Vita:Vizenyős terület

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt December 14 évvel ezelőtt

{{helyesírási segély}}(?) Miért wetlandként szerepel, amikor oda is van írva: ez magyarul vizenyős területet jelent? Át lehet nevezni vizenyős területté? (Megtartva benne, hogy ezt angolul wetlandnak mondják). Egyébként most keresgélve találtam egy ilyet: vezekény: nagy valószínűséggel az ősi uráli nyelv "vesi, vetten--" szavából származik, melynek jelentése, származék-szavaival együtt a víz, vizes, nedves, vizenyős talaj December vita 2010. május 13., 14:23 (CEST)Válasz

Meghatározás[szerkesztés]

A szócikk a "Meghatározás" alatt valójában nem a fogalom meghatározását adja meg vagy több ilyet sorol fel, hanem meglévő számozott (első, második stb.) definíciókat kommentál. Maguk a meghatározások viszont sehol nem szerepelnek, még hivatkozás formájában sem, így ez a szakasz a jelen formájában semmi információt nem hordoz. Például írja, hogy "A ramsari egyezmény definíciója pl. azért tűzi ki a bűvös 6 m-es határt", de hogy mire vonatkozik az a 6 méteres határ, az nem derül ki. A szakaszt ki lehetne cserélni egy tényleges definícióra, vagy törölni.

Forrás[szerkesztés]

Ez így: "Padisák Judit, ELTE, Eötvös Kiadó, Budapest, 2005" nem forrás. Csak szerző szerepel, cím nincs. Nem világos, hogy mi az "ELTE". Ha a szerző intézményi hovatartozása, akkor semmi keresnivalója a bibliográfiai hivatkozásban. Ha a kiadó, akkor nem világos, hogy az "Eötvös Kiadó" mit keres itt.