindent 2008. augusztus 21., 18:59 (CEST)

Sablonegységesítsünk az idézeteknél is!

Hali! Nagy öröm, hogy folyik a küzdelem a sablonok egységessé tételéért. Na most, van némi viszonyom az idézésre alkalmas sablonokkal, ahol azonban rendszerkáosz avagy káoszrendszer van. Na jó, azért nem olyan kaotikus a dolog, csak túl sok van, és nem eléggé egyféle. Először is létezik a tökéletes(nek éppen nem tökéletes, de megfelelő) alapcsomag (mind sűrűn használva, normális nevekkel):

És erre jön rá a szíkvót, meg az árkvót:

  • {{cquote}}(?) – rossz idézőjelekkel, de az {{idézet 2}}(?)-vel teljesen megegyező funkcióval, idétlen névvel, sajnos millió szócikk által használva,
  • {{rquote}}(?) – testreszabhatóan, de az {{idézet 3}}(?)-mal teljesen megegyező funkcióval, idétlen névvel, millió szócikk által használva.

Illetve használját még a <blockquote> tageket is.

Gondolom elég egyértelmű, csak a szíkvótot meg az i2-t ill. az árvkótot meg az i3-at össze kéne vonni a magyar név alatt (magyar idézőjelekkel). Aztán, ha sikerülne megoldani, hogy az i2 normálisan nézzen ki egysorosan (bár már nézett ki, csak azóta annyira továbbfejlődött, hogy már nem), az első (számtalan) idézet sablon is helyettesíthető lenne az i2-vel – csak akkor ugrik a számozás. (Netán az egész egybe lenne, csak varázsszóra dekorációvá válna?) Ahol meg nagyon csúnya, oda még ott vannak a tagek. És mindezt úgy, hogy mindegyik sablon használt a gyakorlatban.

Matthew (hagyj üzenetet) 2008. augusztus 22., 18:09 (CEST)

Első ránézésre a cquote simán kicserélhető i2-re, viszont rquote-nak teljesen mások a paraméterei, az rázós lesz. – Zimmy mondj el mindent 2008. augusztus 22., 18:30 (CEST)
Eddig jutottam én is :-). Tettlegesen meg addig, hogy írtam ide. - Matthew (hagyj üzenetet) 2008. augusztus 22., 19:57 (CEST)

Egyébként az angol Wikipédia formai útmutatója a blockquote-ot a Template:Quote és Template:Quotationt támogatja, míg a csili-vili sablonjainkat, ami nekünk vannak (kivéve talán az Idézet-et) azokat csak az un. Pull quote esetén ajánlja, és csak indokolt esetben (semmiképpen sem hosszabb szövegekhez). – Dami vita 2008. augusztus 22., 21:12 (CEST)

Azonban mivel mi nem angolok vagyunk ezt nem kell figyelembe vennünk :-). Szerény véleményem szerint ez így szebb, s nem árt az az igényesség a hosszabb idézetekhez sem. Illetve kifelejtettem ezt: {{vers}}(?), amire kerek egy szócikk hivatkozik. - Matthew (hagyj üzenetet) 2008. augusztus 24., 17:31 (CEST)

A {{cquote}}(?) és az {{rquote}}(?) most már a magyar nyelvűekre irányít. Sőt Bennó közbenjárására az rquote css-e is elérhető maradt :-(. - Matthew (hagyj üzenetet) 2008. augusztus 28., 18:02 (CEST)

Kérés

{{zászló|{{{2}}}}} {{{1}}} <span style="font-size:90%;">([[{{{2|}}} az {{{3|}}}. évi {{{4|}}}i olimpiai játékokon|{{{2}}}]])
Ez a sablon (Sablon:FlagIOCathlete). Kéne nekem egy olyan rész bele, hogy a hivatkozásnál
([[{{{2|}}} az {{{3|}}}. évi {{{4|}}}i olimpiai játékokon|{{{2}}}]])
szereplő névelő (az) ha 2000-es évekről van szó (a) legyen. Köszönöm! – Peti610 főposta 2008. augusztus 28., 10:31 (CEST)
Meglehetősen primitív módon, de megcsináltam. Ez ideiglenes, amíg valaki okosabb nem csinál vele valami okosat. - Matthew (hagyj üzenetet) 2008. augusztus 28., 13:57 (CEST)
Köszi szépen. – Peti610 főposta 2008. augusztus 28., 14:08 (CEST)

Navigációs sablonok

Nagyon fontosnak tartom a navigációs sablonok egységesítését, mivelhogy iszonyatosan nagy káosz van mind a sablonok terén, mind a kategorizálás terén. Nehéz feladat, de sokkal könnyebb lenne, ha Kategória:Navigációs sablonok létrehozását könnyítő sablonok valamiféle rendszert alkotnának. A kérdésem az, hogy van-e valakinek valami javaslata az üggyel kapcsolatban. Kontos vita 2008. augusztus 28., 16:31 (CEST)

Elméletileg a {{sl|navbox/új}} lesz az übernavbox, csak (remélem) gondolom más néven, magyar sablondokkal. Ha jól tudom, persze… - Matthew (hagyj üzenetet) 2008. augusztus 28., 18:02 (CEST)

Igen, a {{sl|Navbox/új}} lesz, Navbox néven, az összes többit át kellene alakítani, csak sajnos ez nem egyemberes munka, és sokaknak nem is tetszik a dolog. Dani (vita) 2008. augusztus 28., 18:14 (CEST)

Átírás infobox

Műhelytársak! Valaki kérem segítsen az infobox fölötti dobozka dobozkásításában :-), ugyanis tőlem megtagadja az igazságot… - Matthew (hagyj üzenetet) 2008. szeptember 22., 10:42 (CEST)

Javítva. A probléma az volt, hogy ha #-el kezdődik a szöveg az if-ben, akkor azt felsorolásnak veszi. Ezért legközelebb rakj elé valamilyen szöveget, hogy ez ne történjen meg. Dani vita 2008. szeptember 22., 13:40 (CEST)
Hálásan köszönöm, nem jöttem volna rá… - Matthew (hagyj üzenetet) 2008. szeptember 24., 20:41 (CEST)

Egységesítés

A navbox szakasz kettes és hármas pontja csak szerintem mond egymásnak ellent? :-)Burrows vita 2008. október 4., 17:06 (CEST)

Lehet, hogy a feldarabolást az újonnan gyerekfunkciónak elnevezett valamivel értették… Amúgy szerintem is :-) - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2008. október 4., 17:13 (CEST)

Ha már egységesítésnél járunk: mostanság messze ez a legfelkapottabb sablonos téma. Többen kérdezgetik, miért hogyan, mikor. Ezért javasolnám, hogy írjnk meg valami sablonegységesítési nyilatkozatot, vagy bármilyen dokumentumot, amiben szépen le lenne írva a dolog célja (szépség és harmónia a magyar Wikipédiában), eszközei ({{ambox}}(?), {{infobox}}, {{navbox}}(?), {{userbox/új}}(?), meg ki tudja még micsoda [pl. Raziel dobozkája]?), no meg a kapcsolódó hivatalos döntések (ambox megszavazása, kocsmafalos „szavazás” az egységes infoboxokról etc.), és akkor egyszerűen elég lenne arra hivatkozni, ha valaki értetlenkedik. Vélemény? - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2008. október 5., 09:54 (CEST)

A fentire: a két dolog nem mond ellent egymásnak. Pl. a {{Kárpátalja_települései}} sablont szét kellene bontani járások szerint, a szócikkekre pedig csak az adott járásra vonatkozó sablon kerülne vissza. A lentire: Remek ötlet, íme összegyűjtve néhány:

Javasolnám, hogy szép lassan kezdjük el! - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2008. október 26., 20:21 (CET)

Első nekifutásra adtam neki egy körülbelüli formát. Így jó lesz, vagy máshogy közelítsük meg? És tessék szerkeszteni! - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2008. október 30., 16:07 (CET)

Na, mostmár tényleg nézzen valaki, rajtam kívül!:-) - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2008. november 3., 16:25 (CET)

képlink készítése

Sziasztok! Rá tudnátok nézni a {{Nincs szabad kép}}(?) sablonra? Azt szerettem volna megoldani, hogy a "Nincs szabad kép" sablon a "link" paraméter értékét átadja a {{Nincs szabad kép/Nincsképsor}} sablonnak, az meg az <imagemap> segítségével képlinket csinálna. Ekkor az "Error: nincs érvényes link a(z) 3. sor végén" hibaüzenetet adja. Hogyan lehetne ezt megoldani? – CsGábormegbeszélés 2008. november 4., 15:25 (CET)

Azért van, mert az imagemap nem fogadhat paramétereket. Ezért kell helyette a {{#tag:imagemap| az imagemap tartalma }} formát használni.

Nagyon jó, köszönöm, működik. Még azt mondjátok meg, hogy a képméretet hol lehet megadni?

{{#tag:imagemap|
Kép:Nuvola_apps_kview.png

default [{{{1}}}]
desc none  
}}

CsGábormegbeszélés 2008. november 4., 16:04 (CET)

Kategóriába sorolás

Itt az szerepel, hogy „a szócikkekben használt sablonoknál nagyon ügyelj arra, hogy sose kategorizálják a szócikkeket”. Ezzel szemben itt azt olvasom egy külön szakaszban, hogy „a sablonokkal kiválóan lehet kategóriába sorolni a cikkeket”. Szükséges volna ennek az ellentmondásnak a feloldása. (Értsd: az utóbbi mondat törlése vagy átírása) CsGábormegbeszélés 2008. november 5., 10:07 (CET)

Az utóbbiból törölve. Kösz, hogy szóltál! Dani (Mire jó a refvége?) 2008. november 10., 17:14 (CET)

Na de kérem! És mi van a karbantartósablonokkal? Azokat igenis szócikkekben használjuk, és nagyon is kategorizálnak. És nem ők az egyetlenek. Kategorizál a kiemeltséget jelző sablon és még sok más is. Miért is vagyunk annyira ellene a szócikk sablon általi kategorizálásának? Hol egyeztünk meg erről? Miért nem az előbbit töröljük inkább az útmutatóból? A cikk sablon általi kategorizálásának fő hátránya, hogy a kategórián belüli rendezést nehéz/nehezebb megoldani (bár lehet, és állítólag MW-megoldás is lesz rá egyszer). Ezen kívül még mi hátránya van? Mert előnye is akad, az pedig az, hogy nem kell kézzel elhelyezni a kategóriát külön a sablon mellett, és hogy a sablonon keresztül a kategória neve megváltoztatása esetén sokkal könnyebben karbantartható. Hm? Nagy Gömböc vita 2008. november 13., 19:57 (CET)

Ki beszélt itt a karbantartósablonokról? ... Itt a navboxokról és az infoboxokról van szó (elég gyakran előfordult, hogy ők kategorizáltak), de ez benne is van a WP:SAMUban. A sablonkészítési útmutató amúgy is egy nagy kaka, használhatatlan. Dani (Mire jó a refvége?) 2008. november 13., 20:10 (CET)

Userbox sablonok neve

Kérném szépen, valaki indokolja meg, hogy az userbox sablonok neve miért Userbox/(valami) legyen, és miért nem user (valami). Az egységesség kedvéért, pont a másik kéne legyen. Lásd még Use of templates across projects. Arra is kérnék szépen példát, hogy ezeket miért allapként kéne definiálni. Bean49 vita 2008. november 10., 14:06 (CET)

Mondjuk azért nem User (valami), mert nem az angol wikipédiában vagyunk, nálunk szerkesztő van. Az userbox valamivel jobb (mivel nincs rá magyar kifejezés). Továbbá, azért jobb, ha allapon vannak, mert így nem keverednek a többi sablonnal az összes lap listájában. Dani (Mire jó a refvége?) 2008. november 10., 14:29 (CET)
Szerintem korántsem megoldott ez a kérdés. Az allapos megoldás indokolt lehet, viszont technikai okok miatt el kell vetnünk ezt. Ki is fejtem miért. Nyilvánvaló ugye (legalábbis én eddig azt hittem), hogy a userboxsablonokhoz nem kell és nem is szabad dokumentációs allapot írni. Csakhogy vannak trükkös kis userboxok is, amelyeknek paramétereik vannak, ezeknek nem árt, ha van dokumentációjuk. Na itt kezdődnek ám a gondok. Ha a userbox eleve allap, akkor a dok. alallap lesz, amit kissé nehézkesen, magyarul sehogy sem jelenít meg az adott lap. Ezért én azt javaslom, hogy a csonksablonokhoz hasonlóan használjunk itt is kötőjelet, vagyis a Userbox-[valami] formát. - Kontos vita 2008. november 30., 21:14 (CET)
Most már javították a {{sablondokumentáció}}(?) sablont, és jól jeleníti meg az allapok dokumentációját is. Bean49 vita 2008. november 30., 21:47 (CET)

Dátum feldolgozása

Nehéz kérdés, de többször is találkoztam vele. Meg lehet-e csinálni, hogy egy átlagosan bevitt, vagy legalábbis annak tűnő dátumot értelmezzünk? Mondok két példát.

Az egyik: az {{űrhír}}(?) sablonnál vannak különböző események, amelyek a jövőben fognak történni, ezeknek van kategóriája. Namost jó lenne, ha nem ABC, hanem dátum szerint lennének ezek rendezve.

A másik: ugyanitt, gondolkodom azon, hogy jövőbeli eseményeknél ne csináljak-e olyan sablont, amivel az adott eseményt hozzá lehet adni a Google Calendarhoz, ez ugye, egy speciális link, amihez megint szükség van arra, hogy pl. a 2008. november 16-ból pl. 11/16/2008-at, vagy valami hasonlót csináljunk.– KGyST vita 2008. november 16., 19:25 (CET)

A #time: parser függvény értelmezi a dátumot. Lásd {{értékelés sablon alap/Értékelő}} és ParserFunctions Bean49 vita 2008. november 16., 19:58 (CET)

Ahogy Bean46 is mondta, a #time a megoldás. Megadsz egy dátumot, mindig ilyen formában: 2008-11-16. Ebből:

  • Csinálhatsz linkesített változatot: {{#time:[[Y]]. [[F j.]]|2008-11-16}}2008. november 16.
  • Csinálhatsz Google Calendaros formátumot: {{#time:m/d/Y|2008-11-16}} → 11/16/2008
  • És mindenféle módosítás nélkül ez a formátum tökéletes rendezési kulcsnak is a kategóriához, a {{PAGENAME}} helyett.

Ezt használja pl. a Bean46 által említett sablon, de a {{Népesség}}(?), vagy a Wikipédia:Tudakozó/Fejrész is. Dani (vita) 2008. november 17., 00:08 (CET)

A harmadik pontot nem értem. Formátumot mindenképp kell adni, különben a dátumot veszi formátumnak, és az aktuális dátumot dátumnak.
A fent említett bemenetnek megfelelő formátum: {{#time:Y-m-d|2008-11-16}} → 2008-11-16 Bean49 vita 2008. november 17., 02:28 (CET)
Leesett. #time: nélkül. Talán biztosabb #time:-al és formátummal, mert többféleképpen is meg lehet adni dátumot. Bean49 vita 2008. november 17., 02:50 (CET)

Nekem nem olyan nagyon akar működni a kategóriában rendezés: az STS–119-ben lévő {{Űrhír}}(?) sablonba betettem dátum2 változóként, de nem nagyon akar a kategóriában sortolni egyelőre.– KGyST vita 2008. november 29., 21:43 (CET)

Tnavbar

Egészítsük már ki a SaNyit egy kortesbeszéddel a tnavbarok mellett, ha már egyszer belepakoljuk minden sablonba ha kell, ha nem. - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2008. november 26., 18:09 (CET)

egy elkészítendő sablon

üdv. segítséget szeretnék kérni egy sablonhoz. próbálkoztam vele, de nem megy. aki tudja, legyen szíves, csinálja meg! ez lenne az. ha meg tudtákok csinálni, kérlek, írjatok a vitalapomra. üdv – Mdönci csak okosan! 2008. december 28., 15:00 (CET)

Megcsinálom. Sablon:Sportág infobox Bean49 vita 2008. december 28., 16:33 (CET)

Késznek kész van, de sajnos nagyon idétlen az eredeti sablon. Bean49 vita 2008. december 28., 23:29 (CET)

köszönöm. nem szeretnék pofátlan lenni, de van még egy. ez elég sürgős lenne, mivel így nem tudunk haladni a sportműhelyben a munkával. ez lenne az. valaki meg tudja csinálni? én nem értek hozzá. üdv – Mdönci csak okosan! 2008. december 29., 17:07 (CET)
Megoldható, de akkor valakinek vállalnia kell, hogy lecseréli ebben az kategóriában az összes eredményes sablont, hogy ezt használja. Dani (vita) 2008. december 30., 00:01 (CET)
rendben, ez megoldható. – Mdönci csak okosan! 2008. december 30., 14:49 (CET)

Naponta változó tartalmú szövegdoboz

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Lehet, hogy most nagy marhaságot kérdezek, de lehetséges olyan sablon készítése, amely egy olyan infobox szerűség lenne, amiben a szöveg naponta változna? (És nem akarom minden nap szerkeszteni!) Ergo mintha egy adatbázisból vagy valamilyen listából olvasná ki az aznapra kiírandó szöveget. Ez nagyon bonyolult lenne? - Kimmuriel vita 2009. február 3., 22:35 (CET)

Nem marhaság, és lehetséges. Bár nem állítom, hogy túlságosan egyszerű is lenne :-). Ha leírod a részleteket, akkor biztos tudunk segíteni! - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. február 4., 16:32 (CET)

Olyasmire gondoltam, hogy lenne egy idézetgyűjtemény, amiben mindenféle szólások, mondások lennének, és mindennap másik jelenne meg egy infobox szerű valamiben. Egyfajta „minden napra egy bölcsesség” gyűjtemény lenne. A mondásokat nem random módon írná ki minden nap, hanem meghatározott napon meghatározott mondást. Bár ha már ilyen sablon legyártására sor kerülne, lehet hogy a random módon generált kiíratásra is lenne igény... - Kimmuriel vita 2009. február 4., 22:14 (CET)

Naponta változó tartalmú szövegdobozra itt, randomtartalomra itt egy példa. – CsGábormegbeszélés 2009. február 4., 22:48 (CET)

Megnéztem, de nekem eléggé bonyolultnak tűnik, legalábbis nem tudom, hogy a szöveget megjelenítő verzióhoz mit kéne megváltoztatni benne (természetesen a paramétereken kívül). Tudnátok segíteni ebben? - Kimmuriel vita 2009. február 7., 10:54 (CET)
Természetesen. Ha összegyűjtöd valahova melyik naphoz mi kell, akár meg is csinálhatom. Egyébként a négyjegyű számok a dátum (hhnn), és ami az egyenlőség jel után van, az ami meg fog jelenni. - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. február 7., 16:55 (CET)

Másik példa: {{névnap}}(?)CsGábormegbeszélés 2009. február 8., 10:38 (CET)

Idő közben sikerült tető alá hozni a dolgot, az eredmény itt látható: Sablon:Dalai láma idézetek. Köszönöm a tippeket! - Kimmuriel vita 2009. február 8., 23:40 (CET)

Sablon címsorába beépített szerkesztés gomb

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok! Volna egy újabb hasfájásom... Nézegettem az angol Wikipedia-n a buddhizmussal foglalkozó portált, ahol a portálon lévő minden egyes szövegdoboz tetején a jobb felső sarokban hangya betűkkel ott szerepet az „edit” szerkesztő funkció. Én is elkezdtem csinálni egy portáltervet, és hasonló dobozos megoldást alkalmazok. A kérdésem az volna, hogy hogyan kellene módosítanom a Szerkesztő:Kimmuriel/Portál:Tibet/dobozfej sablonomat, hogy az én címsorom jobb sarkában is megjelenjen a „szerkesztés” felirat, mellyel mindig csak az adott doboz tartalmát szerkeszteném? - Kimmuriel vita 2009. február 11., 22:27 (CET)

Random portál tartalom

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Próbálok az angol Wikipedia mintájára egy Sablon:Random portál tartalom nevű dolgot összehozni... Ilyet használ a fentebb említett buddhizmussal foglalkozó portált, ahol például ilyen allapokról történik a portál dobozaiba a tartalom kinyerése. Az allapon felsorolt tartalmakból random módon paszírozza bele a szöveget/képet a portál főoldalába ez a sablon, amit én is megpróbáltam létrehozni itt a magyar Wikipédián. Az általam készített sablon a Szerkesztő:Kimmuriel/Portál:Tibet oldalon van használva, egyelőre csak a Kiválasztott képek részleg alatt (a Kiválasztott cikkek alatt is lesz, de azzal még nem kell foglalkozni, mert semmilyen tartalom nincsen alatta, viszont a képeknél már van). A kérdés az, hogy mi okozhatja ezt a hibát: „Szerkesztő:Kimmuriel/Portál:Tibet/Kiemelt kép/Hiba a kifejezésben: ismeretlen „[” központozó karakter”? Én már nagyon belegabalyodtam ennek a sablonnak a használatába... Valaki rá tudna nézni egy kicsit? - Kimmuriel vita 2009. február 12., 11:02 (CET)

Ez a sablon a {{rand}} és a {{mod}} sablont használja (használná), csakhogy nálunk ilyen nevű sablonok nincsenek. – CsGábormegbeszélés 2009. február 12., 19:06 (CET)

Javítottam. Remélem, hogy erre gondoltál. CsGábormegbeszélés 2009. február 12., 20:22 (CET)

Hmm, ezek szerint ez volt a gond… Kissé figyelmetlen voltam, hogy ez föl sem tűnt! Köszönöm a segítséget, abszolút erre gondoltam, mint ahogy most működik! Annyit módosítottam még rajta, hogy kivettem a userlapomon lévő Tibet-portálra vonatkozó előtagot a dobozfej és a dobozláb hivatkozásokból, hátha valaki ezt a sablont akarja majd használni. Köszönöm a segítséget! - Kimmuriel vita 2009. február 12., 21:07 (CET)

Sablon:Portálok

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

A Sablon:Portálok-at nem lehetne beparaméterezni úgy, hogy a háttérszín változtatható legyen? Mert egy csomó portál arculatába rettenetesen nem illik! Szerintem valahogy úgy kellene megoldani, hogy lehessen egyéni háttérszínt megadni, de ha valaki nem adja meg, akkor alapértelmezettként a jelenlegi színbeállítások lépnek életbe (ahogy most is van a sablon). Ezt meg lehetne oldani? - Kimmuriel vita 2009. február 17., 14:22 (CET)

Már korábban volt hasonló lehetőség, nem tudom miért vették ki belőle. Mindenesetre most beleraktam (első, vagy háttérszín paraméter). Használd egészséggel. - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. február 21., 09:24 (CET)
Húú, nagyon köszi! Így már mindjárt más! Jóval pofásabb a dolog! Talán én is meg tudtam volna csinálni, ha nagyon próbálkozom, de mivel túl sok oldalon használják már élesben ezt a sablont, nem mertem vele kísérletezgetni, nehogy nagyon elszúrjak valamit, ezért kértem segítséget. Nagyon köszönöm! – Kimmuriel vita 2009. február 21., 11:07 (CET)

Új infoboxjavaslat

Nemrégiben a Kocsmafalra kipakoltam ezt: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)/Archív53#Személyek infoboxsablonjai - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. február 21., 09:30 (CET)

Település infobox család - népsűrűség

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Kedves Sablunguruk! Lenne arra lehetőség, hogy a település infobox családban a népsűrűséget automatikusan számítsa a rendszer? A dolgo hátulütője lehet, hogy a népességet egy másik sablon tartalmazza... Szóval, lehet? Köszi! - Gaja   2009. február 21., 22:59 (CET)

Volna egy ötletem. A {{népesség}}(?) sablont módosítani:

{{#switch:{{{formátum|}}}
|szám = {{{1|}}}
|szöveg
|<ami most van>
}}

és akkor az allapokba beszúrva a |formátum={{{formátum|}}} paramétert, az infoboxokban lehetne automatikusan számolni a népsűrűséget.

Bean49 vita 2009. február 27., 04:01 (CET)

Példa

Módosítottam, és egy példán szemléltettem:

{{népesség/Abony}} → 14 392 fő (2018. jan 1.)[1] +/-

{{népesség/Abony|szám}} → 14392

Bean49 vita 2009. március 22., 12:34 (CET)

Források

  1. Központi Statisztikai Hivatal: Magyarország közigazgatási helynévkönyve, 2018. január 1. ksh.hu (2018. január 1.) (Hozzáférés: 2018. október 11.)

User gen

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Szeretném a {{user gen}} sablondokumentációját a szokásos allapos megoldásra átállítani. Ellenvetés?

Csak azért kérdem külön is meg, mivel ez egy rendkívül sok helyen bevetett sablon.
Nem látom indokát, miért ne látszódhatna a sablondokumentáció ugyanúgy rögtön, akárcsak a többi sablonnál.
Kifogás az ellen, hogy átállítsam?
Kérlek, hogy itt válaszolj: Sablonvita:User gen#Szeretném_a_sablondokumentációt_a_szokásos_allapos_megoldásra_átállítani._Ellenvetés?. Karmelaüzenőlap 2009. március 22., 12:40 (CET)

Cartoon Network

A segítségetek kérném! A Cartoon Networkös rajzfilmek szócikkeinek végén lévő sablonok szét vannak esve. Meg tudnátok ezt globálisan javítani?

Kő-infobox

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Sziasztok! A Kategória:Híres kövek-ben szereplőkhöz kellene egy infobox. A(z ideiglenes) szövege itt található: Szerkesztő:ELVe/piszkozat#Kövek, az a) alatt. #F5F5F5-el gondoltam, de ez csak ötlet. És mondjátok, mit kell még mondjak/csináljak hozzá, leírás, dokumentáció, stb., mert nem sokat értek hozzá. Előre is köszi! :-)eLVe hablaty 2009. április 2., 07:22 (CEST)

{{kő infobox}}(?) Bean49 vita 2009. április 3., 16:59 (CEST)

Cite-sablonok

Bocsánat, hogy beleütöm az orrom, de a cite-sablonok egységes, hivatalos, magyar formába hozása hogy áll? Csak azért kérdem, mert elnézve, hogy néhol milyen kaotikusan néznek ki a forrásmagadások, éppen itt az ideje, hogy valami olyan legyen, amit aztán kötelező szabványként rá tudunk sózni a népre. Bár nagy álmom, hogy mindenütt minden forrás a magyar cite-sablonnal legyen megadva, valószínű még csak álom marad, de mindent el kell kezdeni valahogy. - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. május 5., 17:32 (CEST)

Chery egyszer nekiállt, aztán elborzadt. SVSZ. túl vannak bonyolítva, a paraméterek felére soha az életben nem lesz semmi szükség, olyan, mintha könyvtári címleírásokhoz készült volna pl. a könyv, a másik gond a feljavítása után az lesz, hogy a végformátum, amit kiad, hogy nézzen ki. Ebben szerencsére kismillió szabvány, szokás és elképzelés létezik, így aztán nem lesz könnyű álláspontra jutni, pláne megvalósítani. De per pillanat legnagyobb akadály szerintem az, hogy minden formázáskor számításba kellene venni egy rakás olyan paramétert, amit a bides életbe nem fogunk használni. Bennófogadó 2009. május 5., 18:04 (CEST)

Amit nem használunk, nem lehet egyszerűen mellőzni? Ha mégsem, én is szívesen segítenék. Ha többen kitartóan csinálnánk, biztosan meg lenne valahogy. - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. május 5., 18:36 (CEST)

Sablonok a Turizmusműhelyhez

Sziasztok! Most van alakulóban a műhelyünk. Ehhez kérném a segítségeteket. Ehhez kellene olyan sablon, ami a tagok együvé tartozását jelképezi. Az embléma hasonló lehetne, mint ami a Turizmusportálon is van. Valamint a cikkértékelés mechanizmusát adaptálni, olyanok részére, akik az informatikához nem értenek. Ennek helye a műhelylapon megtalálható. A szívességeteket előre is köszönöm. Ja, ha valakit a téma érdekel, szívesen látjuk sorainkban. Még egyszer köszi. – Sóhivatal vita 2009. május 10., 09:58 (CEST)

Vasúti jármű2 sablon

Sziasztok! Szerintetek érdemes lenne a címben szereplő sablont kiegészíteni olyan kicsi képpel, mint a település infobox sablonban az iránytű? Most a sablont kb 550 szócikk használja.

B.Zsolt vita 2009. május 29., 01:56 (CEST)

A jövő számai

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan lehet a holnapi, holnaputáni és az azutáni napot hhnn formátumban elővarázsolni? - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. május 31., 17:05 (CEST)

{{#time:md|+1 day}} → 0517, {{#time:md|+2 days}} → 0518 és így tovább... Dani (vita) 2009. május 31., 17:14 (CEST)
Köszönöm szépen!! :) - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. május 31., 17:20 (CEST)

Olimpiai eredmény infobox

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

üdv!

januárban Dani megcsinálta ezt: Sablon:Olimpiai eredmény infobox és pár hozzá tartozó sbalont pl. Sablon:Angolai olimpiai eredmény infobox

most h el akartam kezdeni használni, észrevettem, h nem működik, az olimpiák listáját a cikkben a bevezetőbe írja be. szeretnék megkérni vkit, hogy javítsa a hibát! előre is kösz! üdv! – Mdönci MSG me! 2009. június 21., 22:26 (CEST)

Kész, a {{Infobox/Éremtáblázat}} sablonban </table> volt egy </tr> helyett. – Hunyadym HunyadymVita 2009. június 21., 23:53 (CEST)
köszönöm! – Mdönci MSG me! 2009. június 23., 20:06 (CEST)
most nem működik az érmek kijelzése... nem tudom, mi a baj. lásd: Angola a 2008. évi nyári olimpiai játékokon meg tudnátok ezt is oldani? kösz! üdv! – Mdönci MSG me! 2009. június 24., 18:54 (CEST)
A paraméterek neve nem arany hanem aranyérem, nem ezüst hanem ezüstérem stb. – Hunyadym HunyadymVita 2009. június 24., 20:11 (CEST)
rendben – Mdönci MSG me! 2009. június 24., 20:29 (CEST)
 megjegyzés Vitalapos megbeszélés alapján módosítottam a sablonokat, hogy mind az arany, mind az aranyérem paraméterneveket elfogadják. – Hunyadym HunyadymVita 2009. június 24., 21:53 (CEST)
egy újabb probléma merült fel a sablonnal. a téli olimpiákat nem lehet tudja kezelni, nem kérdez rá a típusra, h nyári, vagy téli-e ez olimpia. megkérhetlek Benneteket, hogy javítsátok ki? kösz! – Mdönci MSG me! 2009. június 25., 20:03 (CEST)

Pontosan mi a gond? – Hunyadym HunyadymVita 2009. június 25., 20:11 (CEST)

a nyári résszel nincs probléma (pl. Dél-afrikai Köztársaság a 2008. évi nyári olimpiai játékokon). de ha megpróbálsz megcsinálni egy országot egy téli olimpián (pl Dél-afrikai Köztársaság a 2006. évi téli olimpiai játékokon), akkor nem tudod megadni, hogy ez egy téli olimpia. 2006-os nyári olimpiát keres, ami ugye nincs. a sablonban csak annyi van írva, hogy típus=nyári. ezért nem lehet változtatni. így érthető? – Mdönci MSG me! 2009. június 25., 20:24 (CEST)

Igen, mindjárt nekimegyek bottal. – Hunyadym HunyadymVita 2009. június 25., 20:29 (CEST)

rendben. kösz! – Mdönci MSG me! 2009. június 25., 20:31 (CEST)
Így most OK Dél-Afrika? Ha igen, akkor megcsinálom az összesre. – Hunyadym HunyadymVita 2009. június 25., 20:32 (CEST)
igen– Mdönci MSG me! 2009. június 25., 20:40 (CEST)

Kész. – Hunyadym HunyadymVita 2009. június 25., 20:58 (CEST)

kösz! – Mdönci MSG me! 2009. június 25., 21:21 (CEST)

Flagathlete

üdv!

mostanában már többször szükségem lett volna erre a sablonra: Flagathlete, de nem tudom elkészíteni. nem értek ehhez. meg szeretnék kérni valakit, hogy legyen szíves csinálja meg! kösz! üdv! – Mdönci MSG me! 2009. június 25., 01:03 (CEST)

Muszáj minden tökfelesleges sablont áthozni az enwikiből, csak azért, mert ott használják? Dani (vita) 2009. június 25., 02:17 (CEST)

Már vannak hasonlók: {{ZászlóNOBsportoló}}(?), {{FlagIOCathlete}}, {{ZászlóNOBegy}}. El vagyunk látva. Bean49 vita 2009. június 25., 03:19 (CEST)

igen, de ezekben mindegyik kiírja, hogy melyik olimpián szerepelt. meg kell adni, hogy melyik évben és milyen típusú nyári olimpián szerepelt. a flagathlete-ben nem kell megadni, csak az illető nemzetiségét. így már sztem érthetőbb – Mdönci MSG me! 2009. június 25., 09:10 (CEST)

Hol van rá szükség? Bean49 vita 2009. június 25., 10:57 (CEST)

Sablon:Kézilabda eredmény itt. átírtam közben a már meglévő sportoló sablonra, de így sem működik. valami kicsi hiba van benne. meg tudnád nézni? üdv! – Mdönci MSG me! 2009. június 25., 12:17 (CEST)

Átalakítottam a {{flagathlete}}(?) sablont. Talán jó lesz. Eléggé hasonló az angolhoz. Bean49 vita 2009. június 25., 20:52 (CEST)

rendben, köszönöm! tökéletesen működik! – Mdönci MSG me! 2009. június 26., 09:49 (CEST)

Hello! Nekem az lenne a kérdésem, hogy a zászló méretét nem lehet változtatni? Mert szerintem bármikor szükség lehet rá, mint ahogyan nekem is jól jönne. Érteni meg nem igazán értek hozzá. Előre is köszi! – hunmalmos vita 2009. július 17., 22:05 (CEST)

File System

Szeretnék ezzel dolgozni, ha valaki áthozná magyarra, megköszönném. Gans vita 2009. július 3., 10:09 (CEST)

Készül, {{Fájlrendszer infobox}}(?), az utolsó fejezet rövid paraméter- illetve hosszú megjelenítendő nevei mik legyenek magyarul? Ezek kellenének (az utolsónál a hosszú gondolom Támogatott operációs rendszerek).
  • Dates recorded
  • Date range
  • Date resolution
  • Forks
  • Attributes
  • File system permissions
  • Transparent compression
  • Transparent encryption
  • Single Instance Storage
  • Supported operating systems

Hunyadym HunyadymVita 2009. július 3., 10:59 (CEST)

  • Dates recorded - Tárolt dátumok. Ez a mező majd azt fogja jelenteni hogy egy adott fájlhoz milyen dátumokat tárolnak el (létrehozás, utolsó hozzáférés, stb)
  • Date range - Dátum határok(ha eszedbe jut valami jobb fordítás akkor bátran). Ez a mező az ábrázolható legkisebb és legnagyobb dátumot fogja tartalmazni
  • Date resolution - Dátum felbontás. Ez a mező két szomszédos dátum közötti időközt jelenti (pl ha 2sec, akkor két szomszédos dátum között 2 sec a különbség)
  • Forks - A fork az szakszó, szerintem így lehet hagyni
  • Attributes - Attribútumok
  • File system permissions - Fájlrendszer engedélyek/hozzáférési jogok, amelyik jobban passzol szerinted
  • Transparent compression - Na erre szerintem magyar szakszó nem is létezik, ha le akarnám fordítani akkor átlátszó tömörítés (olyan tömörítés amit a fájlrendszer maga támogat minden külső program nélkül)
  • Transparent encryption - Ugyanaz mint előbb csak titkosítás
  • Single Instance Storage - ez is szakszó, magyarul ált. a rövidítését (SIS) használják en:Single_Instance_Store
  • Supported operating system - Támogatott operációs rendszerek, így van.

A rövidített nevek nekem teljesen mindegy hogy mi, angol is maradhat, úgysem látszik csak annak aki a lapot szerkeszti; annyira nem érdekel hogy hihetetlen :-) Bocs, aláírás lemaradt: Gans vita 2009. július 3., 11:19 (CEST)

Na készen van, {{Fájlrendszer infobox}}(?). Az NTFS szócikkbe beleraktam egy kezdetleges változatot, nem töltöttem ki teljesen. Lehetne neki valami színt is adni, ha megmondod akkor beállítom. Ha valami nem működik, vagy valahol rossz a fordítás, akkor szólj! – Hunyadym HunyadymVita 2009. július 3., 13:25 (CEST)
Köszi szépen, a Forks-on rajtmaradt az angol többes szám, magyarul forkok. Ami a színt illeti egy halványzöldet el tudnék képzelni, de így sem rossz. Mindjárt szemrevételezem közelebbről is, és még egyszer köszönöm. Gans vita 2009. július 3., 13:41 (CEST)
Valahogy így? – Hunyadym HunyadymVita 2009. július 3., 13:46 (CEST)
Igen, köszi, közben és is kipróbáltam az XFS-en, még annyit szeretnék kérni hogyha lenne egy olyan mező hogy: fájlnevekben engedélyezett karakterek (sok fájlrendszerben nem lehet használni a NUL, a \ vagy a / karaktereket pl.) az jó lenne. És más már nem kell köszi. Gans vita 2009. július 3., 13:57 (CEST)
Ok, kész (Tiltott karakterek néven); szerintem ha nincs külön teljes név, akkor azt nem kellene megadni. – Hunyadym HunyadymVita 2009. július 3., 14:04 (CEST)
Köszi, örök hálám :-) Gans vita 2009. július 3., 14:08 (CEST)

új sablon kérése

Tisztelt WikiMesterek!

Nem lehetne valahogy megoldani azt a problémát, hogy magyar infobox még nincs lemezkiadó cégekről? Szükségem lenne rá pl. német lemezkiadóknál. Angol link a problémához (remélem, bár nem biztos): angol sablon Köszönettel: George Flower

Nem ez az, ami kell? {{Infobox lemezkiadó}}Hunyadym HunyadymVita 2009. július 4., 21:25 (CEST)

De, köszönöm szépen! :) George Flower

Színész infobox

Sziasztok! A színész infoboxban a César-díj hivatkozása nem helyes (pl: Jean-Jacques Annaud-nál), és így az adott díj esetén üres linkre mutat. Van lehetőség ennek kijavítására? Azért ide írok, mert én nem igazán értek hozzá. Tudnátok segíteni? Üdv: Silvio Üzenj! 2009. augusztus 7., 08:28 (CEST)

Így OK? – Hunyadym HunyadymVita 2009. augusztus 7., 12:09 (CEST)
Teljesen. Köszi a segítséget. Üdv:Silvio Üzenj! 2009. augusztus 7., 12:22 (CEST)

Maffia

Sziasztok,

Szeretnék egy maffia háborús infoboxot. Ez már létezik az angol wikipédián [1]. Én szivesen le is fordítom magyarra az infobox részeit, csak a megkreálása kicsit nehézkes nekem. Tudtok segíteni?

Köszönettel -- Dante vita 2009. augusztus 18., 10:24 (CEST)

A szócikk a {{Katonai konfliktus infodoboz}} elnevezésű sablont használja. Fogod a mintát, átmásolod és az egyenlőségjel után kitöltöd. - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. augusztus 18., 11:11 (CEST)
Ó nagyon köszönöm, nem találtam meg pedig kerestem egy darabig. Mégegyszer köszi ! -- Dante vita 2009. augusztus 18., 21:14 (CEST)

Igazán nincs mit :-) - Matthew (hűtőszekrényajtó) 2009. augusztus 18., 21:44 (CEST)