Vita:Roxforti diákok

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Garamond 6 évvel ezelőtt a(z) A Harry Potter szereplői 2. témában
Ez a szócikk témája miatt az Irodalmi műhelyek érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Irodalmi témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Crak és Monstro[szerkesztés]

Vincent Crak és Gregory Monstro (az eredetiben Vincent Crabbe és Gregory Goyle) J. K. Rowling Harry Potter-sorozatának szereplői.

Crak és Monstro két mardekáros diák. Draco Malfoy hűséges csatlósai és testőrei. Személyiségük igen hasonló: ostobák, erőszakosak és tehetségtelenek. Szüleik Voldemortot szolgálják, halálfalók.Az első könyvben még felsőbbévesként szerepelnek, a harmadik könyvtől kezdve azonban Harry évfolyamtársai (ez magyarázható azzal, hogy megbuktak valamelyik vizsgájukon, és évet kell ismételniük).

Az utolsó mondatot kiveszem; mert:

  • az első könyvben és a filmben is egyidősek Harry-vel és Draco-val. (Így hirtelen: Roxfort-expressz/ besorolás előtti párbeszéd Harry és Draco között; a tanórákon való közös részvétel; az első könyv végén Monstro „átment valahogy”.)
  • a könyvben Draco „önelégült mosollyal csatlakozot barátaihoz” besorolása után; bár az ő besorolásuk nincs megemlítve; de az eredeti nevükön ez már megtörtént! (a filmben pedig a besorolást teljesen összekeverték...)
VillanyGabi vita 2009. június 4., 19:42 (CEST)Válasz

A Harry Potter szereplői 2.[szerkesztés]

Ott is bejegyeztem. Két ilyesféle lista is van, a másik A Harry Potter szereplőinek listája. Így nem szerencsés. Garamond vita 2018. március 4., 20:16 (CET)Válasz